Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Co jak co, ale fotografować miał prawo i nie wiem skąd ten bulwers u ciebie.
    To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
    Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    syndrom kliszaka, że fotografia już nie jest ekskluzywna, nie?

I ma do tego święte prawo.

do tego również

Nie wiem jak wyglądasz, ale wziąłbym Cię za złodzieja.

Zdziwiłbyś się, ale większość napadów zdarza się w tzw. miejscach publicznych

jesteś jakimś obiektem wojskowym?
    I tu wyłazi cała kultura,
    A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Ostatnio edytowane przez bytaren ; 27-02-2010 o 20:35 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bytaren Zobacz posta
    To może odpowiesz na zawarte poście pytania ?, poczytaj z funkcją zrozumienia .
    Licze na zrozumienie całości a nie wyrwanych kawałkow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

I tu wyłazi cała kultura,
    A tak nawiasem bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Nie znam go, nawet nie przeczytałem całego tematu, odnoszę się wyłącznie do przytoczonej przez Ciebie historii.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

bronisz kolegi czy podpuszczasz ?
    Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.

Domyślnie

Przedstawia prawa człowieka. Tak to (nie)stety wygląda i na to możemy sobie pozwolić. Na psikanie ludzi gazem już raczej nie.

Zdjęć bez pozwolenia nie można PUBLIKOWAĆ. Robić - a i owszem. Do woli.
    I tu się mylisz

A machnąć ręką czy inną częscią ciała można?, co mnie obchodzi że ktoś akurat w to miejsce podstawił jakąś część swojego ciała
    Ostatnio edytowane przez bytaren ; 27-02-2010 o 20:52

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I tu się mylisz
    Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.

Domyślnie

Trudno. Jak jesteś aż tak przekonany swoich racji i aż tak zawzięty, żeby rejestrować się na forum i robić krucjatę (żeby nie było - rekinowi, który też nagina rzeczywistość), to może faktycznie idź do sądu - jeszcze będzie może z tego jakaś kasa.
    Czasami chce sprawdzić jak to jest
    Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób,
    Jak widać dopiero teraz mam chwilke żeby coś sklecić
    nie pamiętam żebym coś pisał o sądzie !
    krucjatę ?

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

krucjatę ?
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Krucjata

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez v.1958 Zobacz posta
    Naprawdę ?
    jestem w szoku

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy takich jak Wy szanować czy podchodzić w inny sposób
    Traktuj tak jak Cię wychowano...

Gdybym ja robił zdjęcia w miejscu publicznym, w którym byłbym przekonany że wolno mi ROBIĆ zdjęcia (publikacja to osobny temat) i gdyby ktoś potem mnie gonił i domagał się ich pokazania to bym grzecznie i stanowczo odmówił. Jakby był nachalny to domagałbym się podania podstawy prawnej jego roszczenia.
    W przypadku dalszego nachalnego zachowania udałbym się w swoją stronę niezależnie od rodzaju i poziomu oporu stawianego przez danego delikwenta.

Z drugiej strony nie zdarzyło mi się nigdy czuć potrzeby robienia zdjęć "serią z biodra" .

A teraz formalnie i forumowo do kolegi bytaren - kilka Twoich ostatnich postów, zawierając dość luźnoaroganckie teksty, ociera się o Trollowanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Wręcz klasyczny tego przykład... byle wywołać dyskusję i podsycać negatywne emocje.
    Radziłbym byś powstrzymał się na przyszłość przed kolejnymi tego typu tekstami jak np w tym poście: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=236

Domyślnie Rekin bohater ?

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Traktuj tak jak Cię wychowano...

Gdybym ja robił zdjęcia w miejscu publicznym, w którym byłbym przekonany że wolno mi ROBIĆ zdjęcia (publikacja to osobny temat) i gdyby ktoś potem mnie gonił i domagał się ich pokazania to bym grzecznie i stanowczo odmówił. Jakby był nachalny to domagałbym się podania podstawy prawnej jego roszczenia.
    W przypadku dalszego nachalnego zachowania udałbym się w swoją stronę niezależnie od rodzaju i poziomu oporu stawianego przez danego delikwenta.

Z drugiej strony nie zdarzyło mi się nigdy czuć potrzeby robienia zdjęć "serią z biodra" .

A teraz formalnie i forumowo do kolegi bytaren - kilka Twoich ostatnich postów, zawierając dość luźnoaroganckie teksty, ociera się o Trollowanie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Wręcz klasyczny tego przykład... byle wywołać dyskusję i podsycać negatywne emocje.
    Radziłbym byś powstrzymał się na przyszłość przed kolejnymi tego typu tekstami jak np w tym poście: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=236
    No to ja też formalnie ostatnie moje słowo

To co napisałem nie dotyczy Ogółu lecz myślę marginesu Forumowiczów,każdy zda sobie sprawę czy akurat pasuje taki profil pasuje do Niego
    Bardzo ciekawe spostrzeżenie "ociera", reakcja na zaczepkę czasami bywa spontaniczna, a może pewna dawka humoru pozwala na rozładowanie emocji. Co do a nawet, nie mam zamiaru dać się sprowadzić do Twojego poziomu, bo pokonasz mnie doświadczeniem, pas.
    Swoją drogą przeanalizuj swój wkład w dyskusje, może lepiej było zamknąć temat o wiele wcześniej.

Chłopak nie poniósł żadnych konsekwencji, szkoda zdrowia i nerwów, może wyciągnie z tej lekcji jakiś pożytek
    A Was to mam nadzieje, skłoni do analizy podobnych przypadków

Głównie rozpatrujecie ostatnią fazę, to że ktoś Wam odstępuje odbieracie jako zwycięstwo , zachętę do następnych wyzwań.

A może ktoś uznał za niegroźnego d****a i olał sprawę, generalnie boją się o Wasz sprzęt,zdrowie

A osobisty stosunek do podglądactwa? Jak kogoś to kręci to niech się leczy

Popatrzcie teraz na Siebie obiektywnie (dotyczy marginesu), uważnie przeczytajcie definicje "trolla"i porównajcie z zachowaniem na ulicy, gdziekolwiek w miejscu publicznym, trzaskanie fotek przypadkowym przechodniom, strzelanie z biodra. No bo mi nikt nie zabroni!
    Zatrybicie jakieś analogie ?

Tu właśnie widzę patologie a Wy nie , bo dlaczego ?

Ciekawe co Wam z tych fotek?, skoro nie może ich oglądać nikt poza focącym, a umiecie je bezpiecznie przechowywać? Gzie tu sens, logika?
    Trybicie ?
    Jeśli nie, to wybierzcie się na mecz (ale taki gdzie kibiców eskortuje Policja), albo na zabawę na przedmieściach i do dzieła, jakby co mówcie że Was Prawo chroni.To dopiero będzie materiał, ale będzie szacu

Ciekawe co Wam z tych fotek?, skoro nie może ich oglądać nikt poza focącym, a umiecie je bezpiecznie przechowywać? Gzie tu sens, logika?
    Reasumując
    Widze patologie a Wy nie ,... bo dlaczego ?

Pozdrowienia dla całej Reszty

The End

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów