Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Mieszany widok

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie KLUB CANONA

Tak mi chodzi po glowie jeden pomysl - Klub Canona.
    Club taki zrzeszal by wszystkich posiadaczy tej marki.
    Co by wam to dalo - no coz mysle ze jakby zebrala sie spora rzesza chetnych mozna
    by postarac sie o :

- zniki w labach
    - wlasne loga na aparaty
    - znizki w sklepach
    - lepsza pozycja wyjsciowa do kontaktow z Canon Polska

itp.

czekam na wasze opinie na ten temat

Coś już napisał Awatar qiq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Re: KLUB CANONA

Hmmm, nie wiem czy ma to sens. Widzę w tym tylko honor członkostwa w takim klubie.
    - zniżki w labach - mam stały lab, wypróbowany, który nie knocimi wołania materiałów. Dla nich jestem stałym klientem i na razie starcza mi standardowa karta rabatowa, chociaż... każdt % się przyda
    - własne loga na aparatach - mnie nie kręci
    - zniżki w sklepach - materiały kupuję w hurtowni, miła obsługa, materiał od ręki, ceny niższe niż w NY-Camera w Niemczech.
    - lepsza pozycja wyjściowa do kontaktów z Canona Polska - jak mam Canony od 90-92 roku, jeszcze nie kontaktowałem się z CP. (A np w jakim celu?)
    pzdr
    Qiq
    ~~~~~~
    http://www.plonacypromyk.i365.pl
    EOS 10D, EOS 50e+BP, 4.0-5.6/75-300usm, 4.5-5.6/38-76 (tfu!), AL-1QF, 1.8/50,
    Benbo Trekker + Manfrotto 141RC

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: KLUB CANONA

Cytat Zamieszczone przez qiq
    Hmmm, nie wiem czy ma to sens. Widzę w tym tylko honor członkostwa w takim klubie.
    - zniżki w labach - mam stały lab, wypróbowany, który nie knocimi wołania materiałów. Dla nich jestem stałym klientem i na razie starcza mi standardowa karta rabatowa, chociaż... każdt % się przyda
    - własne loga na aparatach - mnie nie kręci
    - zniżki w sklepach - materiały kupuję w hurtowni, miła obsługa, materiał od ręki, ceny niższe niż w NY-Camera w Niemczech.
    - lepsza pozycja wyjściowa do kontaktów z Canona Polska - jak mam Canony od 90-92 roku, jeszcze nie kontaktowałem się z CP. (A np w jakim celu?)
    Wiedze ze oceniles wszystko tylko z wlasnego punktu widzenia a :
    - nie wszyscy maja znizki w labach
    - znizki w sklepach imho sa realne
    - rozmowy c Canonem - chociaz by np: uzyczenie domeny forum.canon.pl i np : forum na pytania na ktore odpowiada serwis.

Ale oczywscie kazdy ma wlasne zadanie a ja jedynie staram sie poduwac pomysl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

takie bajery jak naklejk, naszywki, czapeczki czy koszulki sa oki... ale w wiecej nie ma co sie bawic ;-) mieszkamy w innych miastach - i niby jak chcesz te znizki zalatwiac? ;-) zreszta... BGF juz ma znizki w jednym z labow... 50% ceny

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    takie bajery jak naklejk, naszywki, czapeczki czy koszulki sa oki... ale w wiecej nie ma co sie bawic ;-) mieszkamy w innych miastach - i niby jak chcesz te znizki zalatwiac? ;-) zreszta... BGF juz ma znizki w jednym z labow... 50% ceny
    Troche sie dziwie ze jest to takie niezrozumiale : sa laby internetowe i tam mozna zalatwic znizki. Zobacz na jakich zasadach dzialaja np : kluby samochodowe - mimo iz ludzie sa z calej polski zalatwiaja znizki u dilerow w poszczegolnych regionach.

Mysle ze trzeba popatrzec na ten pomysl bardziej otwierajac sie na mozliwosci a nie tylko szukac przeszkod - no ale jak mowilem nie bede nic na sile forsowal - jesli wiecej bedzie glosow takich jak twoj to oczywiscie nie ma sie co pchac w klub.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiesz.. szczerze to nie chce mi sie reklamowac Canona PL.. .bo niby za co? ;-) Canon jako firma jest oki... ale nie PL...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    sa laby internetowe i tam mozna zalatwic znizki.
    Ja jakos nie mam przekonania do labow internetowych... odbitki z nich sa OK, ale tylko OK. A poza tym ja nie robie (jeszcze?) odbitek 8) .

Zobacz na jakich zasadach dzialaja np : kluby samochodowe - mimo iz ludzie sa z calej polski zalatwiaja znizki u dilerow w poszczegolnych regionach.
    Wiesz... samochodem sie latwiej dostac na drugi kraniec Polski i tam zatankowac ze znizka niz aparatem

jak mowilem nie bede nic na sile forsowal
    Ja tam przeciw nie jestem, ale wiecej konkretow by trzeba. Poza tym mam niejasne przeczucie ze taki klub juz gdzies istnieje... w koncu troche ten Canon siedzi juz w naszym kraju

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam,
    JA osobiście uważam, że pomysł jest conajmniej klawy, loga i czapeczki to może nie, ale taka oficjalna ekipa rzeczywiście stanowi podstawowy punkt przetargowy do negocjacji cen, może nie z Canon PL, ale ze sklepami, np. Fotojoker czy Mediamarkt. Coś należałoby z tym zrobić JESTEM ZA !!!
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Fotojoker? heh.. jako pracownik i tak mam znizki ;-)

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Fotojoker? heh.. jako pracownik i tak mam znizki ;-)
    heh... jestes JEDEN - a nas ma byc wiecej... i nie kazdy pracuje w fotojokerze... lol

Jak dla mnie pomysl swietny, chociaz canona PL nie lubie (m.in. za ich kosmiczne ceny), jestem za, byle dla polepszenia/zblizenia stosunkow polskiego dystrybutora z jego przyszlymi i terazniejszymi klientami.

Strona 1 z 18 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów