Sergiusz, mam tylko nadzieję że zmęczony po warsztatach pomyliłeś zdjęcia i nie to wkleiłeś na forum. ze mnie żaden tam spec od Psa ale takiej masakry to jużdawn nie widziałem. tak, wiem. na zmniejszonych plikach ciezko pracować ale walnąłes antyreklamę warsztatów ze hoho. zupełnie niepotrzebnie bo pewnie masę pracy w to wkładacie a tu takie cuś.:sad:
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i nie wiem jak wstawić fotkę więc podaję do niej linka:
http://a.imagehost.org/view/0150/DSC03903amini
nie usuwałem włosów bo bardzo mi się podobają ;]
Zaraz, czy mi się wydaje, czy Sergiusz chcesz pokazać jakiś efekt pośredni, bo to chyba o to chodzi z tą maską? Cokolwiek, to jednak chodziło mi bardziej o pierwsze 2 zdjęcia, wkońcu warsztaty miały w temacie fashion a portet robiliśmy chyba przy okazji.
Marcin K, no właśnie, pokaż co Ci wyszło
A widziałeś ostatnią wrzutkę we wspomnianym wątku
Mówisz o fotografii wogóle, czy fotografii cyfrowej?
Jeśli byłeś na tych warszatach albo robisz fashion, to poprostu wrzuć zdjęcie które zademonstruje to co próbujesz przekazać.
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Planujecie powtórkę?07 11 ( sobota ) godzina 11 Pomiędzy portretem a aktem/akt w studio koszt 350zł
14 11 ( sobota ) godzina 13 Fashion- zdjęcia mody koszt 250zł![]()
Pozdrawiam
Paweł Kasprzak
Terminy warsztatów na grudzień podam jeszcze dzisiaj wieczorem.
Ja na warsztatach nie robiłem zdjęć z wiadomych powodów. Wziąłem zdjęcie zamieszczone post wcześniej w wątku i jakie jest widać. Cieszy mnie, że zauważacie, że jak materiał wyjściowy jest powiedzmy średni to w efekcie końcowym cudów nie ma się co spodziewać. Celem spotkań jest pokazanie, że dobry make up i odpowiednie ustawienie oświetlenia może ograniczyć obróbkę do niezbędnego minimum. Tu jest zdjęcie z tego wątku tej samej modelki http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=267 w zasadzie bez obróbki.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Bardzo dobry kierunek. Naprawdę czasem proste światło daje lepsze efekty w przypadku fotografii fashion niż skomplikowane efekciarskie światło.
Starałem się wbić do głowy każdemu kto mnie słuchał, że im lepszy jest materiał wejściowy (wyprasowany ciuch, dobry nienaganny make up, modelka z młodą piękną cerą) tym mniej pracy nas czeka w ps. Jest to kluczowe w przypadku budowy katalogów. Ja bym się chyba pochlastał jakbym miał obrabiać każdą twarz i poprawiać to w takim stopniu aby nie było widać retuszu i tak dla 40 czy 60 zdjęć.
Co do zdjęcia które zaprezentował Sergiusz to prowokacja :> Miniaturka po prawej jest o niebo lepsza!
Zapraszam do wstawiania zdjęć. Każde w miarę możliwości postaram się skomentować. Ale z tego co już widzę będzie dużo zadowalających zdjęć. Pierwsza modelka była wyśmienita.
Moje skromne portfolio.
Mój fecebook'owy profil
""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""
Sergiusz nie rób więcej takiej obróbki.
To karalne,tak zmasakrować modelkę.![]()
Foto Karol Rzeczycki
To jedno z nielicznych zdjęć, na którym są wszyscy uczestnicy spotkania. No prawie wszyscy. Ale ja się załapałem.
Podam dodatkowe terminy jeszcze na listopad:
24 XI wtorek godzina 17 Portret- pierwsze kroki w studio
25 XI środa godzina 17 Fashion/Akt ( mała grupa max 5 osób )
27 XI piątek godzina 17 Fashion/Akt ( mała grupa max 5 osób )
koszty bez zmian portret 99zł a Fashion 250zł
Zapraszam!