Strona 85 z 152 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o 6.2 to to nie jest tylko dla osób bezrobotnych.

W przypadku 6.2 trzeba wybrać odpowiedni projekt (np dla kobiet - jest tego sporo, trzeba szukać, więcej info można uzyskać dzwoniąc do organizacji, która tą kasę rozdziela) Generalnie w przypadku 6.2 zabawy z formalnościami jest znacznie więcej niż z dofinansowania z UP, ale również znacznie więcej pieniędzy do wyjęcia.
    Sam zastanawiałem się nad tym moocno, ale w końcu sobie odpuściłem, bo nie mogłem znaleźć stosownego projektu, który pasowałby pod moją sytuację (trzeba brać pod uwagę miejsce zamieszkania, zatrudnienie, profil otwieranej działalności itp), miałbym również problem z czasem (obowiązkowe szkolenia, kursy)
    rozeznałem trochę temat, jest trochę biegania ale dodatkowe $$$ jak znalazł

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    rozeznałem trochę temat, jest trochę biegania ale dodatkowe $$$ jak znalazł
    Jeśli nie jesteś kobietą do 25 roku życia mieszkającą w miejscowości do 25tyś mieszkańców to marne szanse. Ironizuje ale generalnie formalności i zasady są grubo przegięte.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    pytanko, a co jak ktoś już raz wziął dofinansowanie. Można po roku skorzystać z jakiś innych bonusów?
    w zasadzie nie z takich w pelni darmowych , mozna ubiegac sie o rozne pomoce/kredyty itp ale nie w wymiarze 100% platnych a czesciowo

przegiete nie , trudno zeby dotacje byly dla kazdego kto tylko chce , sa dla grup spolecznych w ktorych bezrobocie np jest najwieksze , dla pewnych regionow itp , to raczej normalne ;]
    no comment...

Domyślnie

A ja mam takie pytanko. Czy komuś z was udało się otrzymać pieniądze z pup-u na działalność fotograficzną jeśli nie miał wykształcenia w tym kierunku ani udokumentowanego doświadczenia?

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

niestety ale i tak się zdarza. Mam znajomego co właśnie dostał kase a pojęcie ma...hmm... powiedzmy nieduże, żeby nie powiedzieć że go brak.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

To znaczy chodzi mi o to czy mimo posiadania odpowiednich umiejętności, wiedzy i doświadczenia w tego typu fotografii ktoś z was nie dostał dotacji, bo nie miał wykształcenia kierunkowego, albo innego papierka.
    Ja też się właśnie przybieram do otwarcia takiej działalności. Na 'ślubniakach' dorabiam sobie od 2 lat, oczywiście robię to na czarno i za niezbyt wielkie pieniądze. Teraz chciałbym jakby to zalegalizować. No ale właśnie problem w tym, że nie mam ani żadnej szkoły fotografii skończonej, ani nie mam kursów w tym kierunku, itp. Wiedzę i umiejętności posiadam, tylko nie wiem czy wybronię się przed urzędasami samym portfolio. Mam wrażenie że jednak u nas ciągle liczy się przede wszystkim papierek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to sobie go zalatw , 2 lata robisz na lewo a papieru na lewo sobie nie zalatwisz ?...
    no comment...

Domyślnie

Bez przesady. Jak Ty sobie wyobrażasz zdobycie na lewo dyplomu ukończenia studiów, czy nawet kursu fotograficznego? Zresztą nawet mi to przez myśl nie przeszło. Jedyny papierek o jaki się postaram w najbliższym czasie to będzie zaświadczenie o odbyciu kursu kościelnego dla fotografow. Ale kurs dopiero pod koniec kwietnia, a papiery do pup-u chcę złożyć w tym miesiącu.
    Czyli mam rozumieć że większość z was tutaj, którzy pozakładali firmy mają wykształcenie kierunkowe, tak? I że większość z was swoje pierwsze śluby fotografowała już po założeniu działalności i nigdy na lewo. Chyba jednak w to nie uwierzę

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez san_chez Zobacz posta
    Bez przesady. Jak Ty sobie wyobrażasz zdobycie na lewo dyplomu ukończenia studiów, czy nawet kursu fotograficznego?
    jak to jak - pojdz do kogos kto organizuje kursy, zaplac mu kase i dostaniesz papierek ... przeciez to nie dyplom uczelni wyzszej, za to do wiezienia sie nie idzie ba.. nawet nikt nie sprawdza umiejetnosci osoby szkolącej ... liczy sie papier i nic wiecej. a jesli wnioskow bedzie wiecej niz dotacji, to kase dostana ci, ktorzy maja papierek, a nie doswiadczenie..

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Mam ukończoną zawodową szkołę fotograficzną, kurs kościelny, warsztaty z portretów, warsztaty fotografi ślubnej w Warszawie i Wadowicach, portfolio, część sprzętu jako wkład własny i nie dostałem dofinansowania gdyż nie rokuję abym odniósł sukces jako fotograf.

Strona 85 z 152 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów