Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: Moje marne osiągnięcia

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    A śmiesz równać z błotem chłopaka który w wieku lat 17 robił już kampanie dla wielkich koncernów medialnych, wypracował sobie rozpoznawalny styl a za jego jedną płytę dvd ludzie płacą 300$. Zdjęciami też Cię wyprzeda o lata świetlne..
    Dajcie linka, bo nie wiem o co chodzi, a wydaje się być ciekawe

Moje :

Fotograficzne :
    1. 1,5 roku zdjęć w infobydgoszcz.pl (100 fotoreportaży)
    2. 6 miesięcy zdjęć w Gazecie Pomorskiej (nie wiem jaki nakład, a nie mam pod ręką żadnej z nich) (około 300 opublikowanych zdjęć w gazecie, pewnie z 15x tyle na portalu pomorska.pl)
    3. Wygrana w konkursie Flash of life (główna nagroda - sony alfa (chyba 200))
    4. Zdjęcia do katalogów biura podróży Krystad

Filmowe :
    1. Pierwsze dwa miejsca w Polsce w konkursie Kid Witness News
    2. Zakwalifikowanie się do drugiego etapu konkursu Figra (+ 5dniowy wyjazd do Francji sponsorowany przez Urząd Miasta)
    3. Kilka pierwszych miejsc w konkursach lokalnych (nagrody po około 500zł)
    4. Kilka zakwalifikowań do drugich etapów konkursów ogólnopolskich.

Więcej sukcesów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie dziękuję i obiecuję się dalej rozwijać.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Wiedziałem, że się pojawisz w końcu. Dlaczego nie wpisałeś sobie tych wszystkich osiągnięć w stopkę? Pytam poważnie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli traktujemy pojęcie osiągnięcia w kategoriach humorystycznych, to dla mnie jest nim zajęcie drugiego miejsca w tym konkursie

http://canon-board.info/showthread.php?t=22283
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo i po co? Nie osiągnięcia robią zdjęcia, tylko ja.

Zapomniałbym o najważniejszym : 6-stronicowy wywiad ze mną w czasopiśmie Lustrzanka

A no i wygrane kilka battle'ów na CB
    Ostatnio edytowane przez micles ; 26-11-2009 o 15:16

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A masz stronę www albo bloga?

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chciałbym powiedzieć, że ta dyskusja sięga powoli dna, ale nie...
    Ona już dawno leży na dnie i zaciąga mułem.......

Ale, żeby nie było.
    Ja nie mam żadnych osiągnięć, a moje zdjęcia podobają się oglądającym, a czasami nawet i mi... To mi wystarcza.

Coraz rzadziej z tego forum można wynieść jakieś konstruktywne uwagi i pomysły, a coraz częściej nabawić się kompleksów. Przykre.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Przepraszam że głupio pytam, ale czy to dla Ciebie kolejny wyznacznik poziomu fotografa?

Sergiusz, nie obraź się.
    Szanuję Twoją robotę, i wkład w popularyzację fotografii. Szanuję też samozadowolenie z pierwszej strony krajowego dziennika. Do pewnego stopnia jestem w stanie zrozumieć przepełniającą cię satysfakcję.
    Jednak prosze cię - nie myl sukcesu "ekonomicznego" z jakością tych fotografii. Tak, nie mam czym się popisać, nie mam bloga, nie mam www, nie publikuję w dziennikach (już). Ale przez 5 lat byłem dziennikarzem w największym dzienniku na Kujawach (ukłon Micles - konkurencie :wink - I TEŻ ZAŁAPAŁEM SIĘ Z FOTKĄ NA JEDYNKĘ. Fotką strzeloną z biodra, podłym automatem olympusa. Wprawdzie działo się to jeszcze w czasach gdy małpki 2_mpx uchodziły za Hi-Res prasowej fotografi - ale jednak.

I mimo to nie mam żadnych złudzeń!
    Artyzmu w nim było za grosz (z całym szacunkiem - jak w Twoich zdjęciach z akcji policji), jakości równie mało, a 95% sukcesu stanowił czas i miejsce pstryknięcia fotki.

Więc proponuję - nie jątrzmy już dalej dyskusji. Załóż nowy wątek pod flagą (np.) "największy sukces w dotychczasowym dorobku" i gwarantuję ci, że bez przedszkolnego wywoływania się "na pięści", zaraz posypią się przykłady.

Pozdrowienia dla wszystkich zaognionych dyskutantów
    XL

edit:
    PSSS.. - a ja właśnie sobie uświadomiłem, że cały wątek pojawił się w hydeparku, a nie w galeriach.. No cóż, pozostaje więc na przekór wszystkiemu mieć nadzieję, że to zwykły trolling - czy też mówiąc dyplomatycznie - PROWOKACJA
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 26-11-2009 o 16:34
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie taką, jakbym chciał mieć. Niedawno zrobiłem tylko listing do zdjęć na serwerze :

http://storage2.cba.pl/cb/

Mam za to naszą-klasę i tam co jakiś czas wrzucam taką fotograficzną perełkę (wszystkie raczej pojawiają się również na CB, więc nic straconego, Sergiusz)

Właaśnie, w Gazecie Pomorskiej miałem dwie pełnowymiarowe jedynki.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja też nie posiadam swojej strony www, bloga czy co tam jest jeszcze w sieci do trzymania zdjęć. Jedynym na dzień dzisiejszy miejscem, w którym w miarę regularnie wkładam zdjęcia jest mój wątek na CB. W wątku warsztatowym też od czasu do czasu umieszczam jakieś zdjęcie ale prowadząc warsztaty raczej mam co innego na głowie niż fotografowanie. Jakie moje zdjęcia są każdy widzi a do tego nie mam i nie będę miał pretensji co do komentarzy jeśli ktoś ma ochotę rzucać błotem czy jak to pięknie ujął Vitez gównem ( oczywiście wszystko powinno być zgodnie z regulaminem }to proszę bardzo po to wątek jest aby w sposób mniej lub bardziej dobitny oceniać zdjęcia. Ja z natury nie jestem obrażalski i w wątku znajduje się już sporo literackich rodzynków. Oczywiście mam na myśli zdjęcia a nie odnośniki personalne pod moim adresem, które od czasu do czasu też się zdarzały.

Zgodnie z moimi wcześniejszymi przypuszczeniami większość z Was uważa chwalenie się osiągnięciami za dno a ja nazywam to obciachem. Okładka zamieszczona w pierwszym poście została zrobiona i ukazała się dwa lata temu z okładem i jak bym miał powód do dumy to obnosiłbym się z tym o wiele wcześniej. Zdjęcie z tej serii można znaleźć w moim wątku od bardzo dawna: http://www.canon-board.info/showpost...89&postcount=7 ale uważam też, za chwalenie się umieszczenie w stopce własnych osiągnięć. Proszę tylko nie mylić osiągnięć ze zdjęciami. To w sumie to samo co prezentacja na Forum tylko w innej formie. Nie mniej co i raz pojawiają się kategoryczne żądania abym pokazał coś co albo nie istnieje albo coś czego nie chcę umieszczać w sieci. To tylko nieliczne przykłady z ostatniego czasu.
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=415

http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=145

http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=152

Dlatego teraz możemy umówić się, że takie żądania są przynajmniej nie na miejscu. To po pierwsze.

Po drugie na przykładzie miclesa i dzięki temu wątkowi dowiedzieliśmy się, że nasi 19 latkowie nie ustępują tym zza oceanu a nawet...

Co do nowego wątku to ja bym zostawił ten.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-11-2009 o 20:15

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Zawsze myślałem że dla każdego fotografa (etatowego i tym bardziej nieetatowego) umiejętność autopromocji do podstawa utrzymania w tym zawodzie. Nawet o najbardziej gównianym(*) zdjęciu wydrukowanym w najbardziej gównianej gazecie świata trzeba umieć mówić jak o zwycięzcy World Press Photo. Skromnością to się daleko nie zajedzie w żadnej pracy w szczególności w takiej w której na każde miejsce jest 10 chętnych w tym 8 chętnych do odstąpienia efektów swojej pracy za darmo lub paradoksalnie za możliwość chwalenia się że zdjęcie pojawiło się w gazecie czy na stronie internetowej.

A tu nam się taki festiwal skromności zrobił...

* - to słowo zostało zalegalizowane w tym wątku, prawda?
    Ostatnio edytowane przez jpl ; 26-11-2009 o 22:16

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów