Strona 317 z 608 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327367417 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 161 do 3 170 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

zresztą, jak by trochę pomyśleć:

http://www.allegro.pl/28208_autofokus.html

Lustrzanka Ful Frejm Ałtofokus już od 99,99,- !!!

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie odp

Moim skromnym zdaniem , żadnego 3D nie będzie bo już jest 7D=3D
    tylko matryca nie FF a wszyscy tak chcieli .
    60D będzie na bank – nic specjalnego + filmy ( miło by było gdyby zostawili 15mpx w technologii 7D ...ale widząc że 550 ma 18 mpx raczej też tyle wsadzą .
    5D III to co w 7D , poziomica sterowanie lampami itp może z 5k/s . Módlmy się o lepszy AF ….CANONIE ZLITUJ SIĘ ….
    Bardzo chciałbym żeby Nikon wypuścił szybko swoje D800 w dobrej cenie wtedy Canon przyśpieszy z premierą nowej piętki . Tanie FF nie wierze w tym roku to jest właśnie 5D II
    Sytuacje może odmienić tylko Sony. Mam tylko nadzieję że w 5D III nie zwiększą 21 mpx tylko poprawią zakres i szumy choćby o 1EV , miłym dodatkiem byłby też obracany LCD no ale wiadomo….
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

D800? jak nikonowcy trąbią wszędzie że żaden D800 a D700s

Co do 5D to mysle że będzie interwał bez zmian - 3 letni co daje nową puche w 2011 na rynku.

Rok używania a potem jeszcze czas na wejscie na rynek MkIII i sprowadzenie jej do ceny nie nowinkowej to minimum 2 lata.

Ja jakoś nie czuje oporu przed 5D Mk II, narazie to jest tak że najwięcej narzekają na AF ci co go nie mieli w ręku ;-) hihi
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A co to za cudo tam jest z ZIELONYM PASKIEM???
    Jakie szkła Canon oznacza w ten sposób? Szkło ma napis Diffractive Optics _ z czym to się je i do czego to?

A dzięki! Już wyguglowałem... Ciekawe szkło! 70-300 a jakie malutkie! Używa go ktoś z Forumowiczów? Jakie wrażenia "w praniu"?
    Ostatnio edytowane przez il Dottore ; 09-02-2010 o 02:13
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Jakie szkła Canon oznacza w ten sposób? Szkło ma napis Diffractive Optics _ z czym to się je i do czego to?

A dzięki! Już wyguglowałem... Ciekawe szkło! 70-300 a jakie malutkie! Używa go ktoś z Forumowiczów? Jakie wrażenia "w praniu"?

nie mam. ale wiele mowiacy jest fakt, ze to byl, zapowiadany z wielka pompa, korkami szampana i robiacymi loda hoste.... [wróć!]... no w kazdym razie zapowiadany jako reinkarnacja JP2 albo samego Jesusa lens z 1994 roku. w ciagu 6 lat to majace zbawic Majow i caly swiat DO trafilo bodajze do az 1 innego szkielka (400 IS DO)...

wniosek: chyba jednak Majow szlag trafi :-D
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta

Na photozone.de już przetestowali: http://www.photozone.de/canon-eos/20...report--review
    I podsumowali:
    Verdict
    In principal the Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 USM DO IS is a very interesting lens ... in principal. From a performance point of view it delivers all that a consumer has hoped for - high resolution figures in conjunction with low distortions, low vignetting and low chromatic aberrations and all packaged in a quite sturdy, small package with high speed AF. So what is the problem ? Well, it's the price tag. The optical performance of the new EF 70-300mm f/4-5.6 USM IS (non-DO) is simply about as good. Mechanically it isn't quite in the same league as the DO lens but ... hey - it comes at a 50% lower price tag! If we throw in the added values plus a little coolness factor the DO lens may be worth a 200-250 EUR/$ premium over the conventional lens but at 1100 EUR/US$ it is simply way over-priced (also true for the EF 400mm f/4 USM DO IS). So unless Canon reduces the price to something more in line with the (in-house) competition there're some question marks whether the lens is really worth the extra financial sacrifice.
    Nie wiem, na ile im wierzyć ale szkiełko wypadło w teście nie lepiej jak poprzednik a kosztuje...
    pozdrawiam, vidocq

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    Na photozone.de już przetestowali: http://www.photozone.de/canon-eos/20...report--review
    I podsumowali:

Nie wiem, na ile im wierzyć ale szkiełko wypadło w teście nie lepiej jak poprzednik a kosztuje...
    Poprzednika nie było więc taki wniosek nie bardzo 8).
    IMHO bardzo fajne szkło tylko zbyt drogie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Moim skromnym zdaniem , żadnego 3D nie będzie bo już jest 7D=3D
    tylko matryca nie FF a wszyscy tak chcieli .
    Wklep sobie w szukaczkę hasło EOS3, będziesz wiedział, że my tu sobie nazw nie wymyślamy. Równanie amatorskiej puszki z cropem do historycznie uzasadnionego profi body to jakaś kpina. No chyba, że masz swoje wtyki i możesz uzasadnić to radośnie stworzone równanie.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

7D to nie do końca amatorska puszka 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 317 z 608 PierwszyPierwszy ... 217267307315316317318319327367417 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów