Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Canon 1000D czy 450D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    .... Pamiętajmy że aparat to 50% sukcesu a drugie 50% to obiektyw.

ja bym powiedział że 80% wpływu na zdjęcia mają szkiełka ....

puszka tylko rejestruje - lepiej lub gorzej
    ja właśnie wyszedłem z tego założenia. Body podstawowe, szkło lepsze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    .... Pamiętajmy że aparat to 50% sukcesu a drugie 50% to obiektyw.

ja bym powiedział że 80% wpływu na zdjęcia mają szkiełka ....

puszka tylko rejestruje - lepiej lub gorzej
    Odstawiając fotografa na bok, to 50%, jak nie więcej to światło, sztuczne lub naturalne ;-)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Domyślnie

Sunders dobrze zaznaczył że trzeba jeszcze dobrego pstrykającego no ale do tego też trzeba dojść samemu. Wiadomo że trzeba mieć pomysł na zdjęcie i troche szczęśćia ......Ciekawy jestem jak szkło może wykonywać 80% pracy jeśli nie będziesz miał dobrego body. Co z tego że obiektyw będzie klasy L jak samym obiektywem zdjęcia nie zrobisz.....Tak czy inaczej odbiegliśmy od tematu

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Hubi78, zrozum wreszcie, że różnice między seriami xxxxD, xxxD i xxD polegają głównie na wygodzie użytkowania i dodatkach, a nie na jakości produkowanego przez nie zdjęcia.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Domyślnie

Co do pierwszej części zdania masz po części racje ale drugi argument potraktuje jako dobry żart!!!

Bywalec Awatar ds74
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trolluch Zobacz posta
    Hubi78, zrozum wreszcie, że różnice między seriami xxxxD, xxxD i xxD polegają głównie na wygodzie użytkowania i dodatkach, a nie na jakości produkowanego przez nie zdjęcia.
    Racja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Odstawiając fotografa na bok, to 50%, jak nie więcej to światło, sztuczne lub naturalne ;-)
    zdRAWki
    Święta racja.
    Ostatnio edytowane przez ds74 ; 02-01-2010 o 15:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Do tych co nie wierza, ze klasa APS-C to cholernie zblizona jakosc obrazu niezaleznie od puchy w 90% przypadkow niech podadza jakies sample i wykarza roznice.

Najwieksze roznice jakie moga byc to DR i detale. Detale glownie ze wzgledu na wielkosci matryc, ktore wraz z dobrymi szklami dadza widoczne roznice. Ale to raczej mowa o puszkach rozniacych sie kilkuletnia roznica w dacie premiery.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 02-01-2010 o 15:23
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Powiem tak, przy obiektywie 17-85, to wydaje mi się, że 1000D da nawet lepszy obrazek niż 50D.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Domyślnie

Witam wszystkich
    Otóż mam pytania i duży mętlik w głowie,jestem na etapie zakupu swojej pierwszej lustrzanki,wpadła mi w oko 1000D i 450D waham się co wybrać poczytałem sobie trochę forum i każdy mocno poleca 450D,po przeszukaniu kilku serwisów aukcyjnych i sklepów internetowych znalazłem taką oto ofertę 450D

1.Canon EOS 450D z obiektywem Canon EF-S 18-55mm IS
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-s-18-55mm-is/

2.Canon EOS 450D z obiektywem Canon EF-S 18-55mm IS i obiektywem Sigma 70-300
    http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-sigma-70-300/

Więc pytania do Was:
    Rozglądać się za 1000D ? U mnie w mieście koszt z kitowym obiektywem to jakieś 1850zł i z czasem dokupić jakiś obiektyw.
    Czy lepiej dopłacić i wziąć 450D z 18-55 z tego z pierwszego linku ?
    Albo dopłacić różnicę 507 zł i brać tego Canonka z ( 2 link ) 2 obiektywami ? Sądzicie,że taki zestaw były dobry na początek ?
    Chcę przypomnieć,że jestem amatorem i nigdy nie miałem do czynienia z lustrem ale pragnę rozpocząć przygodę z lusterkami bo strasznie mnie to kręci
    Obiektem mojej fotografii były by sesje aut.Fotografowanie przyrody,budynków,ludzi.
    Mój budżet to 2500zł

Coś już napisał

Domyślnie

Piotrek. ja osobiście bym brał zestaw z pierwszego linku , mała róznica w cenie a parę dodatków + przyjemniejsza wygoda trzymania przyda się . :-P
    1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów