Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ciachnąłem trollowanie kolegi marekb jak i dyskusję o jego zdjęciach.
    Proszę nie kontynuować w tym kierunku.
    no i to się chwali... a trollowania mojego nie było nic i nie ja o moich zdjęciach dyskusję zacząłem, ino po komentarzu moim się o moich czepialska - przez dwóch starych kumpli - dyskusja zaczęła

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no i to się chwali... a trollowania mojego nie było nic i nie ja o moich zdjęciach dyskusję zacząłem, ino po komentarzu moim się o moich czepialska - przez dwóch starych kumpli - dyskusja zaczęła
    Po raz drugi i ostatni proszę o nie kontynuowanie w tym kierunku.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    A propos,jak to było/będzie u Was ?
    U nas to bylo juz 9.5 roku temu. Niestety nie stac nas bylo na servis. Mamy zdjecia co rodzina "malpkami na klisze trzaskala" (cyfrowek jakos malo bylo w 2000). Na dzien dzisiejszy zrezygnowal bym z czegos na koszt zdjec. ale nie 0o tym mowa.

Uzależniony Awatar VanMurder

Smile

Gratuluje!!! Wspaniały watek!!

Przeczytałem od deski do deski i nie żałuje. Dawno tak dobrze się nie bawiłem przy lekturze wątku na CB.

Ukłony dla bohaterów wątku Kaliny, Adama i Jarka, podziwiam was za artyzm, artyzm i rzemiosło najwyższych lotów.

Jak będę wydawał swoją córkę za mąż, zatrudnię całą waszą trójkę, zapłacę podwójnie, pokryje koszty podróżny i zakwaterowania... pod jednym warunkiem :
    poproszę was o wybrane przez waz piki RAW i sam zajmę się obróbką.

Moi drodzy bardzo cieszy mnie fakt że nie macie większych problemów i że z p-tu ekonomicznego prosperujecie tak dobrze.

Na pocieszenie powiem wam że w moich stronach panuje istny Sajgon fotograficzny, na ostatnim ślubie naliczyłem 12 DSLR z najwyższych półek.
    + dwóch pro (zemną włącznie). Najlepszym biznesem są teraz warsztaty fotograficzne bo fotografia to hobby numer jeden w US.

Poważnie zastanawiam się nad zmianą profesji

Na liście najbardziej stresujących zawodów w USA na trzecim miejscu znjduje się:
    Photograf/Photojournalist
    zaraz po: Chirurgu (Surgeon) i Commercial Airline Pilot ... (to chyba daje trochę do myślenia i wyjaśnia emocje towarzyszące wywodom w tym wątku).

Jednocześnie zawód fotografa jest w piętnastce najgorzej opłacanych zajęć(w US).

Konfucjusz kiedyś powiedział, że jeżeli twoją pracą będzie zajęcie które kochasz, nie będziesz pracował w życiu ani minuty.
    Niestety za jego czasów nie było ogólnie dostępnych lustrzanek cyfrowych...

Pozdrowienia zza wielkiej wody.

VanMurder
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 18-11-2009 o 09:54

Uzależniony

Domyślnie

Ogladalismy obie galerie z moja narzeczona (wiec jestesmy potencjalnymi klientami) i zdania zdecydowanie sie roznia.
    Ladniejsza polowka wybralaby habakuka, ja zdecydowanie oskarkowego.

Zdjecia oskarkowego maja powtarzalny styl, zgadza sie, ale ogladajac kilka galerii. Mnie jako klienta nie interesuje czy inna para ma podobne zdjecia, mnie interesuje jedynie wlasny album. Zdjecia oskarkowego podobaja mi sie za brak widocznej obrobki i doskonale oswietlenie. Jak ktos lubi zdjecia po obrobce jest to dobry material do PSucia.
    Habakuk jest bardziej powtarzalny, meczaca na dluzsza mete ramka i ziarno. To mnie drazni, ale klienci pewnie to kupuja, kadry dobre, ale sama obrobka powoduje ze dla mnie zdjecia wygladaja "festynowo, tanio".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A powracając do pojedynku na zdjęcia z początku posta to do mnie jednak przemawia kryształ. Artystyczne wizje owszem robią wrażenia ale może gdzieś w galeriach sztuki. W albumie z mojego ślubu widziałbym prace kolegi Jarka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

a ktos wspomnial z autorow ze ktores zdjecia sa "artystyczne" ? chyba nie , sam to sobie dopowiedziales ;]
    no comment...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Offtop o zachowaniu wycięty w bardziej właściwe miejsce: http://canon-board.info/showthread.php?t=16843

Jak po raz trzeci będę musiał coś wycinać/usuwać to tego nie zrobię, tylko po prostu zamknę ten wątek.

Temat się wyczerpał i teraz kusi ot tak poplotkować sobie ogólnie o zdjęciach ślubnych .

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    a ktos wspomnial z autorow ze ktores zdjecia sa "artystyczne" ? chyba nie , sam to sobie dopowiedziales ;]
    poczytaj wypowiedzi Kaliny o artystycznym podejsciu Adama

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To byś linka zapodał.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 26 z 34 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów