Strona 168 z 378 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 671 do 1 680 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    czy przy takiej rozdzielczości 2" dużo dają?
    Na 24" wszystko jest większe. Czy to dobrze? Generalnie tak, bo jest wielu ludzi, którym plamka 22" i 1920x1200 sprawia kłopot przy odbiorze małych ikonek i tekstu. Problem bardziej dotyczy Windows, na makówkach elementy narzędziowe i nawigacyjne są domyślnie większe.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-10-2009 o 22:23
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Hę?
    "
    Ostatnio Aktywny: Wczoraj 22:54
    "

To że nic nie pisze nie znaczy że się nie loguje czy privów nie czyta .

Skalibrowany przy zakupie u Tom01. Jakiś miesiąc później po konsultacji z Tomem stwierdziłem że do moich potrzeb kalibracja raz na pół roku wystarczy... jeszcze nie czas.
    Przepraszam źle spojrzałem.
    A tak w ogóle to już u mnie był i monit skalibrowany
    Normalnie niebo a ziemia - to co było wcześniej to normalnie masakra - boję się swoje obrobione wcześniej zdjęcia oglądać
    pkt 8 regulaminu

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Na 24" wszystko jest większe. Czy to dobrze? Generalnie tak, bo jest wielu ludzi, którym plamka 22" i 1920x1200 sprawia kłopot przy odbiorze małych ikonek i tekstu. Problem bardziej dotyczy Windows, na makówkach elementy narzędziowe i nawigacyjne są domyślnie większe.
    Dzięki za odpowiedź Widziałem już obrazek z s2431. generalnie biorąc pod uwagę wielkość 24" i rozdzielczość 1920x1200 był dla mnie ok.
    to jeszcze jedno pytanie pozwolę sobie zadać
    czy w tej cenie konkurencja (nec) ma coś porównywalnego do zaproponowania?
    a może lepiej 2x mniejszy monitor?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    czy w tej cenie konkurencja (nec) ma coś porównywalnego do zaproponowania?
    Nec nie ma w ofercie odpowiednika. Cenowo najbliżej jest 2490WUXi, który jednak jest znacząco inny i przez to nie można ich bezpośrednio porównać.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu

Domyślnie

Czy Colortron II działa wyłącznie na macówkach czy też jest możliwość efektywnego podłączenia do PC ?
    Jeśli tak, to jaki soft obsłużyłby to urządzenie ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Czy Colortron II działa wyłącznie na macówkach czy też jest możliwość efektywnego podłączenia do PC ?
    Jeśli tak, to jaki soft obsłużyłby to urządzenie ?
    Colortron II to już eksponat muzealny - podłączało się toto archaicznym, makówkowym łączem ADB. X-Rite nie udostępnia już jakiegokolwiek oprogramowania dla tego usrojstwa, a producenci profilerów już dość dawno temu sukcesywnie wycofywali wsparcie dla tego urządzenia z uwagi na nędzną jakość jego pomiarów.

Bruce Lindbloom odpowiadając na pytanie w jaki sposób najlepiej używać Colortrona na nowych (natenczas G3) macach z USB zasugerował, by udać się z nim na szczyt wulkanu Hekla, a następnie wrzucić urządzenie w jego gardziel.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zakupiłem ostatnio S2233W i teraz stanąłem przed problemem kalibracji. Fundusze oczywiście są ograniczone i to do jakiś 600zł więc co można polecić dla takiego amatora jak ja nie zarabiającego na zdjęciach.
    Jest coś takiego nowego:
    Eizo EasyPix
    Ale nie wiem czy nadje się tylko do monitorów eizo czy na przykład crt też tym skalibruje.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mz. nie ma sensu marnować pieniędzy na to coś. Kalibrację szerokogamutowego Eizo należy zlecić komuś ze spektrofotometrem, bo zwykłym kolorymetrem można go tylko rozkalibrować.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli na przykład po użyciu takiego Spyder3Pro będzie gorzej niż bez żadnej kalibracji?? Czy pod pewnymi względami będzie lepiej a pod innymi gorzej? I czy plusy przewyższą minusy?
    Ostatnio edytowane przez diaks ; 04-10-2009 o 18:53

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diaks Zobacz posta
    Czyli na przykład po użyciu takiego Spyder3Pro będzie gorzej niż bez żadnej kalibracji?? Czy pod pewnymi względami będzie lepiej a pod innymi gorzej? I czy plusy przewyższą minusy?
    Tylko raz testowałem Spydera3 na SX2462W i to, co on na tym monitorze odstawiał to były jakieś bezecne pierdoły. Żadnych plusów w stosunku do nietkniętego monitora z zapiętym profilem fabrycznym się nie dopatrzyłem.

Strona 168 z 378 PierwszyPierwszy ... 68118158166167168169170178218268 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów