Strona 75 z 152 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

A ja mam pytanko odnośnie tych rekomendacji klientów, które można dołączyć do wniosku. Czy taka rekomendacja musi być napisana przez klienta odręcznie, czy można to napisać na komputerze, a zainteresowanym dać tylko do podpisania? Mam kilka takich zadowolonych par i dużo szybciej by było, gdyby wystarczył sam tylko ich podpis.

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Kolego, zrobisz jak zechcesz, to ze dajesz cos dodatkowo to tylko Twoja sprawa i nigdzie nie jest napisane w jakiej formie, ja miałem pisane odręcznie i z kompa:smile:
    ..buy everything before you get married

Dopiero zaczyna
    Miasto
    warmińsko-mazurskie

Domyślnie

hej
    jutro idę na spotkanie w sprawie unijnych dotacji.
    jeśli dowiem się czegoś "wartościowego" to z miłą chęcią się podzielę

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy pokazaniu zaświadczeń od innych par pytali czy był % do skarbówki od prowadzony? czy wszystko na lewo

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Wszystko zależy jaka jest konkurencja w danym UP. Jak są ciency zawodnicy to wystarczy nieco pobajerować w biznesplanie i kasa niedługo będzie w naszych rękach. Ni ema co przesadzać z dodatkowymi rekomendacjami i innymi świstkami ja nie będą dobrze wpisane w biznesplan i odpowiednio uzasadnione.
    Ja tam 3 biznesplany popisałem i za każdym razem w UP otwierali oczy z zachwytu. A że pisarzem dobrym nie jestem, jedynie co, to troszkę analityczny umysł mam to stwierdziłem, że bardzo kiepski poziom ogólny jest ludzi co się starają o dotację
    Jedynie przy swoim własnym biznesplanie przedobrzyłem i wpisałem realne kwoty na początku czyli dosyć pokaźne straty w pierwszych miesiącach. Przez to niepotrzebnie musiałem uzupełniać biznesplan o wyjaśnienie dlaczego strata i jak sobie z tym poradzę.

Tak więc polecam wypełniać/pisać biznesplany z dużym polotem, nie koniecznie realny, a te realia mieć tylko na względzie, bo jednak jakieś tam koszta będą co miesiąc czy się zarabia czy nie
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

A ja tylko pytanie do karty podatkowej ? Czy nie ma jakiegoś ograniczenia na sumę wystawionych faktur ? Bo wtedy ja mogę sobie wystawiać np na kwotę 10 000zł i tak będę płacił tylko te 50-60 zł ?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymanskij Zobacz posta
    A ja tylko pytanie do karty podatkowej ? Czy nie ma jakiegoś ograniczenia na sumę wystawionych faktur ? Bo wtedy ja mogę sobie wystawiać np na kwotę 10 000zł i tak będę płacił tylko te 50-60 zł ?
    http://podatki.gazetaprawna.pl/artyk...odatkowej.html
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymanskij Zobacz posta
    A macie jakieś przykłady rekomendacji czy też pism które potwierdzają Waszą współpracę z jakimiś instytucjami? Jeśli tak to podeślijcie: szymanskij@plusnet.pl

Dziexs
    dołączam się do prośby. Głównie chodzi mi o wzór rekomendacji od byłych klientów maik30d@interia.pl

NIkt z fotografów na Cb prowadzących działaloność nie jest tak łaskawy żeby wystawić zaświadczenie o jakim pisałem wcześniej ??

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Przepraszam jak kogoś obrażę ale jeśli nie potrafinie napisać prostego listu polecającego to jak zamierzacie napisać biznes plan i prowadzić potem działalnośc gospodarczą? Ja wiem że dotacja jest fajna bo można kupić sporo sprzętu itp ale pewne podstawy wiedzy są niestety konieczne.

Coś już napisał
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Ja mam pytanie do tych, którzy już otrzymali dotacje. Czy mieliście takie sytuacje, że urzędnicy zakwestionowali którąś pozycje z waszych fotograficznych zakupów? Czy oni wogóle ingerują w nasz biznes plan jeśli chodzi o same zakupy?
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC

Strona 75 z 152 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów