Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: Moje marne osiągnięcia

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie temat moja największa fotograficzna porażka. Ale do porażki nikt nie chce się przyznać o czym przekonałem się w wyniku testu http://forum.olympusclub.pl/showpost...44&postcount=1 Więc już trochę bardziej na poważnie zapytałem o osiągnięcia w tym wątku i zacząłem od siebie. ( i nie powiem dałem się sprowokować) Pokazałem tytuł znany wszystkim bez względu na opinię o nim i moje zdjęcie na okładce. Tych zdjęć zrobiłem wtedy dwadzieścia z okładem a fotoedytor wybrał to, które wybrał. Ani nie miałem na to wpływu ani nie wiedziałem, że ukaże się na okładce całego wydania bo początkowo miała to być okładka w dodatku warszawskim a i to nie było pewne. Ale to jest mało istotne i fajnie, że pojawiły się kolejne osiągnięcia.

Dinderi- powiedz szczerze miałeś trochę radochy jak zobaczyłeś swoje zdjęcie na okładce?

Krzychu- robię zdjęcia jakie robię i możesz prześledzić je w wątkach warsztatowych. Przez warsztaty przewinęło się już sporo osób i możesz przez PW uczestnika lub w wątku spytać się o opinię na ich temat bo nie mnie je oceniać. Jak masz obawy to wyślij mi na PW telefon do siebie to złożę odpowiednią propozycję.

Urodziłem się ze trzy tygodnie po kryzysie kubańskim w początkowym okresie blokady Kuby...
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 26-11-2009 o 00:22
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Niby tak, ale z drugiej strony jak nie znasz wszystkich niuansów technicznych itd to nie jestes w stanie powiedzieć który z dwóch gitarzystów gra lepiej ;-)
    Nie wiem jak inni, ja mam coś takiego że podświadomie potrafię wybrać to lepsze. Ale to już ostry OT leci :P
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Lepszy będzie ten gorszy bo będzie się wyróżniał brakiem warsztatu co większość uzna za przejaw sztuki. Wirtuoza rozpoznają tylko koneserzy. Ale ci są nieliczni. :grin:
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Czytając wypowiedzi odnoszę wrażenie, że autor tematu zamieszczenie zdjęcia w gazecie pokroju Fucktu uważa za jakieś wielkie osiągnięcie, a inni to cieniaki bo nic nie osiągnęli (czytaj nie opublikowali). "Jestem wielki, mam osiągnięcia bo moje zdjęcie jest w Fuckt, a teraz wy pokażcie czy mi podskoczycie".

Odnioszę wrażenie, że temat po prostu powstał by się pochwalić. Rzekome wątpliwości innych userów odnośnie braku "osiągnięć" to tylko pretekst by się pochwalić publikacją w gazecie "o nakładzie pół miliona egzemplarzy".

Ktoś kto puścił do gazety sporo zdjęć się tym nie podnieca. Tylko newbie onanizuje się nad gazetą z własnym zdjęciem.

PS. A publikacje w gazecie nie są wyznacznikiem tego jakim jesteś fotografem. Bo tak jak napisano wyżej fotoreporterka a pstrykanie bab/badyli/robali/cegieł to różne dziedziny wymagające różnych umiejętności. Do Fucktu mogło równie dobrze pójśc zdjęcie jakiegoś ziutka z kompaktem typu megazoom który mógł stać koło ciebie.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dinderi- powiedz szczerze miałeś trochę radochy jak zobaczyłeś swoje zdjęcie na okładce?
    Oczywiście, każdy miałby radochę. Nie tutaj widzę dysonans.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

wojkijA jak byś wiedział z kim wódkę piłem to byś się lekko zdziwił.
    A ja się popłakałem ze śmiechu

Wybacz Sergiuszu ale tego to się nawet skomentować nie da
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Z tymi Panami co ich tam na zdjęciach dopadli i stąd te fotki
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Zablokowany

Domyślnie

Ja pokazałem moje osiągnięcie w pierwszym poście.
    Od oceny tego, czy są to rzeczywiście osiągnięcia, to akurat są inni. A inni akurat są niekoniecznie tego zdania. To co ty o sobie sądzisz, mało kogo obchodzi. Chyba, że w kategoriach żartu, z którego można się dla rozluźnienia pośmiać.

Pomyliłeś kolego istotę rzeczy. To, czym się tak chlubisz, to są pospolite pstryki, które Super Express czy inny szmatławiec bez mrugnięcia powieką zamieniłby na inne, nawet pstryknięte komórką, jeśli pokazywałyby więcej albo bardziej drastycznie.

Co to za osiągnięcie zrobić zdjęcie lepsze niż stojący obok w tłumie koleś z komórką w ręku? Wytłumacz mi proszę

Jest takie powiedzenie - krowa która dużo ryczy, mało mleka daje. Zastanawiam się... czemu czytając twoje wypowiedzi właśnie to powiedzenie przyszło mi na myśl? Hmmmm

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Piękny wątek. Ostatecznie przekonał mnie do uzupełnienia listy ignorowanych.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to ja przedstawie moje osiagniecia, kolejnosc nieprzypadkowa

1. setki moich zdjec w profilach ludzi na naszej klasie
    2. na meczach siatkarek reprezentacji Polski, kilka tysiecy facetow "poci" sie ogladajac zdjecia złotek na mojej stronie
    3. kilkaset komputerow w Polsce ma tapety z moich zdjec 8)
    4. mam fajny sprzet (fotograficzny tez ) a przeciez to juz czyni ze mnie super fotografa
    5. dziesiątki publikacji w Słowie Sportowym
    6. kilka publikacji z Gazecie Wrocławskiej
    7. dziesiatki publikacji w Fakcie
    8. setki publikacji w Tygodniku Żużlowym
    9. plakaty, kalendarze, itp
    10. wystawa zdjec na ul. Świdnickiej we Wrocławiu

wybaczcie, że nie przedstawie skanow... ale to bylo by żałosne...

jesli chodzi o słowo osiągniecia to mylisz dość mocno pojęcia, Twoje osiagniecie z fotografią wlasciwie nie ma nic wspolnego, takie fotki moglby zrobic kazdy dysponujacy przyzwoitym sprzetem, KAZDY,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów