Strona 319 z 608 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369419 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 181 do 3 190 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Domyślnie

NO... Sie doczekalismy nastepcy 17-40 f4

...tyle ze Nikon nam go zrobil. Trzeba sie rozejrzec za przejsciowka
    http://www.dpreview.com/news/1002/10...on16mm35mm.asp

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    No racja, bo profi użytkownicy potrzebują na kółku kwiatuszków, główek itp sportowców, bo inaczej nie wiedzieliby jakich czasów czy przysłon użyć. A amatorskim EOS3 tego nie było.
    Nie bardzo rozumiem o czym Ty piszesz i co próbujesz udowodnić ale jeśli mowa o 7D to musiałeś mieć jakiś dziwny egzemplarz, bo tam żadnych kwiatuszków na kółku nie ma.
    Być może jednak ja miałem jakąś edycję specjalną albo Ty 8).

Widzisz, ja tego używałem przez kilka lat. Faktycznie działo to tylko w EOS3, w innych to była jakaś proteza. W każdym razie dobrze skalibrowane i zawężone do 11 punktów działało błyskawicznie i bezbłędnie. I zapewniam Cię, że to nie był zbędny bajer.
    Dziękuję za zapewnienia ale opinie na ten temat są bardzo rozbieżne.
    BTW: Ja też używałem ale z tego powodu nigdy nie uzurpowałbym sobie prawa do wydawania ogólnych wniosków o tym czy to rozwiązanie jest słuszne czy nie.

Znajomy ptasiasz (Marcin Nawrocki) używa tego korpusu. Faktycznie wychodzą mu cuda. Ale zastanów się, czemu tego używa? Bo w zasadzie nie ma wyboru. Jego 500mm z konwerterem i cropem da zdecydowanie większe przybliżenie niż ten sam zestaw z 1D czy FF. Wcześniej z tego samego powodu używał 50D. Pewnie gdyby miał możliwość szerszego wyboru, sięgnąłby po lepszy, wygodniejszy korpus.
    I co z tego wynika? Dlaczego uważasz, że nie ma szerszego wyboru - jedynki są za słabe?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I co z tego wynika? Dlaczego uważasz, że nie ma szerszego wyboru - jedynki są za słabe?
    Jego 500mm z konwerterem i cropem da zdecydowanie większe przybliżenie niż ten sam zestaw z 1D czy FF.
    Zastanawia mnie tylko skąd ta gorąca dyskusja, nie nudzi Wam się to jedno i to samo?
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 09-02-2010 o 13:39

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dziękuję za zapewnienia ale opinie na ten temat są bardzo rozbieżne.
    BTW: Ja też używałem ale z tego powodu nigdy nie uzurpowałbym sobie prawa do wydawania ogólnych wniosków o tym czy to rozwiązanie jest słuszne czy nie.
    Jest słuszne i basta. A dla tych, którzy twierdzą inaczej - Canon pozostawił możliwość wyłączenia EC ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jest słuszne i basta. A dla tych, którzy twierdzą inaczej - Canon pozostawił możliwość wyłączenia EC ;-)
    Nie. Dla tych którzy twierdzą inaczej Canon poszedł na rękę i przestał to dawać .
    Plotka głosi, że łapę na tym położyła armia i dlatego pewnie nie zobaczymy zbyt szybko EC w nowych puszkach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Plotka głosi, że łapę na tym położyła armia i dlatego pewnie nie zobaczymy zbyt szybko EC w nowych puszkach.
    Jaka armia? Japońska?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Się właśnie chciałem spytać o to samo!
    Czy japońska, czy "okupacyjna"?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    czy "okupacyjna"?
    Oczywiście .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Oczywiście .
    To to jest ten patent z Apache'a?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ja w 3ce nie korzystalem z tego ustrojstwa - bylo za wolne

Strona 319 z 608 PierwszyPierwszy ... 219269309317318319320321329369419 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów