A czy mógłbyś gdzieś na serwer wrzucić rawy z 40 i 7 zrobione na tych samych obiektywach z tą samą czułością powiedzmy 800.
najlepiej scena z dużymi cieniami w różnym natężeniu światła. Tak by były miejsca niedoświetlone i przepalone.
A czy mógłbyś gdzieś na serwer wrzucić rawy z 40 i 7 zrobione na tych samych obiektywach z tą samą czułością powiedzmy 800.
najlepiej scena z dużymi cieniami w różnym natężeniu światła. Tak by były miejsca niedoświetlone i przepalone.
Porownywanie 5d i 7d to jak porownywanie land rovera i bmw 7. Jeden i drugi jezdzi, ale stworzone sa do innych celow.
Jesli ktos myslal ze 7d podskoczy w kategorii jakosci obrazu to chyba zostal sprowadzony na ziemie. Trzylatek trzyma sie swietnie i pewnie jeszcze trzoche wody w Wisle uplynie zanim puszka APS-C zagrozi mu w tej dziedzinie. Poza tym 7d ma same plusy. Pytanie tylko czy jest sens porownywac aparaty przeznaczone do zupelnie innych celow.
Jako posiadacz piatki kupilem 7d nie jako zastepstwo, ale jako uzupelnienie. Czasami potrzebny jest na prawde szybki AF, innym razem crop czy tez wykpiwane przez wielu filmy. W pozostalych przypadkach bede wyciagal staruszka bo mimo wieku trzyma sie dzielnie.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
marian33_32
Testowałem z dwoma lampami zewnętrznymi.
Wbudowana lampa nie wpływa na fotografowane obiekty.
A wogóle to gdzie w 7 umiejscowiony jest transmiter podczerwieni do wyzwalania lamp?
=============
www.fotolux4.blogspot.com/
http://fotopolis.pl/index.php?n=9762
Bardzo lubie te 10 zł na fotopolis. Widać wyraźnie, że 800 zaczyna niszczyć zdjęcie, 3200 to imho max "jakościowy". 6400 i 12800 to świadoma rezygnacja z jakości.
Niby nic nowego, ale tu na tym banknocie ładnie to widać (napis rzeczpospolita).
Sampel 12800 i biały dzień, hmmmm...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 20-10-2009 o 11:46
the silence is deafening
wystarczy przeczytać instrukcję albo obejrzeć tutoriale
zgadza się:
flash wireless ma 3 podstawowe tryby pracy:
1. kukułka + zewnętrzne (z podziałem siły)
2. tylko zewnętrzne
3. kukułka + zewnętrzne (bez podziału)
czyli w trybie 2 lampa wbudowana (kukułka) całkowicie nie wpływa na zdjęcie.
na tym obrazku pokazano te tryby pracy.
z tego, co wyczytałem (nie mam 7D) transmiterem jest lampka wbudowana (nie wierzę) więc kukułka musi być podniesiona, żeby tryb bezprzewodowy działał :-(
eliminuje to np. użycie zewnętrznej lampy na sankach i kilku innych bezprzewodowo w okolicy.
gdyby ktoś mógł potwierdzić lub zaprzeczyć, byłoby fajnie.
przy okazji prośba do tych, co już mają 7D - zróbcie jakąś fajną tapetę z tym aparatem i podrzućcie (tak min. 1280x800)
bo coś w sieci nie mogę znaleźć, coś w tym stylu np. (za tweaks.pl)
pozdro.,
m.
Euro RTV AGD zjechało od wczoraj z ceny 6499 do 6090, wciąż oferując raty 30x0%. jest tylko jedno "ale". Dostępność: przedsprzedaż
Wysyłałem do nich maila, kiedy się spodziewają realizacji zamówień. Oto odpowiedź:
"Witam,
Termin jest jeszcze nieznany."
Może jest na forum ktoś, kto mógłby spowodować jakiś kontrolowany przeciek?![]()
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Gdyby jeszcze mieli gripa na stanie...![]()
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight