Pokaż wyniki od 1 do 10 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    pierwsza sprawa: nalezy odpowiedziec po co taki klub ma istniec? dopiero jasny cel powołania klubu [ jakiś szumny i szczytny a nie bo mamy wszyscy canony ] i statut pokaże firmie Canon że to coś powaznego jest...
    Istnienie takiego klubu, dla Canona to oczywisty marketingowy zysk. A czy dla nas?
    Pytanie jest takie: co konkretnie chcielibyśmy w zamian od Canona i czy Canon nam to da?

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Istnienie takiego klubu, dla Canona to oczywisty marketingowy zysk. A czy dla nas?
    Pytanie jest takie: co konkretnie chcielibyśmy w zamian od Canona i czy Canon nam to da?
    Za NKP :
    -priorytetowe traktowanie w serwisie
    -pierwszeństwo pokazów nowości Canona
    -możliwość testowania wybranego sprzętu Canona
    sporo jest takich "profitów" na które CP gdyby zechciał to mógłby je nam ułatwić
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A ja myślę że może być zupełnie odwrotnie. Taki klub, zorganizowana struktura ma jakąś siłę głosu, z pewnością większą niż anonimowi użytkownicy forum internetowego. Stowarzyszenie żółtych jak ktoś tu pisał zostało dostrzeżone, już pojawiają się wzmianki w prasie itp... może zatem za pośrednictwem takiego klubu mógłby wreszcie szerzej przemówić ogół, na temat serwisu za żytniej, dostępności sprzętu itd... głosem krytycznym i głos taki miałby szanse zostać zauważony.
    Kolega opowiadał mi sytuację gdy starł się z TPSA, nie ważne o co chodziło, w każdym razie był traktowany jak petent, normalka, do czasu gdy jego problemem zainteresował się dziennik lokalny; ponoć gdy w takim dzienniku ma ukazać się artykuł niepochlebny na temat jakiegoś podmiotu, podmiot ten jest o tym informowany, przynajmniej tak było w tym przypadku, jeszcze przed ukazaniem się artykułu sprawa została załatwiona w trybie pilnym i z pocałowaniem w rączkę. Takie widać są realia. Media mogą wiele, to nie jest forum internetowe, trudno zbyć taki głos tłumaczeniem że to pewnie złośliwe opinie anonimowych małolatów.
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Według mnie najważniejszym celem jak i korzyścią wynikającą z przynależności do takiego klubu powinno być fotografowanie lub jak kto woli robienie zdjęć. W skali makro organizuję taki klub od wczesnej wiosny tego roku. Dlatego w makro aby przerobić i rozwiązać wszystkie problemy wynikające z tego typu działalności. Do tej pory ( można to prześledzić w wątkach na Forum) zorganizowaliśmy dwa plenery, jeden na warszawskich ulicach Pragi oraz plener ślubny. Na każdym takim spotkaniu było około 20 osób. Zupełnie na marginesie tej działalności udało się uzyskać zniżki na zakupy w trzech firmach zajmujących się dystrybucją profesjonalnego sprzętu fotograficznego. Ale najważniejszą rzeczą jaką udaje się zrobić to załatwić pomoc w akredytacji na lokalne imprezy dla poszczególnych członków klubu. Nie powiem raz też się nie udało ale porażki też należy brać pod uwagę. Na połowę Listopada planujemy już większe (bezpłatne) spotkanie na warsztatach związanych z tematyką ślubną gdzie będzie można poćwiczyć reportaż w realu w kościele, nawiązaliśmy poprawne stosunki z dwoma klubami w Warszawie celem fotografowania na koncertach ( rock i jazz ) jak również w celach edukacyjnych jesteśmy dogadani w sprawie fotografowania przedstawień teatralnych i pokazów mody w Krakowie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chcę zapewnić wątpiących, że projekt forumowego klubu tak jak deklarowałem wcześniej traktuję z tyleż powagą ileż z radością i entuzjazmem.
    Oczekuję na deklarację administratora forum. Na moje PM wpływają pierwsze zgłoszenia chęci uczestnictwa w projekcie, a ja sam pracuję intensywnie nad spójną koncepcją którą niebawem zamierzać poddać dyskusji na forum.
    Niebawem dołożę do pieca i postaram się na ile potrafię rozgrzać Wasze serca i pobudzić entuzjazm
    Ze swojej strony zapewniam, że jeśli moja koncepcja uzyska akceptację i poparcie - włożę serce by stowarzyszenie nie było kolejnym nudnym zbiorowiskiem luźnych członków, a sprawną Dywizją CB-Canonierów.
    By tak się stało powiedziałem wcześniej, że zajmę się. Mogę potwierdzić: "Yes, I can".
    Jeśli "pomożecie" uda się nam wspólnie stworzyć coś na co wielu z nas czeka.
    I wierzcie albo nie, za rok nie powinniśmy mieć powodów do zazdrości sojusznikom z NKP.
    Jeśli tak nie będzie - zgolę brodę, a naprawdę nie powinienem tego robić
    I nie żartuję
    C-F-K - forever

Uprawnienia umieszczania postów