Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 176

Wątek: Nowości Pentaxa.

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Jak dla mnie bomba. Dobra matryca, a i te wersje kolorystyczne, myślę, że dzisiejszy świat to kupi. Oby może C i N bardziej się postarają. Np w C450d bardzo często mi brakowało szybszej migawki a tu proszę 1/6000.
    Magia zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

eee nie ma filmow fullHD, cienki
    no i co to za firma, pentax ? sprzedawca w Foto Jokerze mowil ze tylko sony, a on sie akurat zna

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cena fajna (650$ za kit) ale faktem też jest, że mocno spóźniona ta "bomba". Czy to pozwoli się wygrzebać z 4% rynku - mocno wątpię. Szczególnie iż może się okazać, że ta nowość skutecznie "zje" starszego brata.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    gdyby nie ta obudowa która pewnie nie jest uszczelniona i trzeszczy jak się mocniej ściśnie

Szczerze się uśmiałem. Bawiłem się różnymi Pentaxami, analogowymi i cyfrowymi. Żaden z nich nie trzeszczał. Tu Canon mógłby się wiele nauczyć.:razz:
    Canon 5DII, 30D, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II Pentax K10D, MZ50, DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TC

Uzależniony

Domyślnie

bedzie jak zawsze, ochy i achy a jak przyjdzie do realnego wykładania gotówki na stół to wiekszość i tak siegnie po coś co niekoniecznie wygląda jak klocki lego . czyli chwalimy pomysłowośc Penataxa, a realnie kupujemy C/N ew. S.

i tak od lat.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ranking kolorów :
    http://www.camera-pentax.jp/k-x/#/ranking

Cały czarny dopiero na siódmym miejscu 8). Ciekawe jak by to wyglądało u nas?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Tak tylko, że teraz trzeba zrobić zewnętrzne lampy błyskowe w różnych kolorach, no bo jak by to wyglądało różowy aparat i czarna lampa ;-)
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Miałem kiedyś kompakt pentaxa i co do wykonania jego oraz jakości zdjęć nie moglem złego słowa powiedzieć - wszystko wykonane z metalu, praktycznie zero plastiku. Może ktoś sie orientuje - jak jest obecnie z jakością zdjeć z luster P ?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Voith Zobacz posta
    Może ktoś sie orientuje - jak jest obecnie z jakością zdjeć z luster P ?
    Nie odbiegają IMO jakoś od reszty - przynajmniej na podstawie tego co pokazauje K7.
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów