Strona 34 z 43 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 427

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO (i nie tylko) WARSZAWA - 2009] - portret,akt, ślubne

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie wszyscy uczestnicy pozują do takich zdjęć, część w trosce o powiedzmy prywatność a część jak to na plenerze wstaje dopiero po... kolacji.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Nie wszyscy uczestnicy pozują do takich zdjęć, część w trosce o powiedzmy prywatność a część jak to na plenerze wstaje dopiero po... kolacji.
    niektóre uczestniczki jeszcze nie wstały

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tylko te, które szły na drugą zmianę :-P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niekrasz Zobacz posta
    Przyznal sie na warsztatach ze jest specem od ps'a
    W portretach PS bardzo się się przydaje a Venomer robi też i portrety ... ale jeśli to portrety były tematem tych warsztatów to dziwne...

Nie jestem wirtuozem Ps ale słuchałem co mówił Venomer.
    Oj weź już je ciachnij .

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Mówisz o fotografii wogóle, czy fotografii cyfrowej?
    Jeśli byłeś na tych warszatach albo robisz fashion, to poprostu wrzuć zdjęcie które zademonstruje to co próbujesz przekazać.
    Moje zdjęcia łatwo znaleźć, nie będę ich tu wrzucał bo to nie na temat.
    Mogę na priva ew. wysłać kilka linków do przykładów gdzie prawie w ogóle nie musiałem modelki PSem dotykać, nawet w zdjęciach portretowych, a w fashionowych (no, to nie mój kierunek więc takowych mam mało) tym bardziej. Głównie dzięki światłu i wizażystce, którą poznaliście na warsztatach .

Cytat Zamieszczone przez venomer Zobacz posta
    Starałem się wbić do głowy każdemu kto mnie słuchał, że im lepszy jest materiał wejściowy (wyprasowany ciuch, dobry nienaganny make up, modelka z młodą piękną cerą) tym mniej pracy nas czeka w ps.
    I dokładnie o tym i ja mówię.

Nie rozumiem trochę tych, którzy od tych warsztatów oczekiwali od Venomera porad jak obrabiać zdjęcia w PSie .
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 17-11-2009 o 00:40

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Z tego, co widzę i obserwuję od pewnego czasu uczestnicy moich spotkań dzielą się na dwie grupy. Takich, co chcieliby popstrykać sobie fotki kolejnym modelkom oraz Tych, co chcieliby łyknąć trochę wiedzy i coś niecoś się nauczyć. Jako, że i ja lubię sobie popstrykać to doskonale rozumiem pierwszą grupę. Możemy zrobić warsztaty pstrykania do oporu. Posiadam bezcieniowe ściany świetlne dające światło dzienne oparte na oświetleniu JUST, na którym można jechać do oporu aż do zapełnienia kart. Nie ma problemu, że ktoś komuś zabierze błysk lub będzie przeszkadzał. Jeśli oczywiście ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem. Oświetlenie ma jedną wadę, jest płaskie jak mazowieckie równiny. Ale jeśli będą chętni to zrobię takie warsztaty.

Warsztaty, Fashion/Akt to spotkanie dla osób o nieco większych aspiracjach chcących poznać lepiej oświetlenie oraz inne zagadnienia związane z pracą w studio. Oczywiście ( zależy to w głównej mierze od wyobraźni uczestnika) nabyte umiejętności można też będzie wykorzystać z powodzeniem w plenerze. Dlatego dołączyłem do fashion akt, bo chciałbym, aby zdjęcia mody wykonane na warsztatach były trochę odważniejsze w formie a nagość jako element prowokacji jest nieodłącznie związana z tym gatunkiem fotografii. Dlatego jest potrzebna modelka pozująca również do aktów. Aby się nauczyć to należy wykonać jakieś powiedzmy ćwiczenie a następnie omawiając ewentualne błędy ćwiczenie powtórzyć już bez błędów. Z grupą pięciu osób w pięć godzin można omówić dokładnie trzy zdarzenia. I taki jest cel spotkania.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W dniu 22 XI ( niedziela ) o godzinie 14 odbędą się warsztaty fotograficzne „Twój pierwszy ślub- reportaż w kościele” Miejsce spotkania to Kościół kolegiacki Niepokalanego Poczęcia Najświętszej Marii Panny oraz w Podziemia Kamedulskie przy ul. Dewajtis w Lesie Bielańskim w Warszawie. W czasie warsztatów każdy z uczestników będzie miał możliwość poćwiczyć fotografowanie w warunkach prawie w stu procentach zbliżonych do rzeczywistych jak podczas prawdziwego ślubu oczywiście „pod okiem” osób prowadzących warsztaty. Oczywiście nie zabraknie części teoretycznej dotyczącej samej ceremonii jak i technik fotografowania.
    Koszt spotkania to 156zł Dla posiadaczy legitymacji Klub czasopisma Lustrzanka- wstęp wolny.
    Oficjalnie mogę podać, że lista chętnych jest już zamknięta. Nieoficjalnie po prostu- Brak miejsc.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
    Ja czekam na zdjęcia kolegów, którzy robili je siedząc na krzesełku, kiedy Sergiusz opowiadał i kiedy kilka razy była mowa o tym, żeby nie robić zdjeć w tym czasie, bo jednak to trochę przeszkadza...
    Ciekaw jestem jak wyszły

Przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać.
    Foto Dancho

Też jestem ciekaw. Venomer prawie wyczerpał temat jeśli chodzi o to zdjęcie. Ja mam tylko jedno pytanie. Przy pomocy Pauliny pokazywałem ładną część ręki i ładną część mniej. Czy ktoś słyszał która jest która? Na zdjęciu są te ładne a może ładne mniej części ręki?

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co bedzie nagroda za poprawna odpowiedz ?
    Tu jest ta mniej piekna...

Piekna bardziej mam na zdjeciu.
    Szkoda tylko, ze tak ciachnalem.

Juz sobie nie domaluje...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dorota.
    Jedna reka troche piekna bardziej.
    Druga reka troche piekna mniej.

Ostatnio edytowane przez Marcin K ; 18-11-2009 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Bywalec
    Miasto
    Warszawa
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

[
    Foto Dancho

Też jestem ciekaw. Venomer prawie wyczerpał temat jeśli chodzi o to zdjęcie. Ja mam tylko jedno pytanie. Przy pomocy Pauliny pokazywałem ładną część ręki i ładną część mniej. Czy ktoś słyszał która jest która? Na zdjęciu są te ładne a może ładne mniej części ręki?
    Lewa ręka modelki jest mniej ładna :> Jedyne do czego sie mogę naprawde przyczepić na tym zdjęciu to brak szczegółów na ciuszkach. Za dużo smoły w czerniach Łatwo to naprawić jeśli masz nieruszanego psd w oryginalną warstwą. Proponuję założyć na górną warstwę maskę i delikatnie zamalować na czarno pole ciuszka :>
    Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
    A co bedzie nagroda za poprawna odpowiedz ?
    Tu jest ta mniej piekna...

Piekna bardziej mam na zdjeciu.
    Szkoda tylko, ze tak ciachnalem.

Juz sobie nie domaluje...

Dorota.
    Jedna reka troche piekna bardziej.
    Druga reka troche piekna mniej.

Osz Ale piekna Mora wyszła na pierwszym :> Pod względem kadrowo kompozycyjnym najlepsze drugie. Skóra kolor prawidłowy. Ten cekin przy prawym łokciu modelki przeszkadza.
    Ostatnio edytowane przez venomer ; 19-11-2009 o 00:27 Powód: Automerged Doublepost
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Strona 34 z 43 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów