Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: Moje marne osiągnięcia

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Moje marne osiągnięcia

Jakoś ostatni nie dajecie mi spokoju drążąc temat moich wątpliwych osiągnięć, braku galerii a to co zapodaję nawet w postaci linka jest podważane. Nie mam wielkich osiągnięć to fakt ale coś tam drobnego się zawsze znajdzie pod ręką. Teraz czekam na Wasze osiągnięcia abyśmy sobie mogli pogadać. I przepraszam zawiedzionych, ze to nie zdjęcia ślubne ale nie chcą ich do gazet.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Sergiusz, jesli mozna ustosunkuje sie do mojego postu z zamknietego juz watku. Celem mojej wypowiedzi nie bylo skrytykowanie Ciebie, czy tez Twojego dorobku nie mniej jednak tak moglo zostac odebrane. Jako domowy, pstrykacz-amator oraz ze wzgledu na duuuuzy dystans do tego czym tymze pstrykaniem reprezentuje rzadko krytykuje kogokolwiek.

Mysle ze problemem jest nie sam fakt ze krytykujesz czyjes prace ale sposob w jaki krytykujesz, ktory to odebrac mozna za arogancki. Dlatego naturalna reakcja wydaje sie odpowiedz w stylu: "no to pokaz swoje/lepsze".

Tyle, jesli chcesz odwetu, zapraszam - link jest w stopce.

Pozdrawiam,

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jakoś ostatni nie dajecie mi spokoju drążąc temat moich wątpliwych osiągnięć, braku galerii a to co zapodaję nawet w postaci linka jest podważane.
    Bo to jest tak, zdjęcia które pokazujesz sa przeciętne. Ogólnie, ani złe ani bardzo dobre. To czy je gdzies wydrukowano, czy nie to kompletnie nie ma nic wspólnego z ich wartością. Szczególnie jeśli to prasa typu Fakt, czy SuperExpress. Oni kupią kazde zdjęcie, na którym jest coś sensacyjnego - najlepiej sutek Dody.
    Myślę, że bardziej wszystkim chodzi o to, że jedziesz po "dobrych zdjęciach", jak po łysej kobyle, samemu nie robiąc lepszych. Że uzyje składni Kuby Wojewódzkiego: "To trochę drażni, wieeeesz".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Sergiusz, to jakis zart?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Sprawa jest prosta - z takiego powodu że prowadzisz warsztaty ludzie oczekują od Ciebie że będziesz w stanie pokazać coś nadzwyczajnego i to jest najprędzej powód takich a nie innych komentarzy przy okazji Twoich komentarzy do czyiś zdjęć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Bez urazy ale tytuł jak najbardziej odpowiedni do tego co pokazałeś.

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Sergiusz, to jakis zart?
    mam cichą nadzieję...
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Oj... dajecie się wszyscy prowadzić za nos.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tytuł jak tytuł nic mi do niego, najlepiej zapłacił i chciał na jeden dzień wyłączność na te zdjęcia dlatego ukazały się tylko w jednym tytule. Nakład był pół miliona egzemplarzy.

Z całym szacunkiem dla wszystkich użytkowników Forum ale nie założyłem tego wątku celem ucięcia sobie dyskusji na temat moich komentarzy w innych wątkach tylko w celu prezentacji „osiągnięć” A od samego początku dyskusja przybiera charakter lamentu żwawych staruszek po wylewie na spotkaniu kółka geriatrycznego. Jeśli ktoś zarzuca, że tytuł prasowy jest nieodpowiedni to niech pokaże swoje osiągnięcia w odpowiednim tytule. Ale zgaduję, że lubi sobie tylko pogadać a dorobek ma żaden.

Nigdzie nie pisałem, że robię coś nadzwyczajnego czy ponadprzeciętnego a wręcz przeciwnie http://www.canon-board.info/showpost...7&postcount=18 napisałem w swoim wątku aby rozwiać wątpliwości niespełnionych oczekiwań. A co do komentarzy to szybko się uczę i staram się dopasować do poziomu moich rozmówców tyle, że potem zaczyna się lament i lanie krokodylich łez : http://www.canon-board.info/showpost...3&postcount=26 Czekając na Wasze osiągnięcia Pozdrawiam!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

Sergiusz, jak szczerość to szczerość:

ja może jestem amator jeśli chodzi o fotografię, ale tak się składa że ładnych parę lat byłem dziennikarzem i współpracowałem z bardzo dobrymi fotografami prasowymi. Wiem doskonale, że "reporterka" to zupełnie inna fotografia, niż inne, bardziej artystyczne gatunki.

I przy wszystkich tych zastrzeżeniach muszę powiedzieć, że to, co zaprezentowałeś nie jest wybitne. Sorry, ale takie zdjęcia _naprawdę_ zrobiłby pierwszy lepszy amator wyposażony w przeciętny kompakt - jeśli tylko byłby akurat na miejscu i daliby mu pstrykać.

W dodatku tabloidowe szparowanie uniemożliwia nawet ocenę kompozycji kadru etc.

I nie chodzi o to, że ktoś Cię krytykuje - ale prezentując takie zdjęcia i jednocześnie ostro (i złośliwie) krytykując tamtego chłopaka wystawiasz ocenę raczej sobie, niż jemu.

I błagam - nie argumentuj że "sprzedano pół miliona egzemplarzy" - bo co to za argument? Mało razy ma okładkach SE czy Faktu były zdjęcia zrobione przypadkiem, telefonem komórkowym, jeśli tylko redakcja uznała, że są akurat wystarczająco "szokujące" etc.? (No właśnie, różne sutki Dody i ofiary wypadków, albo znany polityk na czworakach pstryknięty komórką przez przypadkowego przechodnia)...
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Eeee tam,

Myslalem ze na powaznie pokazesz jakies zdjecia z Twojego dorobku. Jakiekolwiek tematycznie. Takie z ktorych jestes dumny,ktore wciaz lubisz i wracasz do nich. Ale to chyba nie to co wyzej?

Od sie bie napisze ze w Twoich linkach ktore podales nie znalazlem prac ktore zachecilyby mnie do Twoich warsztatow.

Nie odbieraj tego prosze jako zaczepke, masz zdjecia takie jakie masz. Udzielasz sie na forum tak jak sie udzielasz i pokazujesz to co pokazujesz. Po tym co pokazales tutaj (bez znaczenia czy to Twoje, czy robisz sobie jaja) zaczynam podejrzewac ze tego rodzaju "watki" maja sluzyc pomoca w wypoziomowaniu Twoich stron ze stopki.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów