Strona 24 z 44 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bytaren Zobacz posta
    I tu się mylisz
    Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

I tu się mylisz
    mógłbyś rozwinąć myśl?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.
    Czasami chce sprawdzić jak to jest
    Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób,
    Jak widać dopiero teraz mam chwilke żeby coś sklecić
    nie pamiętam żebym coś pisał o sądzie !
    krucjatę ?

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

krucjatę ?
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak ogólnie to znajomość prawa kuleje warto by zebrać to do kupy przykleić jakiś wątek wtedy może nie będzie takich pytań a może będą bo jak dowodzą fakty to ze znajomością prawa jest kiepściutko i u funkcjonariuszy i u urzędników i u cieciorków wszelkiej maści i u zwykłych kowalskich, a dodatku każdy z nich myśli że może coś zakazać, nakazać lub zabronić potem są zdumieni że jednak nie mogą, a "myśleli" że mogą.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    Naprawdę ?
    jestem w szoku

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Tak ogólnie to znajomość prawa kuleje warto by zebrać to do kupy przykleić jakiś wątek wtedy może nie będzie takich pytań a może będą bo jak dowodzą fakty to ze znajomością prawa jest kiepściutko i u funkcjonariuszy i u urzędników i u cieciorków wszelkiej maści i u zwykłych kowalskich, a dodatku każdy z nich myśli że może coś zakazać, nakazać lub zabronić potem są zdumieni że jednak nie mogą, a "myśleli" że mogą.
    W tym problem, że ile ludzi, ile stanowisk, ilu adwokatów i ile sądów tyle interpretacji tego prawa...

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Nauczony doświadczeniem wiem że w takiej sytuacji tylko atak wywołujący strach i ból ma sens.
    Po przeczytaniu tego postu pomyślisz: to przesada. Pomyślisz tak bo nigdy nie będziesz miał na tyle odwagi żeby na ulicy zrobić seryjkę z 1,5 metra (przy ludziach).
    Pozdrawiam życząc zdrowia i szczęścia w foceniu
    Ja po przeczytaniu tego posta pomyślałem sobie, że nie masz żadnego doświadczenia i piszesz bzdury. Może takie historie mają szanse w Przeworsku, który akurat znam bo pochodze z całkiem niedaleka i wiem jak wyglada tam sytuacja. Życze Ci jednak głównie "zdrowia" z takimi pomysłami i metodami w normalnych realiach. Obyś później miał szanse dalej robic te swoje seryjki z 1.5metra z biodra na ulicy, a nie w szpitalach...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób
    Traktuj tak jak Cię wychowano...

Gdybym ja robił zdjęcia w miejscu publicznym, w którym byłbym przekonany że wolno mi ROBIĆ zdjęcia (publikacja to osobny temat) i gdyby ktoś potem mnie gonił i domagał się ich pokazania to bym grzecznie i stanowczo odmówił. Jakby był nachalny to domagałbym się podania podstawy prawnej jego roszczenia.
    W przypadku dalszego nachalnego zachowania udałbym się w swoją stronę niezależnie od rodzaju i poziomu oporu stawianego przez danego delikwenta.

Z drugiej strony nie zdarzyło mi się nigdy czuć potrzeby robienia zdjęć "serią z biodra" .

A teraz formalnie i forumowo do kolegi bytaren - kilka Twoich ostatnich postów, zawierając dość luźnoaroganckie teksty, ociera się o Trollowanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Wręcz klasyczny tego przykład... byle wywołać dyskusję i podsycać negatywne emocje.
    Radziłbym byś powstrzymał się na przyszłość przed kolejnymi tego typu tekstami jak np w tym poście: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=236

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A ja mam pytanie, jaka jest różnica między policją operacyjną, a policją jako tako?

Strona 24 z 44 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów