Strona 23 z 44 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Domyślnie

Nie zamierzam nabijać tutaj postów, prosząc kogoś do pisania na forum.To forum ma chyba inne zadanie. Ci z nas którzy biegają z aparatem na szyi i pstrykają fotki dobrze wiedzą kiedy, gdzie i jak można robić zdjęcia. Jeśli ktoś kto robi taki szum koło siebie i chce zaistnieć, to proponuje mu niech zabierze się za robienie zdjęć, większy z tego będzie pożytek dla niego.
    http://aklimas.digartfolio.pl/
    Canon 450D, 18-55kit IS, Canon 55-250 f/4-5.6 IS, Canon 50mm f1.8 + filtry, statyw Velbon DF-60, grip, nissin di622 mark II

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja w swoich dwóch postach w tym wątku podałem konkretne sytuacje i mój sposób rozwiązania, podobnie kilku kolegów. Zastanawiam się nad postami co by było gdyby..... i gazem go. Myślę że to nic nie wnosi, a tylko podnosi ciśnienie.
    Łatwiej opisać swoje zachowanie w konkretnej sytuacji , a może ktoś znajdzie się w podobnej i sensownie to "doświadczenie" wykorzysta.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Domyślnie Rekin bohater ?

Reasumując

Nabijanie postów mnie nie interesuje no bo po co?
    Fotografie uważam za bardzo fajne hobby,
    ciesze się że wielu młodych szuka w tym kierunku szansy. Niestety ( a może stety) Postęp technologiczny (cyfryzacja) doprowadził do do takiej masony że szukanie czegoś wartościowego jest naprawdę jak szukanie igły w stogu siana.
    Do rzeczy

Tak jak myślałem
    W zderzenie z rzeczywistością musiało wywołać szok u rekina (zamarzł ?).

A jak to leciało ,
    Idzie sobie taki fajfus i niesie aparat .Aparat w pozycji typowej dla przenoszenia,a nie do focena na wysokości grupki ludzi zostaje uruchomiona funcja zdjęć seryjnych.Delikwent zdaje sobie sprawe że fotografowane osoby nie życzą i idzie dalej jakby nigdy nic.
    Podchodzę (jak można domyśleć kilkadziesiąd metrów dalej) i proszę o pokazanie wykonanych zdjęć,chłopak zaczyna mieszać rolką,stara się utrudnić zobaczenie zdjęć poprzez ruszanie aparatem (oczywiście aparat cały czas w jego rękach)
    Tłumaczenie "Pana zdjęć tu nie ma" mówię tumanowi żeby dał dokładnie sprawdzić ( myślał pewnie że ma do czynienia z laikiem,lamerem ? czego się bał ? przecież był w publicznym miejscu ! )
    Co do groźby wezwania Policji, dostał wyraźne przyzwolenie i nikt mu tego nie zabraniał (może na innym forum pisze że mu telefon mało co nie skroili) a wręcz zachętę !
    Ale kozak, dyla do chaty i na forum szukać wsparcia.
    Wyjaśnienie celu takiego fotografownia należy do Policji. Jak myslicie ? Nadać sprawie bieg urzędowy ?
    Co teraz ma zrobić rekin ? Poradźcie, Pomóżcie, no bo poco ten temat?

Jest to też lekcja dla mnie, skoro można skasowane zdjęcia przywrócić w domu to jaka jest Wasza rada jak zabiorę kartę w celu sprawdzenia ,oczywiście za pokwitowaniem?
    Poza tym jak udowodnicie przed sądem że na "łowy" wyruszyliście ze sprawnym sprzętem ? Świadkowie ? zawsze możecie się wpakować w próbę wyłudzenia

No i
    tak aby wspomniany nie służył za wzór do naśladowania, może ktoś skorzysta na tym i zrezygnuje z podobnych pomysłów.. Brak sprzeciwu podobnym praktykom pseudo fotografów powoduje że mogą wręcz odbierać jako zachętę do działania i zmutowanie paparazzi a znając nasze realia skutki mogą być nieobliczalne

Na temat gaziu najwięcej mają do powiedzenia Ci co gówno wiedzą jak jest naprawdę.

Z uwagi na wiek został potraktowany pedagogicznie .

Widze tu większe zainteresownie szukania recepty na ochrone własnej **** w razie jakby co takiej nie ma
    A każda sytuacja może zaskoczyć , jak widać na przykładzie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co jak co, ale fotografować miał prawo i nie wiem skąd ten bulwers u ciebie.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bytaren Zobacz posta
    Reasumując

Nabijanie postów mnie nie interesuje no bo po co?
    Fotografie uważam za bardzo fajne hobby,
    ciesze się że wielu młodych szuka w tym kierunku szansy. Niestety ( a może stety) Postęp technologiczny (cyfryzacja) doprowadził do do takiej masony że szukanie czegoś wartościowego jest naprawdę jak szukanie igły w stogu siana.
    Do rzeczy ...
    To co zrobił fotograf było nieco chamskie ale chciałem zauważyć, że mógł wykonać te zdjęcia. Twoje żądanie aby pokazał zdjęcia mógł po prostu zignorować. Nie rozumiem w czym problem.

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Postęp technologiczny (cyfryzacja) doprowadził do do takiej masony że szukanie czegoś wartościowego jest naprawdę jak szukanie igły w stogu siana.
    syndrom kliszaka, że fotografia już nie jest ekskluzywna, nie?
    Idzie sobie taki fajfus i niesie aparat .Aparat w pozycji typowej dla przenoszenia,a nie do focena na wysokości grupki ludzi zostaje uruchomiona funcja zdjęć seryjnych.Delikwent zdaje sobie sprawe że fotografowane osoby nie życzą i idzie dalej jakby nigdy nic.
    I ma do tego święte prawo.
    Podchodzę (jak można domyśleć kilkadziesiąd metrów dalej) i proszę o pokazanie wykonanych zdjęć,chłopak zaczyna mieszać rolką,stara się utrudnić zobaczenie zdjęć poprzez ruszanie aparatem (oczywiście aparat cały czas w jego rękach)
    do tego również
    Tłumaczenie "Pana zdjęć tu nie ma" mówię tumanowi żeby dał dokładnie sprawdzić ( myślał pewnie że ma do czynienia z laikiem,lamerem ?
    Nie wiem jak wyglądasz, ale wziąłbym Cię za złodzieja.
    czego się bał ? przecież był w publicznym miejscu ! ) Co do groźby wezwania Policji, dostał wyraźne przyzwolenie i nikt mu tego nie zabraniał (może na innym forum pisze że mu telefon mało co nie skroili) a wręcz zachętę !
    Zdziwiłbyś się, ale większość napadów zdarza się w tzw. miejscach publicznych
    Wyjaśnienie celu takiego fotografownia należy do Policji.
    jesteś jakimś obiektem wojskowym?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Co jak co, ale fotografować miał prawo i nie wiem skąd ten bulwers u ciebie.
    To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
    Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    syndrom kliszaka, że fotografia już nie jest ekskluzywna, nie?

I ma do tego święte prawo.

do tego również

Nie wiem jak wyglądasz, ale wziąłbym Cię za złodzieja.

Zdziwiłbyś się, ale większość napadów zdarza się w tzw. miejscach publicznych

jesteś jakimś obiektem wojskowym?
    I tu wyłazi cała kultura,
    A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Ostatnio edytowane przez bytaren ; 27-02-2010 o 20:35 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
    Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

I tu wyłazi cała kultura,
    A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Nie znam go, nawet nie przeczytałem całego tematu, odnoszę się wyłącznie do przytoczonej przez Ciebie historii.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.
    I tu się mylisz

A machnąć ręką czy inną częscią ciała można?, co mnie obchodzi że ktoś akurat w to miejsce podstawił jakąś część swojego ciała
    Ostatnio edytowane przez bytaren ; 27-02-2010 o 20:52

Strona 23 z 44 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów