Strona 25 z 44 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Ale kozak, dyla do chaty i na forum szukać wsparcia.
    Wyjaśnienie celu takiego fotografownia należy do Policji. Jak myslicie ? Nadać sprawie bieg urzędowy ?
    Zmieniając tor wcześniejszej kłótni przeciwko natrętnym gazownikom z aparatami - tak jak już wszyscy pisali, dopiszę, że jakim niby prawem miałbyś do kogoś podchodzić i żądać pokazania zdjęć albo co lepsze, zabrać mu za jakimś pokwitowaniem () kartę. Nie masz żadnego z praw, a zrobić zdjęcia i owszem można ale jak już pisali wszyscy wyraziście w poprzednich postach - warto zachować się w porządku do otoczenia.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie mają na sobie pełnych mundurów
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie Rekin bohater ?

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Traktuj tak jak Cię wychowano...

Gdybym ja robił zdjęcia w miejscu publicznym, w którym byłbym przekonany że wolno mi ROBIĆ zdjęcia (publikacja to osobny temat) i gdyby ktoś potem mnie gonił i domagał się ich pokazania to bym grzecznie i stanowczo odmówił. Jakby był nachalny to domagałbym się podania podstawy prawnej jego roszczenia.
    W przypadku dalszego nachalnego zachowania udałbym się w swoją stronę niezależnie od rodzaju i poziomu oporu stawianego przez danego delikwenta.

Z drugiej strony nie zdarzyło mi się nigdy czuć potrzeby robienia zdjęć "serią z biodra" .

A teraz formalnie i forumowo do kolegi bytaren - kilka Twoich ostatnich postów, zawierając dość luźnoaroganckie teksty, ociera się o Trollowanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Wręcz klasyczny tego przykład... byle wywołać dyskusję i podsycać negatywne emocje.
    Radziłbym byś powstrzymał się na przyszłość przed kolejnymi tego typu tekstami jak np w tym poście: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=236
    No to ja też formalnie ostatnie moje słowo

To co napisałem nie dotyczy Ogółu lecz myślę marginesu Forumowiczów,każdy zda sobie sprawę czy akurat pasuje taki profil pasuje do Niego
    Bardzo ciekawe spostrzeżenie "ociera", reakcja na zaczepkę czasami bywa spontaniczna, a może pewna dawka humoru pozwala na rozładowanie emocji. Co do a nawet, nie mam zamiaru dać się sprowadzić do Twojego poziomu, bo pokonasz mnie doświadczeniem, pas.
    Swoją drogą przeanalizuj swój wkład w dyskusje, może lepiej było zamknąć temat o wiele wcześniej.

Chłopak nie poniósł żadnych konsekwencji, szkoda zdrowia i nerwów, może wyciągnie z tej lekcji jakiś pożytek
    A Was to mam nadzieje, skłoni do analizy podobnych przypadków

Głównie rozpatrujecie ostatnią fazę, to że ktoś Wam odstępuje odbieracie jako zwycięstwo , zachętę do następnych wyzwań.

A może ktoś uznał za niegroźnego d****a i olał sprawę, generalnie boją się o Wasz sprzęt,zdrowie

A osobisty stosunek do podglądactwa? Jak kogoś to kręci to niech się leczy

Popatrzcie teraz na Siebie obiektywnie (dotyczy marginesu), uważnie przeczytajcie definicje "trolla"i porównajcie z zachowaniem na ulicy, gdziekolwiek w miejscu publicznym, trzaskanie fotek przypadkowym przechodniom, strzelanie z biodra. No bo mi nikt nie zabroni!
    Zatrybicie jakieś analogie ?

Tu właśnie widzę patologie a Wy nie , bo dlaczego ?

Ciekawe co Wam z tych fotek?, skoro nie może ich oglądać nikt poza focącym, a umiecie je bezpiecznie przechowywać? Gzie tu sens, logika?
    Trybicie ?
    Jeśli nie, to wybierzcie się na mecz (ale taki gdzie kibiców eskortuje Policja), albo na zabawę na przedmieściach i do dzieła, jakby co mówcie że Was Prawo chroni.To dopiero będzie materiał, ale będzie szacu

Ciekawe co Wam z tych fotek?, skoro nie może ich oglądać nikt poza focącym, a umiecie je bezpiecznie przechowywać? Gzie tu sens, logika?
    Reasumując
    Widze patologie a Wy nie ,... bo dlaczego ?

Pozdrowienia dla całej Reszty

The End

Coś już napisał Awatar amphotos

Domyślnie

Hahaha! Patrząc na to z perspektywy osoby przeciętnej, nie-fotografa i na dodatek powiedzmy, że kompletnie nieobeznanej w temacie - takich pierdół nie widziałem od długiego czasu.

Na prawdę i bez obrazy, całość przedstawia się jako chłam pisany przez osobę, która nie ma pojęcia o sklejaniu zdań - ale już nie patrząc na to tylko na sens, który chciałeś przekazać - to piszesz tak bezsensowne rzeczy, poparte kompletnie nietrafnymi przykładami, a na deser pisałeś o meczu piłkarskim i imprezie - haha..

Bardzo ciekawe spostrzeżenie "ociera", reakcja na zaczepkę czasami bywa spontaniczna, a może pewna dawka humoru pozwala na rozładowanie emocji.
    Nie będę komentował bezsensowności, ha... i tak dalej. (Nie, żebym zasłaniał oczy ręką na brak słów).

Głównie rozpatrujecie ostatnią fazę, to że ktoś Wam odstępuje odbieracie jako zwycięstwo , zachętę do następnych wyzwań.
    Uwierz, nikt tego tak nie przekłada.

Popatrzcie teraz na Siebie obiektywnie (dotyczy marginesu), uważnie przeczytajcie definicje "trolla"i porównajcie z zachowaniem na ulicy, gdziekolwiek w miejscu publicznym, trzaskanie fotek przypadkowym przechodniom, strzelanie z biodra. No bo mi nikt nie zabroni!
    Zatrybicie jakieś analogie ?
    Nie - i wytłumacz mi o co Ci chodzi ze strzelaniem z biodra? Ktoś robi zdjęcia, kolejny siedzi i maluje, szkicuje to co widzi, ktoś tworzy reportaż, inny robi chałturę do gazety, etc. - co z tym ma wspólnego strzelanie z biodra? O matko .

Nie każdy robi zdjęcia do pokazania, a po drugie mogę Ci dać setki przykładów, gdzie fotograf robi bardzo ciekawe zdjęcia czysto uliczne, bez zawierania w nich twarzy. Tworzy się z nich różnego rodzaju kompozycje, zostawia się je w szufladzie, ćwiczy się na zdjęciach, zachowuje do osobistego portfolio. Nawet jeżeli jest to fotoreporter z gazety, gazeta ma prawo do publikacji, nie ujawniając pewnych detali albo je zakrywając.
    Ostatnio edytowane przez amphotos ; 01-03-2010 o 00:29

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Zdarzyło Wam się że fotografowaliście i ktoś z policji, straży miejskiej, wojska, pogotowia, ochrony osób, mienia, kolei miał coś przeciwko? I co najważniejsze jak to się skończyło.
    Mialem taka sytuacje, nagrywalem radiowoz lamiacy przepisy ruchu drogowego (kilka), zauwazyli ze ich nagrywam i niezle ich to wpienilo. Jak sie zatrzymali podszedlem do kierujacego by sie przedstawil do kamery, mial zlosc w oczach ale nie odmowil.

Wczoraj krecilismy kilka scen w metrze amatorsko, podszedl pan z ochrony metra i powiedzial "nie wolno", byl bardzo mily i wytlumaczyl ze na nagraniu musi byc widac ze "interweniowal", kieronik kaze. Poprosilem o podstawe prawna, jesli nieswiadomie lamie przepisy to chcialbym sie dowiedziec ktore. Wezwal "pania kierowniczke". Przyszla pani kierowniczka "nie wolno". Poprosilem znowu o podstawe "rozporzadzenie dyrekcji".
    Powiedzialem ze nie zamierzam przerywac filmowania, mamy bilety 20-to minutowe i nie chcemy ich marnowac na bezowocne gadanie. Pani podzwonila z zoltego telefonu i powiedziala "dzisiaj wam wolno, nastepnym razem wezwe policje". Nie dyskutowalismy tylko wsiedlismy do wagonu. Wtedy wyskoczyl maszynista z pytaniem "widzialem was z kierowniczka, pozwolila?".

Od pani kierowniczny ze slowotoku wyluskalismy zakaz fotografowania z lampa (rozumiem ze moze oslepiac maszynite, rozumiem) i ze statywem, nie podala przyczyny. Jedyna o jakiej pomyslalem wczesniej to ryzyko ze ktos na peronie przez statyw wiwinie orla, ale bralismy to pod uwage, rozstawialismy sie pod sciana i pilnowalismy sprzetu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O statywie już było pierdyliard razy, że w razie zagrożenia i ewakuacji może skutecznie zagrodzić drogę uciekającym, potknąć kogoś itp.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Wracając do meritum. Taką ciekawostkę (Onet) z UK znalazłem dziś w prasówce. W skrócie - pan miał "kłopoty" (użeranie się z cieciem i policjantem-służbistą) z powodu robienia w centrum handlowym zdjęć własnemu synowi.

Moim zdaniem kolejny kamyczek do ogródka "świat schodzi na psy".
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

No nie. Dali moje zdjęcie cie bez zgody!

40D;T17-50;Tokina50-135;580EXII;Sherpa250R;4GBx2+8GB;V800C,HL-511x2; Hama Defender 200
    5D;C28/1.8;C85/1.8; YongNuo RF-602; 2xPowerlux VC200; 1xQuantuum PT-200,softboxy,parasole.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    No nie. Dali moje zdjęcie cie bez zgody!

A ma ono cechy utworu ?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 25 z 44 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów