Strona 268 z 332 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 671 do 2 680 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z fotograficznego punktu widzenia, dla mnie nie ma żadnej różnicy między D3 a D3s.
    Slowo klucz "dla mnie" - każdy fotoreporter, który oddaje do druku doceni... bufor. Więcej rawów, które zauważalnie różnią się od jpg.
    Co do iso: pamiętam czasy 20D gdzie przy 3200, 1.2, 1/40 brakowało mi ztcp ~ 1 EV, także przesuńmy tą granicę na 6400 i się w pełni zgadzam. Wszystko powyżej to ICE
    Pierwsze komentarze juzera saldat na nikon forum dowodzą, że 6400 jest zauważalnie lepsze, to imho wystarczy (z punktu widzenia fotografa pracującego w pl-halach sportowych).
    the silence is deafening

PanBobek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Z fotograficznego punktu widzenia, dla mnie nie ma żadnej różnicy między D3 a D3s. DOdali pewnie lepszy algorytm wygładzania końcowego jpg i tyle. A jeśli chodzi o uzyteczność wysokich czułości - każdy fotograf z doświadczeniem będzie wiedział, że użyteczne ISO 3200 dysponując stałką f/1.4 wystarcza w zupełności do reporterki z minimalną ilością światła. Sam właściwie nie przekraczam ISO 2000, bo nie ma takiej potrzeby, nawet jak światła jest bardzo niewiele.
    Z jednej strony na pewno tak, jednak z drugiej - czasem trzeba przymknąć i wtedy fajnie jest mieć zapas "mocy"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    A tak na prawdę co poprawiać ? Puszka ma dobry AF, matryce i całą resztę.
    Wbrew pozorom sporo by się znalazło 8).
    Poza tym ta kosmetyka jest dość droga - w chwili obecnej ok. 1000 funtów.
    http://www.warehouseexpress.com/cate...nge=1974#first
    http://www.warehouseexpress.com/cate...ange=118#first
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak prawdę rzekłszy po tych zapowiedziac na różnych rumorsach więcej się spodziewałem. Miałem nadzieję że Nikon przyłoży do pieca jak dwa lata temu, a tu raczej taki lifting i to głównie softowy.
    To jest normalny cykl produkcyjny Nikona. Face liftingi co dwa lata i nowosci co 4. Identycznie bylo z seria D2. Takze duze zmiany raczej w D4 i 2010/11.

Tak relnie patrzac na planowane daty premier to cyfrowe body C/N beda sie mijaly wlasnie na zakladke. Gdy Nikon face-liftuje D3 beda sie pojawialy nowe
    marki - nikoniarze beda narzekali, pozniej wejdzie D4, marki sie zestarzeja - narzekanie w druga strone Jeszcze w miedzyczasie Sony cos dorzuci. I tak w kolko

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Padło mi coś na oczy (32 godziny na nogach, więc może...?), czy też mamy pionowy banding już przy iso 640?:

http://chsvimg.nikon.com/products/im...g/pic_005b.jpg
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Padło mi coś na oczy (32 godziny na nogach, więc może...?), czy też mamy pionowy banding już przy iso 640?:

no ja tez widze sztruksik, mimo wydawaloby sie soczystego odszumiania. bo w to, ze Vincent Munier nie potrafi zrobic ostrego zdjecia, albo ze 400/2.8 nie wystarcza na raptem 12Mpix, sorki, nie uwierze.

swoja droga, to ja rozumiem marketing i chec udowodnienia, ze zaba jest krokodylem, ale te zdjecia przy ISO 6400 wygladaja srednio. po prostu.
    bezdyskusyjnie dobrze jak na ISO 6400, ale z checia zobaczylbym jak
    to wyglada na nizszych czulosciach, bo zdaje sie nadal uzywa sie ISO
    ponizej 6400 i rowniez dla nich kupuje aparaty
    http://chsvimg.nikon.com/products/im...d3s/sample.htm
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Kuźwa, nawet ja musiałem gałką oczną dotknąć LCD - tak, coś jest zwalone. Jakieś zakłócenia a la silnik USM, die hard nikoniarze zaraz się na mnie przejadą, ale to jest fakt.
    Jest coś zwalone.
    A ile było analizowania szumu/deatali, kanał po kanale z sampli 7demki, że jednak to Nikon a tu taka kupa we flagszipie... Być może NIE do wyelimowania programowo....
    Jeszcze jedno ten D3s kosztuje 5200, to niezbyt dobra wiadomość dla chętnych na 1D4.
    the silence is deafening

Domyślnie

Tak ja tez go widze i na forum nikona tez go zobaczyli czyli jednak istnieje
    I teraz zamiast pelnej klatki bedzie pelna kratka

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ciekaw jestem jak beda wygladac rzeczywiste zdjecia. Nikon mial zwyczaj wrzucac ostro dopieszczone foty jako sample, a to z D3s bynajmniej nie wydaje sie...
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    To jest normalny cykl produkcyjny Nikona. Face liftingi co dwa lata i nowosci co 4. Identycznie bylo z seria D2. Takze duze zmiany raczej w D4 i 2010/11.

Tak relnie patrzac na planowane daty premier to cyfrowe body C/N beda sie mijaly wlasnie na zakladke. Gdy Nikon face-liftuje D3 beda sie pojawialy nowe
    marki - nikoniarze beda narzekali, pozniej wejdzie D4, marki sie zestarzeja - narzekanie w druga strone Jeszcze w miedzyczasie Sony cos dorzuci. I tak w kolko
    Zawsze znajdzie się coś co można zrobić lepiej. Ale patrząc z perspektywy użytkownika 40d to wszystko wydaje sie byc idealne ;-)
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 268 z 332 PierwszyPierwszy ... 168218258266267268269270278318 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów