Test tylko potwierdza, że w porównaniu do D3s Marek to szumofon, niestety.
mogę powiedzieć po sobotnim foceniu, że nijak nie zgadzam się z opinią o rzekomej wyższości 5d2 na centralnym po ciemku (tej z CR. Chyba ze gościu robił foty w świetle gwiazdy 5 mag). W teatrze na scenie marek zmiótł doświadczenia z 5d2 po 5 minutach focenia, a po kolejnej pół godzinie wprawił w osłupienie. To dobry AF, najlepszy na jakim pracowałem. ISO takie jak 5d2 do 6400, wyżej lepsze. Mniej detalu, za to kolory lepsze, milsze, bardziej trafiające w ten canonowski nieuchwytny ton. Po tygodniu z puszką zaczynam się do niego przyzwyczajać i mimo cropa zaczynam się przekonywać, ze jest to aparat bliski ideału. Dobrze, by fotograf miał choć przybliżone możliwości, a rezultaty będą nieprzeciętne.
Rany... co oni z tym softem wyrabiają... Jak czytam te opisy sprzętu to czuję się jakbym czytał umowę kredytową... wszędzie gwiazdki i odnośniki że 'cośtam' ale jeśli 'gdzieśtam' (nie mogą tego po ludzku jakoś porozbijać tylko kodów człowiek musi się uczyć... C.Fn. pierdylion tysiąc jeden... jak to ktoś określa...)![]()
Hehe.
Co nie zmienia faktu, że Marka4 chętnie bym przygarnął.
W Fotoit od ręki dwie sztuki były w zeszły czwartek, i bardzo chcieli sprzedać![]()
Krótki OT: tydzień temu byłem troche w Warszawie, w tym u Bykowskiego, a że to 2 piętra różnicy to podszedłem do Fotoit. I musze przyznać, że byłem rozłożony na łopatki. Obsługa BARDZO miła + nigdy w Polsce nie widziałem tak bogatego asortymentu sprzętu do Canona. To najlepszy pod tym względem sklep w Polsce czy coś ominąłem?