Nie wszyscy uczestnicy pozują do takich zdjęć, część w trosce o powiedzmy prywatność a część jak to na plenerze wstaje dopiero po... kolacji.![]()
Nie wszyscy uczestnicy pozują do takich zdjęć, część w trosce o powiedzmy prywatność a część jak to na plenerze wstaje dopiero po... kolacji.![]()
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Tylko te, które szły na drugą zmianę :-P
W portretach PS bardzo się się przydaje a Venomer robi też i portrety... ale jeśli to portrety były tematem tych warsztatów to dziwne...
Oj weź już je ciachnij.
Moje zdjęcia łatwo znaleźć, nie będę ich tu wrzucał bo to nie na temat.
Mogę na priva ew. wysłać kilka linków do przykładów gdzie prawie w ogóle nie musiałem modelki PSem dotykać, nawet w zdjęciach portretowych, a w fashionowych (no, to nie mój kierunek więc takowych mam mało) tym bardziej. Głównie dzięki światłu i wizażystce, którą poznaliście na warsztatach.
I dokładnie o tym i ja mówię.
Nie rozumiem trochę tych, którzy od tych warsztatów oczekiwali od Venomera porad jak obrabiać zdjęcia w PSie.
Ostatnio edytowane przez Vitez ; 17-11-2009 o 00:40
Z tego, co widzę i obserwuję od pewnego czasu uczestnicy moich spotkań dzielą się na dwie grupy. Takich, co chcieliby popstrykać sobie fotki kolejnym modelkom oraz Tych, co chcieliby łyknąć trochę wiedzy i coś niecoś się nauczyć. Jako, że i ja lubię sobie popstrykać to doskonale rozumiem pierwszą grupę. Możemy zrobić warsztaty pstrykania do oporu. Posiadam bezcieniowe ściany świetlne dające światło dzienne oparte na oświetleniu JUST, na którym można jechać do oporu aż do zapełnienia kart. Nie ma problemu, że ktoś komuś zabierze błysk lub będzie przeszkadzał. Jeśli oczywiście ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. Oświetlenie ma jedną wadę, jest płaskie jak mazowieckie równiny. Ale jeśli będą chętni to zrobię takie warsztaty.
Warsztaty, Fashion/Akt to spotkanie dla osób o nieco większych aspiracjach chcących poznać lepiej oświetlenie oraz inne zagadnienia związane z pracą w studio. Oczywiście ( zależy to w głównej mierze od wyobraźni uczestnika) nabyte umiejętności można też będzie wykorzystać z powodzeniem w plenerze. Dlatego dołączyłem do fashion akt, bo chciałbym, aby zdjęcia mody wykonane na warsztatach były trochę odważniejsze w formie a nagość jako element prowokacji jest nieodłącznie związana z tym gatunkiem fotografii. Dlatego jest potrzebna modelka pozująca również do aktów. Aby się nauczyć to należy wykonać jakieś powiedzmy ćwiczenie a następnie omawiając ewentualne błędy ćwiczenie powtórzyć już bez błędów. Z grupą pięciu osób w pięć godzin można omówić dokładnie trzy zdarzenia. I taki jest cel spotkania.
Foto Dancho
Też jestem ciekaw. Venomer prawie wyczerpał temat jeśli chodzi o to zdjęcie. Ja mam tylko jedno pytanie. Przy pomocy Pauliny pokazywałem ładną część ręki i ładną część mniej. Czy ktoś słyszał która jest która? Na zdjęciu są te ładne a może ładne mniej części ręki?
Ostatnio edytowane przez Marcin K ; 18-11-2009 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
Marcin Kasiński
http://itzone.pl
To moje 0,03 zł.
1.
http://public.brynski.pl/_MG_1678.jpg
Lewa ręka modelki jest mniej ładna :> Jedyne do czego sie mogę naprawde przyczepić na tym zdjęciu to brak szczegółów na ciuszkach. Za dużo smoły w czerniachŁatwo to naprawić jeśli masz nieruszanego psd w oryginalną warstwą. Proponuję założyć na górną warstwę maskę i delikatnie zamalować na czarno pole ciuszka :>
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
OszAle piekna Mora wyszła na pierwszym :> Pod względem kadrowo kompozycyjnym najlepsze drugie. Skóra kolor prawidłowy. Ten cekin przy prawym łokciu modelki przeszkadza.
Ostatnio edytowane przez venomer ; 19-11-2009 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost
Moje skromne portfolio.
Mój fecebook'owy profil
""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""