Sunders dobrze zaznaczył że trzeba jeszcze dobrego pstrykającego no ale do tego też trzeba dojść samemu. Wiadomo że trzeba mieć pomysł na zdjęcie i troche szczęśćia......Ciekawy jestem jak szkło może wykonywać 80% pracy jeśli nie będziesz miał dobrego body. Co z tego że obiektyw będzie klasy L jak samym obiektywem zdjęcia nie zrobisz.....Tak czy inaczej odbiegliśmy od tematu
Hubi78, zrozum wreszcie, że różnice między seriami xxxxD, xxxD i xxD polegają głównie na wygodzie użytkowania i dodatkach, a nie na jakości produkowanego przez nie zdjęcia.
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Co do pierwszej części zdania masz po części racje ale drugi argument potraktuje jako dobry żart!!!
Do tych co nie wierza, ze klasa APS-C to cholernie zblizona jakosc obrazu niezaleznie od puchy w 90% przypadkow niech podadza jakies sample i wykarza roznice.
Najwieksze roznice jakie moga byc to DR i detale. Detale glownie ze wzgledu na wielkosci matryc, ktore wraz z dobrymi szklami dadza widoczne roznice. Ale to raczej mowa o puszkach rozniacych sie kilkuletnia roznica w dacie premiery.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 02-01-2010 o 15:23
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
Powiem tak, przy obiektywie 17-85, to wydaje mi się, że 1000D da nawet lepszy obrazek niż 50D.
coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie
Witam wszystkich
Otóż mam pytania i duży mętlik w głowie,jestem na etapie zakupu swojej pierwszej lustrzanki,wpadła mi w oko 1000D i 450D waham się co wybrać poczytałem sobie trochę forum i każdy mocno poleca 450D,po przeszukaniu kilku serwisów aukcyjnych i sklepów internetowych znalazłem taką oto ofertę 450D
1.Canon EOS 450D z obiektywem Canon EF-S 18-55mm IS
http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-s-18-55mm-is/
2.Canon EOS 450D z obiektywem Canon EF-S 18-55mm IS i obiektywem Sigma 70-300
http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...-sigma-70-300/
Więc pytania do Was:
Rozglądać się za 1000D ? U mnie w mieście koszt z kitowym obiektywem to jakieś 1850zł i z czasem dokupić jakiś obiektyw.
Czy lepiej dopłacić i wziąć 450D z 18-55 z tego z pierwszego linku ?
Albo dopłacić różnicę 507 zł i brać tego Canonka z ( 2 link ) 2 obiektywami ? Sądzicie,że taki zestaw były dobry na początek ?
Chcę przypomnieć,że jestem amatorem i nigdy nie miałem do czynienia z lustrem ale pragnę rozpocząć przygodę z lusterkami bo strasznie mnie to kręci
Obiektem mojej fotografii były by sesje aut.Fotografowanie przyrody,budynków,ludzi.
Mój budżet to 2500zł
Piotrek. ja osobiście bym brał zestaw z pierwszego linku , mała róznica w cenie a parę dodatków + przyjemniejsza wygoda trzymania przyda się . :-P
1000D , 18-55 IS , S 17-70 , C 50 1.4