Pokaż wyniki od 1 do 10 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Nie potrzebnie byś się bał. Od lat korzystam z Lowepro Voyager.
    chodziło mi bardziej o łatwość wypinania, możliwość złamania zatrzasku (zbyt wiele już takich klamerek połamałem) i np. o to, czy po wypięciu paska pozostałe dwa krótkie kawałki (przy body) można spiąć ze sobą tworząc krótki pasek do ręki?

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Rozwiązanie jak w DOMKE (identyczny pasek ze swoim logo Canon sprzedaje właśnie jako "pro strap")
    dokładnie!
    tutaj to widać choć ten aparat jakiś taki.... fuj:

aparat można przypiąć sobie do jakichś D-ring'ów, a jeśli się nie mylę (?), te karabinki są dodatkowo obrotowe.
    oczywiście - są obrotowe, inaczej być nie mogło 8)

mxw jak z długością tych pasków
    do D-ringów od plecaka nie przypinałem, mogłoby to jednak być zbyt mało wygodne, ale oczywiście bez problemu można to zrobić (w takich czy innych celach).

długości są takie:

- wypinany środek: ~49 cm
    - oba boczne paski: ~40 cm + 4 cm karabinek,

ale w bocznych ~10 cm trzeba liczyć na bezpieczne zapięcie na body (z klamrami), tak więc używalna długość bocznego paska (od body do karabinka) to zapewne około od 30 (max) do 13 cm (min). ja mam ustawione 20 cm.

czyli z domke można zrobić pasek o długości od 75 do 109 cm.

a po wypięciu środka (i spięciu boków) będzie to 'rączka' o długości od 26 do 60 cm.

Cytat Zamieszczone przez choman Zobacz posta
    Ciekawym rozwiązaniem jest R-Strap
    r-strapa zrobiłem sobie z paska do starej torby na laptopa - bardzo dobre rozwiązane na intensywne focenie, ale raczej nie do codziennego użytku.
    i jedna uwaga - dzieki 'r-strap'owi' mi się porysował nieco tylny LCD, bo aparat dyndał do góry nogami akurat w miejscu, w którym w jeansach miałem jakiegoś... nita

tu widać 'r-strapa' z laptopa i ... domke spięty na krótko:

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    takie rozwiązanie nie sprawdza się zawsze i wszędzie, używam podobnego rozwiązania ale w góry na wycieczkę czy dłuższą podróż jest niewygodne
    potwierdzam - r-strap dobry na sesje w plenerze czy szybką reporterkę, ale nie na wycieczkę czy inne okazje - wtedy raczej bez paska lub zwykły pasek (tzn. domke spięty na krótko lub długo) albo slingshot.
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    chodziło mi bardziej o łatwość wypinania, możliwość złamania zatrzasku (zbyt wiele już takich klamerek połamałem) i np. o to, czy po wypięciu paska pozostałe dwa krótkie kawałki (przy body) można spiąć ze sobą tworząc krótki pasek do ręki?
    To musisz być albo bardzo energiczny albo mieć siłę Pudziana w dłoniach, żeby te zaczepy porozwalać
    Sięgam w głąb pamięci... spiąć razem raczej się nie da.
    Dla mnie w Voyagerze C istotę stanowi wygoda dla karku - pasek jest szeroki i miękki, więc jak chodzę z xxD+70-200 po 10h na turnieju nie stanowi to dyskomfortu. Dzisiaj kupiłem następny egzemplarz :razz:
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 15-12-2009 o 18:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ........
    tutaj to widać choć ten aparat jakiś taki.... fuj:
    .............
    Aparat jak aparat. Brakuje jeszcze tylko w tym komplecie zaślepki z Sony Alpha
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uprawnienia umieszczania postów