Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 333

Wątek: Jak to jest zrobione? - zdjęcia ślubne oskarkowy vs habakuk

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

oooo jaaa cięęę, dostałem linka od kolegi i doszedłm do 4 strony, ale się dzieje. Zostawiam na pasku do wieczora, a ponieważ znam obu to tylko browek i chipsy...

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Dla sporej większości użytkowników forum jestem starej daty i jestem wierny swoim zasadom. Przynajmniej dla mnie istnieje coś takiego jak etyka fotografa. Był kiedyś taki slogan reklamowy firmy Agfa- małe pudełeczko intymnych wspomnień a na zdjęciu pudełko z filmem. Nie publikuję w sieci ani gdzie indziej zdjęć, które wykonuje na zlecenie klientów. Wyjątkiem są zlecenia kiedy zdjęcia są publikowane.

No no, 30 lat slubow i zadnej galerii www.

Moglbys Sergiuszu rozwinac pojecie "etyka fotografa"?

Czy poza galeria na cb i stronie o warsztatach czy czasopismie - nie masz zadnej innej galerii lub autorskiej strony ze swoimi pracami? Przez tez 30 lat cos sie musialo zgromadzic wartego opublikowania

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    No no, 30 lat slubow i zadnej galerii www.

Moglbys Sergiuszu rozwinac pojecie "etyka fotografa"?

Czy poza galeria na cb i stronie o warsztatach czy czasopismie - nie masz zadnej innej galerii lub autorskiej strony ze swoimi pracami? Przez tez 30 lat cos sie musialo zgromadzic wartego opublikowania
    Proponuję nie brnąć w ten temat. To nie jest wątek o galeriach Sergiusza.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No tak. Nie da sie ukryc.
    Zapomnialem sie..

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tam chodziło o maksymalną ilość szczegółów w światłach i cieniach stąd powstała strefa czasowa adamsa. Zerknij na zdjęcie Róża na desce.
    Strefa czasowa Adamsa? Rozweseliłeś mi ten szary dzień Dzięki.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ansel Adams wymyślił system strefowy, technikę, która pozwala fotografom na przełożenie światła widzianego na konkretne odcienie na negatywie i papierze, w ten sposób dając im większą kontrolę nad fotografią. Adams był również pionierem wizualizacji http://pl.wikipedia.org/wiki/System_strefowy
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ansel Adams wymyślił system strefowy, technikę, która pozwala fotografom na przełożenie światła widzianego na konkretne odcienie na negatywie i papierze, w ten sposób dając im większą kontrolę nad fotografią. Adams był również pionierem wizualizacji http://pl.wikipedia.org/wiki/System_strefowy
    Ja to wiem - napisałeś strefa czasowa Adamsa, a to raczej geografią bardziej niż fotografią zalatuje
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A może by stworzyć nowy podobny wątek konfrontacyjny gdzie można my porównywać warsztat, sposób kadrowania, kompozycje jakichś dwóch mistrzów o zupełnie innym stylu.
    Może na początek Niekerk vs Ascough. Uniknęli byśmy osobistych wycieczek, a z subiektywnych analiz można by się czegoś nauczyć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ja to wiem - napisałeś strefa czasowa Adamsa, a to raczej geografią bardziej niż fotografią zalatuje
    No... jak to ?
    Przecież Adams całe życie pracował w innej strefie czasowej !
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 12-11-2009 o 13:54 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Doświadczenie w fotografowaniu ślubów mam niewielkie bo ledwie trzydziestoletnie. Co do tej galerii to mi się kończą zdjęcia na numerze 33 ale większość powinna być też na forum http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=57

Mnie szczerze mówiąc już od dawna zastanawia czy Sergiusz to prawdziwa osoba czy ktoś lubi sobie po prostu jaja robić.

30 lat doświadczenia, ciągły moralizatorski ton, prowadzenie warsztatów i magazynu i tak słabe zdjęcia(tu, w wątkach, na stronie itd)?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Marne są te Twoje prowokacje. Ja tam jestem zdania, że nie mnie oceniać moje zdjęcia tak, że dzięki. Ja mogę się jedynie przyznać do jakiejś porażki http://forum.olympusclub.pl/showpost...44&postcount=1 Myślisz, że wielu zabierających głos w tej dyskusji będzie na to stać? Bo mi się zdaje, że nikłe szanse.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów