Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
[...]
Dlaczego? Wiem doskonale czym 1000d różni się od 450d/400d/500d. Długo zastanawiałem się, gdy zmieniałem system na canona, przed zakupem jednej z tych puszek. Jak czytałeś wątek to wiesz, że tego nie kwestionuję.
Skoro wiesz, to jestes wielkim ignorantem, niektore z tych roznic moga po pewnym czasie denerwowac, ten pewien czas widocznie dla ciebie jeszcze nienadszedl.
Stwierdzam tylko, że różnice pomiędzy 1000d i 400/450d dla amatora mogą być spokojnie pomijalne. Ważniejsze są obiektywy. Zdjęcia wyjadą z każdej z tych puszek podobne ;-)
Obiektywy sa bardzo wazne, a czy roznice sa pomijalne zalezy od szybkosci rozwoju amatora. Mi zaczal przeszkadzac slaby AF w ciemnicach w 450D, a skoro w 1000D jest jeszcze gorzej to juz sobie nie wyobrazam. To ledwo jedna roznica.

Ktos tutaj powiedzial (zdaje sie Arturs), ze bocznych AFow wiekszosc nie uzywa. Ciekawe czym on popiera te opinie? Faktem, ze 5D ma gorsze boczne od 40 czy 50D i dlatego ich nie uzywa? Czy moze przeprowadzil jakas sonde, ktora mogla by byc miarodajna. Ja np uzywam i dlatego w przyszlosci czeka mnie zmiana na serie xxD.
A do tego przy obecnej cenie 500d nie widzę sensu kupowania 450d (różnica rzędu 350 zł). Jak już dopłacać , jeżeli 1000d komuś nie pasuje, to dopłacić jeszcze 350 zł i kupić coś co się już wiele więcej różni od 1000d niż 450d. Po prostu takie jest moje zdanie. Nie rozumiem dlaczego wzbudza ono takie poruszenie. I tutaj, jeżeli Merauder pozwolisz ;-), poruszenie u właścicieli 450d ;-)
Idac tym tokiem dojdziemy do 5D, i jeszcze kolejne 350 i jeszcze kolejne. No blagam.