Pożyjemy zobaczymy jak to mawiają, przez najbliższy rok nie planuję zakupówbo nie potrzebuję - jestem amatorem w przeciwieństwie do większości użytkowników tego forum
robię dla czystej przyjemności robienia - nie otrzymuję za to kasy wydaję na to kasę - korpus, obiektywy filtry, statyw i benzyna - sprzęt zmieniam jeśli zaczyna mnie wyraźnie ograniczać. Nie przypuszczam aby Canon kiedykolwiek mi coś dał, zawsze bulę to jest wypisane na fakturze - firma robi to co robić musi - my mamy wybór, gdyby nie kryzys pewnie już byśmy mieli "taniego" FF - piszę w cudzysłowiu bo tani to on będzie jak będzie kosztował poniędzy 1499 a 1999 zł
, a tak bardziej na poważnie to zgadzam się że 5D przed zakończeniem produkcji był tani i jeśli następny model byłby lepszy i tanszy od poprzednika - a tak powinno być - to pewnie nie byłoby tego wątku. A co do zabawek "dawanych" przez Canona to zawsze jest nie tak - a to autofocus komuś nie odpowiada, a to dynamika słaba a szumy coraz większe, za dużo Mpx, za mało Mpx - ja nie mam takich problemów autofocus mi działa (ręcznie też potrafię ostrość nastawić), z szumami sobie radzę, Mpx mi wiszą, jasnych stałek nie potrzebuję - no jakby wypuścili jasnego cropa (dla amatora) około 30mm za 600zł przyzwoitej jakości to go kupię - nie mam problemów - nie mam parcia - poczekam na "amatorski" FF i go kupię - to tylko elektronika a elektronika tanieje - szybko tanieje - dla niektórych za szybko
.