Strona 3 z 67 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sensownie to wyglada. bez rewolucji, ale wyglada na przemyslana ewolucje. zdjecie przykladowe z ISO 3200 wyglada bardzo dobrze, a biorac pod uwage zwyczajowa dodupnosc sampli Canona, to w realu pewnie jest nawet lepiej.

niestety, ma ISO pierdylion, wiec nie mozna mu dowalic, ze gorszy od D3s. na szczescie nie ma pelnej klatki, bez ktorej nie da sie robic zdjec reportazowych, wiec w zoltym namiocie moze trwac fiesta
    Heh .. Ja nie mam nic przeciwko istnieniu nawet 20(nie interesujacych mnie) puszek z wszystkimi mozliwymi kombinacjami kropow i innych dupereli pod warunkiem ze dadza mi 1 taka ktora spelnia moje oczekiwania. Na 1d liczylem FF niestety nie ma czyli dalej nie ma tego co bym chcial. Co do specyfikacji to dla mnie nuda, praktycznie kazdy mogl ja przewidziec... Ciekawe czy konfigurowalne autoiso dali .. stawiam ze nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Niezły sprzęt, nie ma co grymasić.
    Jak będzie wersja z FF, to może pomyślę, żeby go kupić do filmów

Tymczasem ciekawe czy udało się zaimplementować AutoISO we wszystkich trybach, w piątce jak widać mieli z tym problem
    z FF to będzie 1Ds IV z matrycą koło 24mpix.
    Zresztą dla reporterów (zwłaszcza sportowych i przyrodniczych) FF mniej się przyda. Najważniejsze to szybkość działania, sprawny AF i możliwość pracy w niesprzyjających warunkach. Jeśli spełni - a na pewno tak będzie - to będzie to udana puszka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://aux1.jp.canon.com/eosd/sample...nloads/005.jpg
    - te ISO3200 to wygląda baaardzo słabo, nawet gorzej niz ISO3200 z Marka III (mimo ze robione softowo)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    http://aux1.jp.canon.com/eosd/sample...nloads/005.jpg
    - te ISO3200 to wygląda baaardzo słabo, nawet gorzej niz ISO3200 z Marka III (mimo ze robione softowo)
    Polecam pierwszą część postu nr 13 w tym wątku oraz bezpośrednie porównanie (jeśli cytat Westfalla z postu nr 4 również w tym wątku nie wystarcza).

lub inaczej: jak na oficjalnego jotpega to to 3200 jest boskie.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    7D nie ma normalnego wizjera? Wsadzili tam ekran LCD?
    Ma normalny wizjer i wsadzili ekran LCD.
    http://cpn.canon-europe.com/content/...meras/eos7d.do
    Dzikowi - jak sądzę - chodziło o to:
    100% viewfinder with 1.0x magnification and Transmissive LCD screen
    Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    dpreview.com nic nie piszą o canoniku.
    http://www.dpreview.com/news/0910/09102001canon1d4.asp :-D
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 20-10-2009 o 11:10
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie wiem czy tak powinno być w reporterskich canonach, ale wydaje mi się, że w żadnych aparatach DSLR nie powinno tak być: te sample sportowe z 1D Mk4 są kompletnie pozbawione szczegułów. Niby ostre, ale nieostre. O co kaman?
    Kiedyś miałem Canona G5. Teraz Nikon D700 + szklarnia.
    Fotografia Ślubna Kielce

Bywalec
    Miasto
    Koziegłowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawulon Zobacz posta
    Nie wiem czy tak powinno być w reporterskich canonach, ale wydaje mi się, że w żadnych aparatach DSLR nie powinno tak być: te sample sportowe z 1D Mk4 są kompletnie pozbawione szczegułów. Niby ostre, ale nieostre. O co kaman?
    widocznie canon idzie w kierunku nikona (zdjęcia z nikona są niby ostre ale nieostre)

Zablokowany

Domyślnie

Nie chcę wyjść na malkontenta, ale (jak na te skąpe na razie informacje) ....lipa Ktoś chyba nie ma pomysłu na segment repo. Skok między 1d1 a 1d2 był duży, później ewolucja z 1d2 na 1d3 także (lcd, zarządzenia energią, firmłer, fps i mikroadjust), a teraz? Raczy słabo, ale zastrzegam - to tylko na poziomie medialnych doniesień.
    Ostatnio edytowane przez himi ; 20-10-2009 o 11:27

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawulon Zobacz posta
    Poniekąd o to

Cytat Zamieszczone przez Piast Zobacz posta
    widocznie canon idzie w kierunku nikona (zdjęcia z nikona są niby ostre ale nieostre)
    A mówiąc (po raz kolejny) wprost: na domyślnych ustawieniach jotpega włączony jest i Ch-NR i L-NR. Do tego jeszcze można dodać w ciemno (w końcu to Canon) mniejsze lub większe rozkalibrowanie duetu szkło/body.

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Nie chcę wyjść na malkontenta, ale (jak na te skąpe na razie informacje) ....lipa Ktoś chyba nie ma pomysłu na segment repo. Skok między 1d1 a 1d2 był duży, później ewolucja z 1d2 na 1d3 także (lcd, zarządzenia energią, firmłer, fps i mikroadjust), a teraz? Raczy słabo.
    Odpowiedź na tego typu pytania (jak zawsze/od lat) jest taka sama: brak konkurencji!
    Zauważ, że na sąsiednim forum dostali tylko D3s a nie D4.

Jeśli na papierze ty, użytkownik 1Dynek nie widzisz różnicy to albo jest ona w "cmos'ie" albo znowu dali ciała. Obstawiam to pierwsze
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-10-2009 o 11:28
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

"ostre - nieostre" - to jest właśnie jpg, zdjęcie 4800x3200, 2.7MB chyba jest po mocnej kompresji, jak wam sie wydaje ? LOL
    ogólnie jest ok, tylko dlaczego nie FF ???
    ktos tu pisal ze FF nie przyda sie do przyrody.. większa powierzchnia matrycy,
    większe punkty - mniejsze szumy przy tym samym "digicowaniu", czyli cietrzewie
    o brzasku wyjdą lepiej w iso 3200 i czasach rzędu 1/1000 - 2000, kimkolwiek jesteś nie pisz głupot. thx.

Strona 3 z 67 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów