Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Domyślnie Ccp

forum jest juz stowarzyszeniem zwykłym wedle prawa...

uwazam ze powinno odbyc sie spotkanie załozycielskie a potem delegacja do CP

patrzec na NKP ale układać po swojemu...korzystajac z doswiadczeN CB i osób jak Sergiusz, Vitez.....

waznym jest zastanowienie sie nad tym czy byc vatowcem czy nie????
    oraz jak przyjmować członków.....i jak wybory...

korzysci to sprawa delikatna....i narazie bym ja zostawił na poźniej...
    Fotografia necesse est ....

www.newsmen.digart.pl

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Istnienie takiego klubu, dla Canona to oczywisty marketingowy zysk. A czy dla nas?
    Pytanie jest takie: co konkretnie chcielibyśmy w zamian od Canona i czy Canon nam to da?
    A ja myślę że może być zupełnie odwrotnie. Taki klub, zorganizowana struktura ma jakąś siłę głosu, z pewnością większą niż anonimowi użytkownicy forum internetowego. Stowarzyszenie żółtych jak ktoś tu pisał zostało dostrzeżone, już pojawiają się wzmianki w prasie itp... może zatem za pośrednictwem takiego klubu mógłby wreszcie szerzej przemówić ogół, na temat serwisu za żytniej, dostępności sprzętu itd... głosem krytycznym i głos taki miałby szanse zostać zauważony.
    Kolega opowiadał mi sytuację gdy starł się z TPSA, nie ważne o co chodziło, w każdym razie był traktowany jak petent, normalka, do czasu gdy jego problemem zainteresował się dziennik lokalny; ponoć gdy w takim dzienniku ma ukazać się artykuł niepochlebny na temat jakiegoś podmiotu, podmiot ten jest o tym informowany, przynajmniej tak było w tym przypadku, jeszcze przed ukazaniem się artykułu sprawa została załatwiona w trybie pilnym i z pocałowaniem w rączkę. Takie widać są realia. Media mogą wiele, to nie jest forum internetowe, trudno zbyć taki głos tłumaczeniem że to pewnie złośliwe opinie anonimowych małolatów.
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Według mnie najważniejszym celem jak i korzyścią wynikającą z przynależności do takiego klubu powinno być fotografowanie lub jak kto woli robienie zdjęć. W skali makro organizuję taki klub od wczesnej wiosny tego roku. Dlatego w makro aby przerobić i rozwiązać wszystkie problemy wynikające z tego typu działalności. Do tej pory ( można to prześledzić w wątkach na Forum) zorganizowaliśmy dwa plenery, jeden na warszawskich ulicach Pragi oraz plener ślubny. Na każdym takim spotkaniu było około 20 osób. Zupełnie na marginesie tej działalności udało się uzyskać zniżki na zakupy w trzech firmach zajmujących się dystrybucją profesjonalnego sprzętu fotograficznego. Ale najważniejszą rzeczą jaką udaje się zrobić to załatwić pomoc w akredytacji na lokalne imprezy dla poszczególnych członków klubu. Nie powiem raz też się nie udało ale porażki też należy brać pod uwagę. Na połowę Listopada planujemy już większe (bezpłatne) spotkanie na warsztatach związanych z tematyką ślubną gdzie będzie można poćwiczyć reportaż w realu w kościele, nawiązaliśmy poprawne stosunki z dwoma klubami w Warszawie celem fotografowania na koncertach ( rock i jazz ) jak również w celach edukacyjnych jesteśmy dogadani w sprawie fotografowania przedstawień teatralnych i pokazów mody w Krakowie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chcę zapewnić wątpiących, że projekt forumowego klubu tak jak deklarowałem wcześniej traktuję z tyleż powagą ileż z radością i entuzjazmem.
    Oczekuję na deklarację administratora forum. Na moje PM wpływają pierwsze zgłoszenia chęci uczestnictwa w projekcie, a ja sam pracuję intensywnie nad spójną koncepcją którą niebawem zamierzać poddać dyskusji na forum.
    Niebawem dołożę do pieca i postaram się na ile potrafię rozgrzać Wasze serca i pobudzić entuzjazm
    Ze swojej strony zapewniam, że jeśli moja koncepcja uzyska akceptację i poparcie - włożę serce by stowarzyszenie nie było kolejnym nudnym zbiorowiskiem luźnych członków, a sprawną Dywizją CB-Canonierów.
    By tak się stało powiedziałem wcześniej, że zajmę się. Mogę potwierdzić: "Yes, I can".
    Jeśli "pomożecie" uda się nam wspólnie stworzyć coś na co wielu z nas czeka.
    I wierzcie albo nie, za rok nie powinniśmy mieć powodów do zazdrości sojusznikom z NKP.
    Jeśli tak nie będzie - zgolę brodę, a naprawdę nie powinienem tego robić
    I nie żartuję
    C-F-K - forever

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Idzie świetnie!
    Rośniemy
    Właśnie tworzę listy i proszę o jednoznaczne określenie się:
    - akces do grupy inicjatywnej
    - użytkowników deklarujących poparcie i pomoc.

Uprzejmie proszę Vitez'a gdyby system z automatu uznał mnie za spamera (spory ruch na PM, nie wiem czy taki bot działa) o wyrozumiałość.

Wysyłając PM, proszę o podanie adresu e-mail w celu lepszej koordynacji kontaktu.
    Listy są wciąż zbyt krótkie ... więc czekam na dalsze zgłoszenia.
    C-F-K - forever

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Jeśli tak nie będzie - zgolę brodę, a naprawdę nie powinienem tego robić
    I nie żartuję
    I już siedzi w archiwach googla - trzymamy za słowo .

Uprzejmie proszę Vitez'a gdyby system z automatu uznał mnie za spamera (spory ruch na PM, nie wiem czy taki bot działa) o wyrozumiałość.
    Nie bardzo rozumiem... a z tego co rozumiem to chyba mylisz mnie z Administratorem. Moderatorzy nie mają żadnego wglądu czy wpływu na jakiekolwiek boty itp ustawienia forum.
    Z obserwacji podejrzewam że nie ma żadnego zabezpieczenia przed masowymi PW.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I już siedzi w archiwach googla - trzymamy za słowo .
    To sprawa honoru. Każdy poważny facet ma zarost, jak nie brodę, to wąsiska :-D Inaczej się traci na wizerunku

Informacja do Grupy Inicjatywnej i Grupy Wsparcia:
    Rozpocząlem prace nad pierwszym nr biuletynu informacyjnego. Będzie mial formę pdf i roześlę go zainteresowanym przed publikacją zasadniczej części na forum wraz z dodatkowymi dokumentami.
    Jednocześnie pragnę zapewnić, że nie mam ambicji podejmować jakichkolwiek decyzji sygnując je jako dzialanie grup.
    Wszystko co zrobię będzie propozycją do dyskusji w zainteresowanym gronie.
    C-F-K - forever

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dostałem dziś PM od początkującego użytkownika forum. Jego pytanie być może jest tożsame z tym jakie zadaje sobie kilka osób tutaj.
    Cytuję:
    "Prosze o informacje czy istnieje juz grupa inicjatywna i ile osob. Oraz czy masz juz jakis wstepny biuletyn. Jak postepuja prace odnosnie forum canona. Sorki ze to wszystko tak ogolnikowo ale pisze bezposrednio do Ciebie bo nie bede rozpisywal sie na forum."

Moja odpowiedż:
    "Na zadane przez Ciebie pytania oczekuje wielu z użytkowników forum.
    Prace postępują systematycznie do przodu. Obecnie jestem na etapie przygotowywania biuletynu informacyjnego, który zostanie niebawem rozesłany Grupom: Inicjatywnej i Wsparcia do dyskusji.
    Manifest w sprawie utworzenia klubu i wstępny projekt jego działania będzie tam zawarty.
    Niezależnie sam manifest jako dokument otwarty zostanie opublikowany publicznie na forum.
    Na dzień dzisiejszy przynależność do Grupy Inicjatywnej deklaruje 13 osób, a do Grupy Wsparcia 17 osób.
    Entuzjazm deklarujących pozwala domniemywać, że inicjatywa zostanie uwieńczona sukcesem i doprowadzi do prawnej rejestracji Stowarzyszenia w niedalekiej przyszłości.
    Pozdrawiam i po zapoznaniu się z manifestem, zapraszam do projektu "
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

(...)Entuzjazm deklarujących(...)
    Z tego co widziałem w podobnych projektach dość szybko się takowy wypala u większości niestety.

A zresztą nie ma co gdybać, dobrze by było się wreszcie pozytywnie zaskoczyć.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Z tego co widziałem w podobnych projektach dość szybko się takowy wypala u większości niestety.
    Będzie to zależało w większości od efektów pracy zarówno Twojej, jak i każdego z uczestników klubu. W niewielkim stopniu ode mnie.
    Sprawa jest "wielkiego formatu", hehe :-D
    C-F-K - forever

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów