Strona 18 z 66 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 659

Wątek: ile za zdjęcia?

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Powiedz ile chcesz ... będzie im pasować to Cię wezmą, nie będzie pasować to nie będą zawracać d...y. Ja bym wołał np. 1 tys zł i czekał na reakcję.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Zadzwoń do lokalnego foto, przedstaw się jako przewodniczący klasy maturalnej i wypytaj jakie ma stawki w okolicy Będziesz wiedział jaki poziom.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Zadzwoń do lokalnego foto, przedstaw się jako przewodniczący klasy maturalnej i wypytaj jakie ma stawki w okolicy Będziesz wiedział jaki poziom.
    To jest pójście na łatwiznę . Poza tym może kłamać licząc, że dzwoni konkurencja.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Poza tym u mnie konkurencja (licząc na łebka bo za połowę dają nawet dwóch) potrafi być 4 razy tańsza ;-)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    stąd ciągłe podejrzenie że z tego konta piszą oboje, omijając w ten sposób bana.
    Ja się tylko zastanawiam dlaczego ten ban jeszcze nie poleciał skoro w jednym poście jasno przyznał się że pisze z jej konta?

Cytat Zamieszczone przez rog Zobacz posta
    Jest to moje pierwsze tego typu zlecenie, więc pytam was, bardziej doświadczonych kolegów ile powinienem policzyć pieniążków za studniówkę?
    W 9 przypadkach na 10 ile byś nie powiedział to będzie za dużo bo pan Franek z ultra-foto-mega-stylu i tak robi taniej, na trzy aparaty i jeszcze film kręci. A że później zdziera jak może na jakiś krzywych działaniach to się po fakcie okazuje.

Ze swojej studniówki mam takie foty i film, masakracja.

A nawet jeśli dzieciaki są kumate i postawią na jakość to wcześniej przemagluje Cię jeszcze rada pedagogiczna, rodzice a dyrektor będzie krzywo patrzeć bo nie dostanie procentu od swojego kolegi pana Franka.

No chyba że to tak tylko na dolnym śląsku?

Domyślnie

W Bytomiu to samo, rozmawiałem tam z kumplami, chcieli mnie wkręcić, ajk zacząłem rozmowę z panią dyrektor to od razu wyczułem o co chodzi. Zaczęła seplenić takie bzdury, że poprostu wstałem i wyszedłem bez słowa.
    Ostatnio edytowane przez Troyan ; 18-11-2009 o 23:34

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

kompletnie nie wiem co ma dyrekcja do wyboru fotografa przez klasę na 100dniówkę zwłaszcza, że sporo takich imprez dzisiaj nie jest organizowanych w szkołach

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    nikt oprocz fotografow za darmo nic nie robi
    to przykre zdanie może byc podsumowaniem całego wątku
    nx100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    kompletnie nie wiem co ma dyrekcja do wyboru fotografa przez klasę na 100dniówkę zwłaszcza, że sporo takich imprez dzisiaj nie jest organizowanych w szkołach
    Bo pani dyrktor jest "niezastąpiona" w załatwianiu lokalu (wdzięczność restaratorów spływa w odpowiednim kierunku po załatwieniu takiej imprezy), transportu (j/w jeśli chodzi o firme taxi).

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Troyan Zobacz posta
    Bo pani dyrktor jest "niezastąpiona" w załatwianiu lokalu (wdzięczność restaratorów spływa w odpowiednim kierunku po załatwieniu takiej imprezy), transportu (j/w jeśli chodzi o firme taxi).
    Ach, trochę demonizujecie. W połowie przypadków dyrektorki są zwyczajnie głupie, bo siedzą na stanowisku od lat, od lat nie robią nic i wychodzą z założenia, że skoro mają kółko fotograficzne w szkole, to zdjęcia na 100dniówkę więcej niż pizza w sklepiku kosztować nie mogą.
    Oczywiście, kumoterstwo zdarza się, ale jak się radzie rodziców zdjęcia wybitnie nie spodobają, to się dyrekcji do **** dobierze, więc najęcie małpy z camerą obscurą w grę nie wchodzi.
    Jako, że ktoś z rodziny zajmuje się organizacją szkoleń dla nauczycieli i z dyrektorkami styczność ma, to nie są bzdury wyssane z palca (poważne propozycje 100 zł za 2 godzinne szkolenie, bo to w zasadzie jak normalna lekcja jest)

Ja nie zamierzam wstawać i wychodzić, bo fajnie jest jedynie przez pierwszą minutę, a potem kasy nadal nie ma. Skoro klient uważa, że chcemy kupę kasy za nic, to zawsze można klientowi wyjaśnic (używając trudnych słów takich jak Wywoływanie, Obróbka Graficzna, Koszta Eksploatacyjne, Marmolada) w paru zdaniach prostych, że spędzimy nad tym dobrych parę dni, od robienia zdjęć, po tłoczenie płytek. I może nie obrazi się, tylko potarguje.
    Ostatnio edytowane przez 0wc4 ; 23-11-2009 o 01:01
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Strona 18 z 66 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów