Strona 84 z 152 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ale po co ?
    no comment...

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

nie wiem czy ktoś o tym już wspominał ale jeśli wpisujecie we wkładzie własnym samochód to musicie dołączyć xsero dowodu rejestracyjnego a jeśli spisujecie umowę użyczenia, to musicie dołączyć dowód własności właściciela lokalu który wam użycza lokalu
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach84 Zobacz posta
    nie wiem czy ktoś o tym już wspominał ale jeśli wpisujecie we wkładzie własnym samochód to musicie dołączyć xsero dowodu rejestracyjnego a jeśli spisujecie umowę użyczenia, to musicie dołączyć dowód własności właściciela lokalu który wam użycza lokalu
    Nie wiem jak jest w przypadku samochodu, ale do umowy użyczenia nic nie trzeba dołączać. Tzn. w moim UP na pewno nie. Zresztą we wniosku powinien się znaleźć dokładny wykaz załączników, które są wymagane.

Ja dokumenty już złożyłem, w urzędzie dziwnie patrzyli się gdy wyciągałem swoje dołączone zdjęcia. Jedna pani wprost zapytała "a to do czego?"

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak to mówią: Co powiat to obyczaj

Domyślnie

Albo to ja coś źle zrozumiałem... We wniosku przy wymaganych załącznikach mam taki punkt:
    "7. Kserokopia tytułu prawnego do lokalu lub obiektów przeznaczonych pod planowaną działalność gospodarczą (umowa najmu, dzierżawy, użyczenia, akt własności, zgoda administratora budynku w przypadku spółdzielni mieszkaniowej, itp.)."

Ja zrozumiałem to w ten sposób, że albo ksero umowy użyczenia, albo aktu własności, ale niekoniecznie jedno i drugie. Babka w urzędzie przeglądała moje papiery i nie zgłosiła zastrzeżeń. Ale jutro jednak zadzwonię do nich i zapytam o to. Akt własności też mam, najwyżej doniosę.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Albo to ja coś źle zrozumiałem... We wniosku przy wymaganych załącznikach mam taki punkt:
    "7. Kserokopia tytułu prawnego do lokalu lub obiektów przeznaczonych pod planowaną działalność gospodarczą (umowa najmu, dzierżawy, użyczenia, akt własności, zgoda administratora budynku w przypadku spółdzielni mieszkaniowej, itp.)."

Ja zrozumiałem to w ten sposób, że albo ksero umowy użyczenia, albo aktu własności, ale niekoniecznie jedno i drugie. Babka w urzędzie przeglądała moje papiery i nie zgłosiła zastrzeżeń. Ale jutro jednak zadzwonię do nich i zapytam o to. Akt własności też mam, najwyżej doniosę.
    masz racje jeśli chodzi o załączniki wypisane we wniosku. Ja o tych dodatkowych rzeczach przeczytałem na ogłoszeniu informacyjnym na drzwiach PUPu. Więc chyba w każdym PUPie troche inna interpretacja przepisów...
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Domyślnie

No to może żeby zamknąć tę część wątku - dzwoniłem do UP, żeby się upewnić jak to jest z tym aktem własności. W moim UP wystarczy tylko umowa użyczenia, czyli tak jak myślałem. Zapytałem też z ciekawości jak to jest z samochodem. I też nie wymagają dołączenia dowodu rejestracyjnego. No ale wiadomo, co urząd to inne mogą być przepisy.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Prawda jest taka, że każdy UP orze jak może. Zwróćcie uwagę nawet na wnioski. Jak się dobrze wczytać to w pewnych miejscach widać, że są na żywca ściągnięte z innych UP i adoptowane na własne potrzeby. Stąd jest tyle błędów i niejasności
    Po 2. w każdym UP pracują inni ludzie i są bardziej lub mniej upierdliwi i/lub inaczej interpretują swoje przepisy. Mało tego, zmienia się to co jakiś czas.

W związku z tym, każdy musi się sam dowiedzieć szczegółów w swoim UP.

A no i jeszcze jedno - w UP są często 2 projekty jedne finansowane przez państwo, a drugi dofinansowywane przez unię (i nie chodzi mi o ten program 6.2). Tak więc są pewne różnice w zależności na który się załapiemy.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

W mojej sytuacji ceny diametralnie się zmieniły w trakcie oczekiwania na kasę ponad 3 miesiące, więc dokupiłem 1 słoik więcej i napisałem przy końcowym rozliczeniu takie pismo korekcyjne żeby wiedzieli że było więcej zakupów niż planowałem, ponadto moje zakupy i tak przekraczały środki z urzędu więc zwrócili mi tyle ile mogli.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

pytanko, a co jak ktoś już raz wziął dofinansowanie. Można po roku skorzystać z jakiś innych bonusów?

Strona 84 z 152 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów