Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
    Jacek_Z jeżeli jesteś taki pewny ostrości pełnego obrazu(na FX) 70-200VR to spróbuj go z 80-200 Canon.. Zmienisz zdanie natychmiast
    Miałem to szkło i rzeczywiście była to żyleta na miarę stałek, ale dziś nie jest już ani serwisowana (nawet AF adjustment) ani tym bardziej sprzedawana.

Powracając do tematu, forum obok zmienia adres na nikoniarze.pl - to wiadomość do tych, którzy liczyli na jakikolwiek postęp w sprawie serwisu.
    the silence is deafening

Domyślnie

Jacek_Z jeżeli jesteś taki pewny ostrości pełnego obrazu(na FX) 70-200VR to spróbuj go z 80-200 Canon.. Zmienisz zdanie natychmiast, polecam test gazety z najbliższej odległości ostrzenia.

Miałem możliwość porównania z doświadczeniem 5Lat w systemie chyba wszystko i jedynym szkłem z serii ~70-200 to 80-200 AFS(nikon) był konkurencją dla 180 2,8 oraz 70-200VR i musiał zakończyć swoją historie

Tu nie mowa o winecie ten pierwszy 70-200VR ostrzył tylko w centrum na poziomie 30% w klatce dx powyżej jakość drastycznie spadała. Obiektyw urzeka sztucznym "rozmyciem" ale po przekadrowaniu innym niż centrum obrazu bajka zamienia się w dramat.
    jedyne wytłumaczenie - miałeś jakiś rozkalibrowany 70-200. To jest moje ulubione szkiełko. A mam także np 85/1.4, sprawdzone, świetne (loki ciągle chce je ode mnie odkupić). Wolę 70-200.

Nie wiem czy mnie pamiętasz ale miałem kupę sprzętu nikona jeszcze niedawno(dostałem bana na stałe wypowiadając się prawdziwie-negatywnie o systemie nikona-tamto forum niestety połasiło się na kase z ul. Postępu i negatywne wypowiedzi były kasowane).
    dziwne, że się chcesz mi przypominać, bo lepiej bym nie opisywał tutaj co na tamtym forum wypisywałeś. W każdym razie o słuszności twoich pomówień świadczy poniższy fakt:
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Powracając do tematu, forum obok zmienia adres na nikoniarze.pl - to wiadomość do tych, którzy liczyli na jakikolwiek postęp w sprawie serwisu.
    Jak z tego można wywnioskować nie jestem opłacany przez nikona.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Jacek_Z nie będę się rozwijał na temat forum nikon.org.pl bo to wartość prywatna i każdy sobie może wszystko w swoim domku, natomiast odnośnie sprzętu będę odpowiadał racjonalnie do jego wartości.

Może zrobimy mały test wszystkiego co ma 200mm?
    jacek na pewno załatwi zdjęcia z nikonów, a tutaj znajdzie się kilka os chętnych do zrobienia podobnej inicjatywy.
    Proponuje kupić wyborczą/dziennik w któryś dzień i umówić się na daną stronę i na ustawieniach neutralnych(+raw) zrobić z najbliższej odległości na ustawieniach 200mm i wtedy te legendy zostaną obalone raz na zawsze..

c= 80-200;70-200f4/is;70-200f2,8/is;200;55-200;
    n=80-200 (pompka);80-200f2,8;80-200afs/80-200f4; 70-200vr/70-200vr2/180mm;55-200;200-400f4(niby inna liga ale..)

200 poniżej f2,8 można sobie podarować

jacyś chętni?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to chyba różne fora czytaliśmy, bo ja na forum Nikona to się tylko dowiadywałem jakie to mydło Canony produkują .
    były takie żenady ale chłopaki musieli coś nagonić nikonowi sprzedaży bo nie dość że są gorsze to i droższe..
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 15-12-2009 o 11:53 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Może zrobimy mały test wszystkiego co ma 200mm?
    Jakby co to tylko Live View by uniknąć rozstrojonych duetów (body/szkło).
    Jak chcesz uniknąć błędnych opinii wynikających z różnej gęstości piksela?
    W Canonie w grę wchodziłoby tylko 450D i 5D classic
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jakby co to tylko Live View by uniknąć rozstrojonych duetów (body/szkło).
    Jak chcesz uniknąć błędnych opinii wynikających z różnej gęstości piksela?
    W Canonie w grę wchodziłoby tylko 450D i 5D classic
    5d kontra d700 niech mają lepszą puszkę, ci z nikona nie maja za bardzo czym robić powyżej dwudziestu Mpix.. Wtedy wyszła by prawdziwa jakość szkła ale..

w każdym razie mogę zrobić zdjęcia 80-200 USM na obu piątkach

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

5d kontra d700 niech mają lepszą puszkę, ci z nikona nie maja za bardzo czym robić powyżej dwudziestu Mpix.. Wtedy wyszła by prawdziwa jakość szkła ale..
    A D3X to pies?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A D3X to pies?
    To 24 MPx (brak w Canonie), które - wraz z siostrami Alfa - mnie rozbrajają rozdzielczością.
    the silence is deafening

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jedyne wytłumaczenie - miałeś jakiś rozkalibrowany 70-200. To jest moje ulubione szkiełko. A mam także np 85/1.4, sprawdzone, świetne (loki ciągle chce je ode mnie odkupić). Wolę 70-200.
    Oświecę Cię jacku pomimo tego że byleś tam jednym ze sprawiedliwszych. 85 1,4 nikkor tylko ładnie wygląda tak to jest kicha, mówie o tym że nie ma silnika, jest głośny, słaba ostrość, nie najlepszy kontrast.. Miałem oba 1,4/1,8 -1,8 daleko mu do canona nie wiem jak ostatni nius(f3,5).. ale 1,2 canona i 1,4n to dwa światy pod każdym względem. Dlatego wejdź w canona i kup sobie 85L 35L(tego winetującego) może jeszcze kilka innych przejrzysz na oczy, tu nagle masz cudowne 16-35 nie chwaląc się kupiłem w Polsce nówkę 24-70 z USA za 3600zł itd.. i uwierz mi nie ma problemów typu spadająca gumka z obiektywu i body. Też mi trudno było się przełamać(4body 14 obiektywów i kupa kasy straconej na wymiany związane z zawodem typu 70-200vr) ale dość już miałem czekania i rozpadających sie aparatów że nie wspomnę o serwisie który za każdym razem próbował zrobić mnie w konia("guma sie panu powiększyła na body-pierwsze słysze").
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A D3X to pies?
    masakra, zapewne porównywalna ludzi ma d3x co 5d2..? Obawiam się że na 10 sztuk 5d2 jest jedna d3x i to nie bardzo więc znalezienie kogoś z takim body i tymi obiektywami może być nieco utrudnione
    Ostatnio edytowane przez trrr ; 15-12-2009 o 12:48 Powód: Automerged Doublepost

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

masakra, zapewne porównywalna ludzi ma d3x co 5d2..?
    Ale co to ma do rzeczy? Jak do czegoś nie masz dostępu, to nie istnieje?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

Ale co to ma do rzeczy? Jak do czegoś nie masz dostępu, to nie istnieje?
    a czy ja napisałem że nie istnieje?
    po pierwsze wiedziałem o nim jak wyszła alfa900 tak jakoś przypadkiem, po drugie tak jak pisałem nie będzie łatwo znaleźć kogoś z takim body ze względu na duży koszt.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów