Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Bywalec Awatar Yova
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Potwierdzam w 7D z FJ jest gwarancja europejska.
    "Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"
    18-35+85

Miasto
    Konin

Domyślnie

Dużo przesady w spekulacjach odnośnie gwarancji FJ. Faktycznie dają świstek A4 na którym brak logo canon ,są wpisane numer fabryczny ,data sprzedazy... . Na dwa tygodnie przed końcem gwarancji mojej 40D padła migawka, oddałem aparat do FJ bez pudełka żeby nie uszkodzili-samo body i dekielek. Aparat został wysłany do Canon P O L S K A , wiem bo przy mnie dzwonili z zapytaniem kiedy wróci.Wrócił w czasie ,naprawiony i z kartą gwarancyjną canon. Kiedy zapytałem (oddając niesprawny aparat do FJ) dlaczego nie mam gwarancji canon, odpowiedzieli że w polsce jest dwóch dystrybutorów tej firmy i FJ korzysta właśnie z usług drugiego .Niestety nie pamiętam nazwy drugiego dystrybutora a moja 40 już jest w innych rękach-sprzedałem i wiecie co ,raczej nie będę czekał na cyfrowe i innych co to mają mieć ale na razie nie mają.Kupię 7D w FJ.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yova Zobacz posta
    Od dłuższego już czasu Canon w tym Canon PL dają tylko i wyłącznie gwarancję europejską, nie ma czegoś takiego jak gwarancja PL. Ważne żeby był orginalny druk, cobym mógł podejść do serwisu niezleżnie, czy jestem akurat w Warszawie, czy Budapeszcie. Jeżeli FJ daje jakiś świstek zamiast tego dokumentu, to znaczy, że nie bierze towaru od oficjalnego dystrybutora (to tłumaczenie, że jest dwóch dystrybutorów i ten drugi nie daje jest śmieszne), tylko z szarego importu.

PS. W Cyfrowe aparaty będą w przyszłym tygodniu.

Pozdro

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Filip7
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Od dłuższego już czasu Canon w tym Canon PL dają tylko i wyłącznie gwarancję europejską, nie ma czegoś takiego jak gwarancja PL. Ważne żeby był orginalny druk, cobym mógł podejść do serwisu niezleżnie, czy jestem akurat w Warszawie, czy Budapeszcie. Jeżeli FJ daje jakiś świstek zamiast tego dokumentu, to znaczy, że nie bierze towaru od oficjalnego dystrybutora (to tłumaczenie, że jest dwóch dystrybutorów i ten drugi nie daje jest śmieszne), tylko z szarego importu.

PS. W Cyfrowe aparaty będą w przyszłym tygodniu.

Pozdro
    a skąd ta informacja ze w przyszłym tygodniu ? bo mi dzisiaj napisali ze nie wiadomo kiedy będą

co do kolegi który zachęca do uważniejszego czytanie

"Wstępnie deklarowany termin wprowadzenia do sprzedaży: październik 2009 r. "

to rozumiem, ale czemu niżej nie napisali
    "wstępnie deklarowana cena 5999 zł"

bo napisali mi, ze cena może się zmieniać dopiero w mailu- po tym jak zamówiłem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Filip7 Zobacz posta
    a skąd ta informacja ze w przyszłym tygodniu ? bo mi dzisiaj napisali ze nie wiadomo kiedy będą
    mail z cyfrowego: "Spodziewamy się dostawy w przyszłym tygodniu."

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I to jest bardzo dobra wiadomość Dzięki!

Domyślnie

Właśnie kupiłem 7D w FJ (z rozładowaną baterią, więc muszę czekać aż się podładuje żeby się pobawić :razz: ) i również potwierdzam, że posiada on normalną gwarancję EU.

Duża pochwała dla FJ za to, że towar zamówiony dziś o 2:00 rano był do odbioru w sklepie już o 14:00....

P.S. Jeśli ktoś jest chętny na 8-miesięcznego 50D z zaledwie ~2900 klapnięciami migawką to zapraszam :razz:

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky_strike Zobacz posta
    Duża pochwała dla FJ za to, że towar zamówiony dziś o 2:00 rano był do odbioru w sklepie już o 14:00....
    Uważasz, że kurier o 2:00 wsiadł do swojego dostawczaka i pędził na złamanie karku, żeby dostarczyć aparat do FotoPajaca na 14.00? ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Uważasz, że kurier o 2:00 wsiadł do swojego dostawczaka i pędził na złamanie karku, żeby dostarczyć aparat do FotoPajaca na 14.00? ;-)
    No aż tak dobrze to w naszym kraju jeszcze nie jest ;-) Okazuje się, że miałem szczęście bo to był "zbieg okoliczności", tzn. aparat już szedł sobie do sklepu bez zamówienia, ot tak do normalnej sprzedaży, a ja go akurat "w międzyczasie" zamówiłem, więc z miejsca zablokowali go dla mnie...

Ale w związku z tym, że aparat szedł do sklepu "i tak" i w sumie zamiast zamawawiać go przez Internet mogłem przypadkowo przyjść do sklepu i go kupić, miła Pani z FJ anulowała moje zamówienie internetowe i sprzedała mi go "z półki", tj. w tej samej cenie, ale bez 29 zł kosztów przesyłki. Ot, są na tym świecie życzliwi ludzie... 29 zł nie majątek, ale w pobliskim sklepiku kupiłem sobie za to 3 paczki fajek :-)

A sam 7D robi wrażenie. Trzyma się lepiej (chwyt jest większy), wizjer jest widocznie lepszy, AF rzeczywiście działa O NIEBO sprawniej i zauważalnie szybciej, szumy w high ISO nieco mniejsze niż w 50D (i przy nieco lepszej dynamice), co też zawsze cieszy. Niewiele jeszcze się zdążyłem pobawić bo dzisiejszy dzień z racji pogody to jedno wielkie zamieszanie, ale zauważyłem że np. usprawniono też znacznie AF "Live" w Live View - działa kilka razy szybciej, na poziomie szybkich kompaktów, więc zaczyna być w miarę użyteczny. No i wygodniej go używać bo chodzi pod spustem migawki i nie trzeba się katować niewygodnym AF-On. Nie to żebym był jakimś fanem Live View czy "kontrastowego" AFa, ale czasem się tego używa zamiast blokowania podniesionego lustra...

Telewizorek rzeczywiście jest trochę lepszy jeśli chodzi o widoczność i odwzorowanie kolorów, klapki od baterii i karty wreszcie mają odpychające sprężyki i nie latają jak żyd po pustym sklepie, oba kółka chodzą lepiej, z wyraźniejszym "skokiem", ogólnie odczucie naprawdę pozytywne.

Ale prawdziwe testowanie jutro.

Jedyny problem w pzrypadku zakupu z Fotoit, taki że na razie nie ma polskiej instrukcji - ale obiecują, że jak sie pojawi to doślą. Dowiedziłem sie dzisiaj także, że na pewno biorą Canony od jakiegoś Europejskiego dystrybutora.
    W moim 7D z FJ jest normalna polska książeczka (i 3 w innych językach), więc musi to być z oficjalnej canonowskiej dystrybucji na Polskę....

A tak na marginesie, to z aparatem za 6kPLN+ Canon mógłby się szarpnąć na dołączenie kabla HDMI.... Wszystkie kable HDMI w domu mam normalne, z "pełnymi" wtyczkami a tu jest "mini" więc trzeba będzie wysupłać kasę...
    Ostatnio edytowane przez Lucky_strike ; 15-10-2009 o 03:41

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i wygodniej go używać bo chodzi pod spustem migawki i nie trzeba się katować niewygodnym AF-On.
    he, he, możliwość zdjęcia AF z pustu na AF-ON to akurat jedna z lepszych rzeczy w lustrzankach. Jej brak skutecznie powstrzyma mnie przed zakupem wynalazków typu m43.

A tak na marginesie, to z aparatem za 6kPLN+ Canon mógłby się szarpnąć na dołączenie kabla HDMI.... Wszystkie kable HDMI w domu mam normalne, z "pełnymi" wtyczkami a tu jest "mini" więc trzeba będzie wysupłać kasę...
    Kabelek kupisz za 30 złotych w sieci, albo za stówkę w każdym większym sklepie RTV, gdzie możesz przebierać w kolorach i długościach.

P.S. Ciekawe, że w zwykłym sklepie mają taką samą cenę 7d jak w e-sklepie, bo zwykle w tradycyjnym FJ jest drożej o parę stówek.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 15-10-2009 o 08:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów