Strona 19 z 29 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP
    Wielkie dzięki za wyjątkowo silne światło na temat, mxw ;-)
    you welcome ;-)

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    To musisz być albo bardzo energiczny albo mieć siłę Pudziana w dłoniach, żeby te zaczepy porozwalać
    oj, no zapewne tych konkretnych zatrzasków tak łatwo nie da się rozwalić, ale sporo innych plastikowych od rożnych pasków i paseczków w rękach się rozlatywała, a to pozostawia.... trwały ślad.... w psychice

poza tym chodzi też o przypadkowy ruch dwóch palców, i klamra - nawet pod obciążeniem - puszcza.
    z karabinkiem, który trzeba podnieść, odbezpieczyć, obrócić i wypiąć - nie ma mowy o przypadku.

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    istotę stanowi wygoda dla karku - pasek jest szeroki i miękki, więc jak chodzę z xxD+70-200 po 10h na turnieju nie stanowi to dyskomfortu
    chmmm, jak focę, to jakoś tak zawsze - na dłuższą metę - trzymam sprzęt w ręku, nawet jak jest na pasku.

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    A jak sie wpina do statywu jesli ma sie tak zapiety pasek?
    bez problemu - odpinam karabinek paska i zatrzaskuję płytkę w głowicy statywu - karabinek jest przypięty do D-ringu standardowej płytki manfroto - i to naprawdę dobrze trzyma (było nawet polecane w pierwszych wersjach oryginalnego quickstrapa) - tu masz zdjęcie zrobione (dzięki lucas) kilka sekund przed albo po tamtym:

mniej więcej o taką płytkę chodzi:

ktoś mógłby zapytać, czy nie boję się, że D-ring w płytce się rozegnie i wypnie (na mnie ;-)) - dlatego po roku takiego noszenia aparatu (momentami dość intensywnego) porównałem D-ring w tej płytce z takim samym D-ringiem w drugiej, prawie nowej (mam ich kilka) - wymiary nie różniły się nawet o 0.5mm, czyli D-ring nie rozgina się. zrobili go z jakiegoś naprawdę twardego cho...lerstwa ;-)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choman Zobacz posta
    Mnie lowepro ni przekonuje, bo oferuje jedynie większą miękkość. Zobaczcie na to: http://www.youtube.com/watch?v=14Q1IxI_Opw albo na to: http://www.youtube.com/watch?v=X7TIK6DbPBM
    Te rozwiązania są o wiele wygodniejsze.

Dorzucę jeszcze dla zainteresowanych to: http://www.youtube.com/watch?v=keqvO...eature=related
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    Lublin

Domyślnie

dokładnie tak działa r-strap tyle, że nie jest kawałkiem /hmmm jakby to nazwać/ sznurka, a paskiem do aparatu, quick strap działa prawie tak samo z tym, że regulacja długości wygląda trochę innaczej
    50d, S 18-50 , C 70-200 f4

Domyślnie

Dla zainteresowanych takimi nowinkami mogę wspomnieć, że wyszła już najnowsza wersja paska Quick Strap. Pasek jest wygodniejszy dzięki podszyciu gąbką i posiada kieszonkę na karty pamięci. Więcej na www.quickstrap.pl

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Ja od dłuższego czasu używam pasek Kata Reflex-C. Jest rewelacyjny, przede wszystkim nie odczuwam wżynania się paska (a konkretniej krawędzi) w szyję. Klamry to dodatkowy atut, można raz na jakiś czas odpiąć i najzwyczajniej przeprać.

Foto Doradca
    Guest

Domyślnie

Ja ostatnio miałem okazję zapoznać się z paskiem firmy Optech model Dual Harness. Ciekawe rozwiązanie dla fotografów, ponieważ to uchwyt nie na jeden lecz dwa aparaty. Zatem bardzo fajne rozwiązanie dla fotografów, którzy muszą korzystać z dwóch aparatów jednocześnie, bo jeden nie wystarczy.

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Zawsze mi się wydawało, że jedno wyklucza użycie drugiego. Nawet kogoś pytałem kiedyś i miał podobną teorie. Szkoda, że z praktyką to się rozmija jak widać.
    Czy każdy handstrap się nadaje czy musi być odpowiednio zbajerzony?
    Spoko się da założyć jedno i drugie razem. Ale zaczepiam inaczej niż mówi instrukcja od handstrapa.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to teraz żarty na bok z oklejaniem i wróćmy do pasków. Firma System Bank sprzedaje paski MATTIN-a i słyszałem że te paski neopremowe są solidnie wykonane, czarne i bez napisu. Robione w Korei a nie w Chinach. Czy używa ktoś takiego paska ?
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    No to teraz żarty na bok z oklejaniem i wróćmy do pasków. Firma System Bank sprzedaje paski MATTIN-a i słyszałem że te paski neopremowe są solidnie wykonane, czarne i bez napisu. Robione w Korei a nie w Chinach. Czy używa ktoś takiego paska ?
    Mam od roku chińskiego neoprena (czarny, gładki) z Allegro za 35zł. Noszę razem z 5D+grip i praktycznie nie ma śladów użytkowania (nie przeciera się, nie strzępi, nie kruszy). A jest o wiele wygodniejszy niż oryginalny Canona. Niestety już nie wiem u kogo kupiłem.

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sluchajcie
    A co myślicie o wszyciu w porządny pasek cieniutkiej linki stalowej w oplocie?
    Wiem że są już takie fabryczne rozwiązania,ale ja mam tego R-strapa.
    Jest cudowny,ale wystarczy przecięcie tylko jednego cienkiego paska w tlumie i po sprawie.Czy ktoś z Was próbowal jakoś zabezpieczyć pasek przed przecięciem?
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Strona 19 z 29 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów