Strona 55 z 67 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 668

Wątek: 1D Mark IV - już oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

choć to może wydawać się niektórym niemożliwe, to jednak wysokie ISO niekoniecznie przydają się tylko do robienia zdjęć w kiblu po ciemku by później osądzać, który aparat rzondzi. Ja próbowałem w słabych warunkach trafić bardzo ruchliwą córcię, i dzięki podbiciu iso mogłem po pierwsze dobrze naświetlić, po drugie uzyskać nierozmyte zdjęcie. Ot taki banał dla tych nielicznych, którzy chcą puszkę kupić i używać (małżonka nie autoryzowała, zresztą się nie dziwię, ale w imię nauki) :

full res jpg
    http://rapidshare.com/files/354410072/_D4_0071.jpg

mini

100% crop

Exif oczywiście jest (trzeba tylko wiedzieć co zrobić)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No ale EXIFa wycieło więc wiesz..to komórką było robione?

Domyślnie

Jest exif , potwierdzam, a mam takie pytanko czy robiłeś podobny portret przy 12,800?, oczywiście pytanie do Kubamana

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Rzeczywiście w tych wstawionych jest. Cos na pliku z rapidshare nie działał mi, ale to nieważne już.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lipa aparat. Sampel aberruje na mirrorze z oka. Nikon tak nie robi.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzej Zobacz posta
    Jest exif , potwierdzam, a mam takie pytanko czy robiłeś podobny portret przy 12,800?, oczywiście pytanie do Kubamana
    nie podniecam się wysokimi iso przesadnie. Mam różne fotki, i jak dla mnie osiągi są całkowicie wystarczające. Jak jest światło, a potrzebujemy głębi czy szybkiej migawki to nie mam absolutnie żadnych pytań co do jakości. Jak jest ciemno to szumi, jak pisałem na poziomie 5d2 tylko całkowicie bez bandingu. Dodam tylko, że poza skrajnymi przypadkami nie chciał bym fotografować w warunkach wymagających regularnego stosowania iso 12800 i wyżej. To nie może być dobre z powodów podstawowych, dla fotografa zasadniczych. Zdaje się, że to mało kogo obchodzi, ale przy szkłach Canona f1.4 lub F1.2 użycie 12800 w złych warunkach oświetleniowych wymaga zamknięcia się w piwnicy lub bagażniku auta.

p.S> zdjęcie powyżej z acr na auto.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    To nie może być dobre z powodów podstawowych, dla fotografa zasadniczych.
    Nie dramatyzuj "Judyta"
    Nikon bardzo trafnie wyjaśnił w ulotkach/info prasowych do czego służy h-iso AD 2010 w D3s. Poza artystycznymi ujęciami dynamiki sport zawsze wygląda lepiej przy 1/1000 niż 1/500, itd.

Zdaje się, że to mało kogo obchodzi, ale przy szkłach Canon f1.4 lub F1.2 użycie 12800 w złych warunkach oświetleniowych wymaga zamknięcia się w piwnicy lub bagażniku auta.
    Blisko, ale nie do końca. A ja np. bardzo lubię fotografować dzieci jak śpią a, że śpią w nocy to już mój problem

BTW. Najlepsze kadry imho dały mi 50/1.4 z 5d classic.

zdjęcie powyżej z acr na auto.
    To niestety widać...

Topowy aparat do sportu od Canona na lata 2010-2012, to wszystko.
    Swoją drogą, w teatrze 200/2VR, D3s i 24/1.4 imho by rzondziły, jak raczyłeś napisać.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Krótki OT: tydzień temu byłem troche w Warszawie, w tym u Bykowskiego, a że to 2 piętra różnicy to podszedłem do Fotoit. I musze przyznać, że byłem rozłożony na łopatki. Obsługa BARDZO miła + nigdy w Polsce nie widziałem tak bogatego asortymentu sprzętu do Canona. To najlepszy pod tym względem sklep w Polsce czy coś ominąłem?
    Taki jeden wątek tutaj, odnośnie doświadczeń z FotoIT...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Kubaman, dzięki za odpowiedź. Jeśli mówisz, że ok, to ok chodziło mi o opinie usera.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Lipa aparat.
    Otóż to :-D.

nie podniecam się wysokimi iso przesadnie. Mam różne fotki, i jak dla mnie osiągi są całkowicie wystarczające. Jak jest światło, a potrzebujemy głębi czy szybkiej migawki to nie mam absolutnie żadnych pytań co do jakości. Jak jest ciemno to szumi, jak pisałem na poziomie 5d2 tylko całkowicie bez bandingu. Dodam tylko, że poza skrajnymi przypadkami nie chciał bym fotografować w warunkach wymagających regularnego stosowania iso 12800 i wyżej. To nie może być dobre z powodów podstawowych, dla fotografa zasadniczych. Zdaje się, że to mało kogo obchodzi, ale przy szkłach Canona f1.4 lub F1.2 użycie 12800 w złych warunkach oświetleniowych wymaga zamknięcia się w piwnicy lub bagażniku auta.

p.S> zdjęcie powyżej z acr na auto.
    Dobra, dobra nie tłumacz się . Przecież już w momencie premiery kilku "ekspertów" tutaj orzekło, że to kompletna kupa więc --

-- uwierz mi na prawdę tracisz czas :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 55 z 67 PierwszyPierwszy ... 545535455565765 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów