Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Do wszystkich fotografów slubnych

Dopiero zaczyna Awatar fotom
    Miasto
    prawie kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obywatelgc Zobacz posta
    Aha, to jeżeli widzę fajne zachowanie młodych ( o co w kościele bardzo ciężko ) które trwa chwilę to najpierw murze poinformować wszystkich operatorów ( są rozstawieni dość szeroko i nie wiadomo co który akurat fotografuje ) językiem migowym, że o księdzu nie wspomnę i uchwycić ten cudowny moment który już dawno przeszedł do historii ?
    Nie wszystkich, tylko najwyżej jednego. Dwie kamery raczej nie filmują tego samego równocześnie (wyjątek poniżej). A w którą stronę są akurat zwrócone to chyba widać.
    Nie patrzę wyłącznie w kamerę, obserwuję też, co się dzieje dookoła i jak widzę, że fotograf chce przejść, to reaguję zmianą kadru. A wymiana gestów się przydaje (język migowy ) i zajmuje ułamek sekundy.
    Przy przysiędze nie stoimy dookoła tylko tuż obok siebie (jeden-szeroki plan + drugi-detal na obrączki) w pewnej odległości od pary i jest jeszcze dużo miejsca dla fotografa.
    Nie stoję tutaj murem za kamerzystami, bo sam często robię zdjęcia i znam obie strony medalu. I wiem, że da się tak współpracować, żeby nikt nikogo nie miał w kadrze a wszyscy mieli dobre ujęcia.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotom Zobacz posta
    Nie wszystkich, tylko najwyżej jednego. Dwie kamery raczej nie filmują tego samego równocześnie (wyjątek poniżej). A w którą stronę są akurat zwrócone to chyba widać.
    Nie patrzę wyłącznie w kamerę, obserwuję też, co się dzieje dookoła i jak widzę, że fotograf chce przejść, to reaguję zmianą kadru. A wymiana gestów się przydaje (język migowy ) i zajmuje ułamek sekundy.
    Przy przysiędze nie stoimy dookoła tylko tuż obok siebie (jeden-szeroki plan + drugi-detal na obrączki) w pewnej odległości od pary i jest jeszcze dużo miejsca dla fotografa.
    Nie stoję tutaj murem za kamerzystami, bo sam często robię zdjęcia i znam obie strony medalu. I wiem, że da się tak współpracować, żeby nikt nikogo nie miał w kadrze a wszyscy mieli dobre ujęcia.
    Oczywiscie że da się współpracować - w końcu o to chodzi tylko że nie każdy o tym wie.
    Niejednokrotnie zdazyły mi się sytuacje kiedy były 2 kamery (jednej firmy) a ich ustawienie było wygodnie dla nich i nie przejmowali się nikim innym ja sobie akurat poradziłem. Nie zawsze też kamerzysta wapdnie na to żeby stać obok fotografa lub footgraf kolo kamerzystu - bo każdy poluje na lepszy kadr co nie zawsze jest do końca dobre.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotom Zobacz posta
    dlaczego? jeżeli widzę w wizjerze wycelowany w moją stronę obiektyw to on mnie nie widzi ?? (np.: przysięga - ja stoję przed parą przodem do ołtarza, fotograf stoi za parą tyłem do ołtarza - MUSI mnie mieć w kadrze; a ja jego. Tyle że on może się przemieścić w a ja nie).
    jak kolego zrozumiesz co to ogniskowa to i zrozumiesz czemu bzdura

a gdzie niby wtedy miałbym stać...?? przed księdzem..?? czy za..??
    tyłem do ołtarza to raczej ksiądz powinien stać, chyba że jego też usuniesz..?? Widzę, że masz niezłe pojęcie o temacie..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez thg Zobacz posta
    pewnych rzeczy trzeba doświadczyć żeby móc oceniać.
    dokładnie...!!!
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 06-08-2009 o 08:48 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar fotom
    Miasto
    prawie kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    tyłem do ołtarza to raczej ksiądz powinien stać.(...) Widzę, że masz niezłe pojęcie o temacie..
    Takie pojecie o temacie to miał niejeden spotkany fotograf, który stał właśnie tyłem do ołtarza obok księdza. (i to nie ja mu kazałem tam stać)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów