Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    pierwsza sprawa: nalezy odpowiedziec po co taki klub ma istniec? dopiero jasny cel powołania klubu [ jakiś szumny i szczytny a nie bo mamy wszyscy canony ] i statut pokaże firmie Canon że to coś powaznego jest...
    Istnienie takiego klubu, dla Canona to oczywisty marketingowy zysk. A czy dla nas?
    Pytanie jest takie: co konkretnie chcielibyśmy w zamian od Canona i czy Canon nam to da?

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Istnienie takiego klubu, dla Canona to oczywisty marketingowy zysk. A czy dla nas?
    Pytanie jest takie: co konkretnie chcielibyśmy w zamian od Canona i czy Canon nam to da?
    Za NKP :
    -priorytetowe traktowanie w serwisie
    -pierwszeństwo pokazów nowości Canona
    -możliwość testowania wybranego sprzętu Canona
    sporo jest takich "profitów" na które CP gdyby zechciał to mógłby je nam ułatwić
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    Paenka, chyba niejasno sie wyraziłem ja pisałem o korzyściach jakie wynikają z przynależności do klubu dla członków a nie dla założycieli.
    No chyba, że tak...to już prędzej Ale nie od razu Rzym zbudowano i na te korzyści trzeba będzie się napracować za friko najpierw i zdobyć pewnego rodzaju renomę.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Jak raz na plener dostaliśmy z Canon-a 1DSmark III to nie było chętnego aby go nosić:-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak raz na plener dostaliśmy z Canon-a 1DSmark III to nie było chętnego aby go nosić:-D
    Żartujesz? :-D
    Ja tego klocka chętnie na szyję przyjmę :-P
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A na warsztatach w wątku ktoś zauważył, że miało być bez promocji sprzętu jak zaproponowałem udział tego modelu na spotkaniu więc nie wracałem do tematu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To nie jest dziwne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Zakopane

Domyślnie

A na warsztatach w wątku ktoś zauważył, że miało być bez promocji sprzętu jak zaproponowałem udział tego modelu na spotkaniu więc nie wracałem do tematu.
    Dziwne podejście do tematu zaprezentowali.
    Ja tam chętnie bym taką puszkę przestrzelił. Nie co dzień człowiek może mieć w rękach sprzęt z najwyższej półki. Koniec OT :-D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Oj, Vitez
    Jedno niepowodzenie nie swiadczy o niczym. Probowac, probowac i jeszcze raz probowac, to nie kosztuje wiele, a moze dac efekty. Zreszta nie tylko CP istnieje jako potencjalny darczynca.
    Chciec znaczy moc.
    Wielokrotnie spotykalem sie z postawa 'i tak sie nie uda', a udawalo sie :-D
    Nie mówię że się nie uda, tylko odsyłam do doświadczeń z przeszłości, byś wiedział co Cię może spotkać.
    A odnośnie najnowszych doświadczeń z działem PR Canon Polska to najlepiej Sergiusza spytać, być może lepiej privem...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Myślę, że to nie tak.
    Powstanie klubu to głównie zysk dla nas, potencjalnych członków. Mówiąc "zysk" nie mam na myśli bezpośrednio jakiś pieniędzy tylko możliwość bezpośredniej wymiany doświadczeń z wszystkim co się z tym wiąże. Taki kontakt może nam pomóc wypracować większy zysk własny w sferze finansowej również. Nie ma dla nas znaczenia czy Canon coś z tego wyjmie, czy da nam coś w zamian. Canon sobie poradzi doskonale bez naszego klubu nawet na drukarkach i nie o jego promocję chodzi, dlatego jak wspomniałem wcześniej nie upierałbym się przy stosowaniu jego logo, a wręcz wolałbym wypracować nasze własne.

Statuty, ustawy, stowarzyszenia to i pewnie walne zebrania i stanowisko prezesa i kilku zastępców. Siedziba i inne takie to pewnie i jakieś koszta. Ja jestem za bardziej spontanicznymi rozwiązaniami. Wydaje mi się, że mają większą szansę powodzenia. :-D
    Zgadzam się z Tobą - spontaniczne rozwiązania są jak najbardziej na miejscu i nie wyobrażam sobie bez takich tego typu działalności. Jest świetnie kiedy ktoś zorganizuje salę za friko, ktoś inny zaprosi kogoś ciekawego za friko i za friko coś z tego wyniesiemy dla siebie. W niedużej grupie jest to możliwe i możemy umówić się spontanicznie na wiele różnych fajnych imprez.
    Nie uważam by "rozdymywanie" się w prezesów, biurka i koszta było ok w przypadku niewielkiej grupy członków. Bo niby skąd miałby się wziąć fundusz na takie hece? To akurat jest może w początkowej fazie polegać jedynie na spontanie i dobrej woli tych, którzy chcą coś dać od siebie, niekoniecznie w wymiarze materialnym.
    Stowarzyszenie może być zwykłe, nierejestrowe i mieć jedynie 3 członków.
    Nie będzie mowy o kasie i dotacjach.
    Ale kiedy kiedyś będzie nas takich 30, 300, 3000 musi być przejrzystość finansowa i tu dla własnej korzyści i wizerunku stworzone są właśnie formy prawne. Ktoś nagle nie da nam sali na 100 osób za friko, nie użyczy własnej wiedzy czy sprzętu za friko i trzeba się będzie zrzucić.
    Wtedy z myślą o pozyskaniu możliwych dotacji (niekoniecznie finansowych) trzeba będzie przemyśleć powołaniu stowarzyszenia rejestrowego, bo tak zwyczajnie będzie łatwiej i właściwie.
    A kiedy będzie nas 300 000 kupimy samolot i będziemy robić plenery na Bahamach
    Krojmy na miarę możliwości.
    I tyle.
    C-F-K - forever

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów