Strona 293 z 608 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 921 do 2 930 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Bo to widzisz, fotografia dla wielu to hobby, czyli coś, na co wydasz całą kasę jaką masz i jeszcze pożyczysz. Tak to działa. A takich amatorów pracujących na lepszych sprzętach niż zawodowcy jest coraz więcej. Zawodowcy też zwykle starają się kupić lepszy sprzęt, niż zwykle potrzebują. Tak na wszelki wypadek. Stąd jak widzisz, canon jeszcze długo nie da Wam takiej zabawki jak chcecie.
    Pożyjemy zobaczymy jak to mawiają, przez najbliższy rok nie planuję zakupów bo nie potrzebuję - jestem amatorem w przeciwieństwie do większości użytkowników tego forum robię dla czystej przyjemności robienia - nie otrzymuję za to kasy wydaję na to kasę - korpus, obiektywy filtry, statyw i benzyna - sprzęt zmieniam jeśli zaczyna mnie wyraźnie ograniczać. Nie przypuszczam aby Canon kiedykolwiek mi coś dał, zawsze bulę to jest wypisane na fakturze - firma robi to co robić musi - my mamy wybór, gdyby nie kryzys pewnie już byśmy mieli "taniego" FF - piszę w cudzysłowiu bo tani to on będzie jak będzie kosztował poniędzy 1499 a 1999 zł , a tak bardziej na poważnie to zgadzam się że 5D przed zakończeniem produkcji był tani i jeśli następny model byłby lepszy i tanszy od poprzednika - a tak powinno być - to pewnie nie byłoby tego wątku. A co do zabawek "dawanych" przez Canona to zawsze jest nie tak - a to autofocus komuś nie odpowiada, a to dynamika słaba a szumy coraz większe, za dużo Mpx, za mało Mpx - ja nie mam takich problemów autofocus mi działa (ręcznie też potrafię ostrość nastawić), z szumami sobie radzę, Mpx mi wiszą, jasnych stałek nie potrzebuję - no jakby wypuścili jasnego cropa (dla amatora) około 30mm za 600zł przyzwoitej jakości to go kupię - nie mam problemów - nie mam parcia - poczekam na "amatorski" FF i go kupię - to tylko elektronika a elektronika tanieje - szybko tanieje - dla niektórych za szybko .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-01-2010 o 21:27
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Pracujesz? Nie stać cię ? Weź kredyt.
    Studiuję dziennie, więc nie pracuję. Stać mnie - już uzbierałem na 5d2, ale w najbliższym czasie nie mam aż takich ważnych zdjęć, żeby się przesiadać na FF. Czekam na cashbacka, albo do wiosny. W BH potaniała o 200$ i dorzucili 2xSanDisk 4gb exIII - może i u nas coś cena spadnie.

A jakby wyszło tanie FF, to wziąłbym od razu, a resztę przeznaczył na upgrade'y szkieł (28 > 35, 11-16 > sami 14, 50 1.8 > Sigma 50 1.4)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Jeśli chodzi o 5d MK II to brakuje mu tylko jednego. Dobrego AF i w zasadzie ten aparat już wszystko ma co wystarcza większości użytkowników. I to by mogła być dla mnie jedyna nowość w jego następcy, pod warunkiem ze cena byłaby na poziomie d700.
    Myślę ze większość żalu do Canona z tego wątku jest ze względu na konkurencyjny aparat Nikon (d700) i ze brakuje takiego czegoś w tym systemie za jakieś rozsądne pieniądze. Bo nikon pokazał że da się zrobić dobry i funkcjonalny aparat z tym co dla fotografa najważniejsze. (Proszę mi nie pisać tylko "to zmień sobie system". jak Ci nikon odpowiada." Bo strata iluś set zł przy zmianie systemu dla większości jest nie do przełknięcia. )
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A jakby wyszło tanie FF, to wziąłbym od razu, a ..
    ..a potem wypłakiwał się na forach jaki ten aparat wolny, brzydki, plastikowy, af do ****, w wizjerze noc a klapka skrzypi nawet niedotykana. Ludziska miejcie umiar. Jak to czytam, to aparatu dla większości z Was nie ma w żadnym dostępnym obecnie systemie.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

E tam. FPSy, wygląd, materiał, cel użytkowania, wizjer i odgłosy mnie nie obchodzą. Ma być FF, low-noise, AF z 40d/50d (wraz z ich rozmieszczeniem w wizjerze) i LCD z 50d/5dmk2. Reszta - jak im łatwiej/taniej/etc. Może być nawet różowe i owinięte pakułą i tawotem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    zgoda, ale czy dla przeciętnego amerykanina 2,5k$ za amatorski aparat to jest jednak taki bargain ?
    Dla przeciętnego amerykanina FF jest do niczego nie potrzebny .

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ok, to teraz powiedz dlaczego takiej taniej okrojonej puszki nie mógłby wypuścić na przykład Canon?

Sony A850 w moim przykładzie jest tylko dowodem, że koszta produkcji na to pozwalają.
    Ale to może być też dowód na to, że ta pucha się kompletnie nie sprzedaje więc nie mają wyjścia i muszą jechać z ceną w dół.

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ale ja nie chcę aby Canon sprzedawał coś poniżej kosztów. Nie chcę aby ktoś mi robił łaskę i nagle zaczął sprzedawać C5D MKII za 5tys. Ten aparat dla mnie oferuje i tak zbyt dużo. Wolę aby Canon wypuścił bardziej ograniczony model za 5tys. Te 3tys różnicy Canon i tak ode mnie wyrwie za inne akcesoria. Ja byłbym zadowolony, a Canon by zarobił. Dlatego porównania do Caritasu są bez sensu.
    Ale co chcesz jeszcze w tym modelu ograniczyć ?

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Myślę ze większość żalu do Canona z tego wątku jest ze względu na konkurencyjny aparat Nikon (d700) i ze brakuje takiego czegoś w tym systemie za jakieś rozsądne pieniądze. Bo nikon pokazał że da się zrobić dobry i funkcjonalny aparat z tym co dla fotografa najważniejsze. (Proszę mi nie pisać tylko "to zmień sobie system". jak Ci nikon odpowiada." Bo strata iluś set zł przy zmianie systemu dla większości jest nie do przełknięcia. )
    Chyba nie piszesz tego poważnie. Co to ma za znaczenie, że zmiana systemu jest nie do przełknięcia. Jak to napisał ktoś wyżej - w konstytucji jest zapisane, że producenci mają to uwzględnić??? Jedyna rada jaka się tu nasuwa to zmienić system jeśli dla kogos brak FF-a jest takim ograniczeniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam pytanie (hipotetyczne): załóżmy, że Canon skusi się na swojego EVIL-a (rzecz jasna FF!) Czy dobrze myślę, że oprócz dedykowanych obiektywów, wszystkie obecne EF mogłyby z takim aparatem być (hipotetycznie właśnie) kompatybilne, gdyby tylko założyć im pierścień dystansowy o długości komory lustra?
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Mam pytanie (hipotetyczne): załóżmy, że Canon skusi się na swojego EVIL-a (rzecz jasna FF!) Czy dobrze myślę, że oprócz dedykowanych obiektywów, wszystkie obecne EF mogłyby z takim aparatem być (hipotetycznie właśnie) kompatybilne, gdyby tylko założyć im pierścień dystansowy o długości komory lustra?
    zapewne tak, tylko jaki jest sens robic taka miniature przy takim dlugim flange'u?

poza tym, ze dyskutujemy wet dream onanistow
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Myślę że nie powinno być najmniejszych problemów - wszystko masz przenoszone elektrycznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Kolekcjoner - znasz wyniki sprzedaży A850 czy tylko tak piszesz?

Strona 293 z 608 PierwszyPierwszy ... 193243283291292293294295303343393 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów