Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 286

Wątek: Paski do aparatów

Domyślnie

Troszkę powyżej pisałem o tym pasku ( co prawda tamte kupowane miały metki Fomei ale to już drobiazg). Nosi się to bardzo wygodnie, bezpiecznie i bezproblemowo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Heh, to teraz wybierz się nocą na plac Jamaal el Fna w Marrakeszu
    A ten R-Strap (www.blackrapid.com) ktoś używa ?
    na allegro pojawiły się bardzo podobne paski (poszukaj na forum frazy quickstrap), używam takiego i jestem zadowolony :>
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja używam takiego http://cgi.ebay.co.uk/Camlink-CAS55-...item20acad0403

identycznie wygląda, jakość wykonania świetna. W porównaniu do oryginalnej "taśmy" rewelacja. Nic nie drapie i aparat rzeczywiście wydaje się lżejszy. Jeszcze jedno co mnie drażniło w oryginale to zakładanie paska na szyje w chłodne dni - jakby ktoś ci śniegu wrzucił na szyje. W tym camlinku materiał jest milutki.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja z takim pytaniem. Bo generalnie pasków na szyję nie trawię, są koszmarne i w wielu sytuacjach utrudniają, zamiast pomóc. Niemniej jednak, w równie wielu sytuacjach są przydatne. Czy byłyby jakieś paski, które można przypinać i odpinać, coś na wzór staruśkich analogów? (mój świętej pamięci dziadek miał taki wynalazek w analogowej Konice, do aparatu przylegały tylko uchwyty a pasek mocowało się zaczepami, jak w niektórych torbach). Byłoby takie coś na rynku czy mogę sobie marzyć dalej?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chodzi ci o takie klipsy? Bo jak tak to ten co podałem w poście przed tobą ma takie klipsy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Właśnie niedawno kupiłem Aircell-a i jestem bardzo zadowolony. W porównaniu z Matin-em jest o wiele wygodniejszy. Dodaję, że ja mam pasek o wyprofilowanym kształcie i bardzo dobrze „leży” on na szyi. Co do jakości wykonania, to nie mam żadnych zastrzeżeń - jest ona taka sama jak Matin-a (który dotychczas użytkowałem). Jak ktoś ma ten fabryczny, to się nie ma co zastanawiać nad jego zmianą. Jeśli chodzi o klipsy, to są one dobrej jakości i nie wzbudzają moich obaw. Jeśli ktoś się jednak decyduje na Matin-a, to proponuje kupić bez napisu, który po pewnym czasie się i tak odklei a ślad po nim nie wygląda za ładnie. Ja w każdym razie z Aircell-a jestem zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 03-12-2009 o 22:40
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja polecam http://www.fotopanorama.pl/index.php...ct/show/id/888
    U mnie sie sprawdza doskonale, można wypinać środkową część i łączyć pozostałe co pozwala zawinąć paski (cienkie) na nadgarstku. Silikonowe krople zapobiegają przesuwaniu na ramieniu.
    EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ralv Zobacz posta
    Chodzi ci o takie klipsy? Bo jak tak to ten co podałem w poście przed tobą ma takie klipsy
    Tak, klipsiki jakieś. Mógłbyś jakoś podrzucić fotę, jak same klipsy wyglądają?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

@ _igi

Właściwie wszyscy produkujący paski do aparatów mają w swojej ofercie paski z klamrami/zatrzaskami. Z wiodących -Tamrac, Lowepro, Op/Tech, nawet Canon ("pro camera strap" -tu akurat jest karabińczyk). Generalnie nie sposób tego "nie znaleźć", wręcz mało kto oferuje teraz porządne paski bez tego ustrojstwa :/ Komuś chyba nie chciało się poszukać albo ja nie zrozumiałem o co chodzi...
    Bo jeśli chodzi o takie "retro" paski ze zwykłym (jednoczęściowym) stalowym karabińczykiem, to są i takie, ale do współczesnych Canon'ów raczej trzeba by było kombinować jakąś przejściówkę (a'la miniaturowe kółko do kluczy).

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Polecam http://www.optechusa.com/
    pozbylem wszystkich innych paskow o zakupilem optech, badzo faje duzo kombinacji, mocowanie do szelek, do plecaka itp i td

Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów