Strona 14 z 35 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 342

Wątek: Canon 5D - oficjalnie

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    That's funny, przecietna wypowiedz na amerykanskim forum:

"5D is the perfect camera for me. I actually never thought canon would release one this soon.
    I do a lot of stitched landscape photography and I rather use longer focal lenses on a FF camera
    than a shorter lens on a cropped frame.

THANKS CANON!"

Co kraj, to obyczaj ;-)
    Na to wyglada.

Niemieckie forum to: http://www.dslr-forum.de/

Czy moglbys dac mi linka do tego forum z ktorego wziales te wypowiedz, zebym mogl sprawdzic czy rzeczywiscie jest ona reprezentatywna?

Z gory dzieki.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Zamiast koncentrować się na pozytywach to same wybrzydzanie. Jak baby na jarmarku. Wstyd.
    I czego się czepiacie?
    Szybkostrzelności 3/s - proszę kupić Linhofa za 35k$ - rewelacyjna szybkość max 1/s. Co prawda przy 72Mpix, ale ponoć to wada 8Mpix to już dość.

Dla mnie wszystkie te krytyki mają jedną wymowę. Nie stać mnie na taki wydatek, to trzeba to obrzydzić innym, którzy już są w pobliżu tego sprzętu. Albo jak na wyborach Miss World - same pasztety po wybiegu człapią - moja Mańka to jest ...

Mówimy przecież o aparacie, który w swojej klasie już na starcie mieści się w pierwszej piątce na świecie. A opinie takie, jakby przedmiotem była idiotenkamerk za 1000zł.
    I idę o zakład, że za chwilę okaże się 5D jest o tyle lepszy od 350D że ma gripa wbudowanego.

Sorki za emocjonalność, ale przy czasem cholera mnie bierze przy lekturze.

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    I idę o zakład, że za chwilę okaże się 5D jest o tyle lepszy od 350D że ma gripa wbudowanego.

w tym rzecz ze chyba nie, nikt jeszcze niewie jak bedzie to bg-e4 wygladac i ile bedzie kosztowac, i jakie bedzie mialo funkcje ? moze powiekszy szybkostrzelnosc, moze zmieni full frame w matryce ktora mnozy ogniskowa przez 0,7 x ? proponuje ankiete
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nono, przez noc cztery strony wątku urosły

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Nie sadze. Nie przy tych parametrach za te cene. Dla prof. jednak za slaby, dla ambitnych amatorow za drogi. Owszem, paru kasiastych kupi, zeby sie lepiej poczuc, ale od tego, do cieplych buleczek droga daleka...
    Znowu to samo, co już kiedyś przerabialismy... Canon/Nikon/dowolna inna firma nie robi sprzętu kierując sie możliwościami finansowymi "ambitnych amatorów" w Polsce, ale rynkami, gdzie takie body z dobrym szkłem może sobie kupić za jedną wypłatę przeciętny sprzedawca w supermarkecie. I takie sprzedawca, jesli jest ambitnym amatorem (choćby nawet ta ambicja miała się sprowadzać do onanizmu sprzętowego ;-) ) to po prostu pójdzie do sklepu i sobie taką puszkę kupi.

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    roznica miedzy Canonem a Nikonem, Minolta czy nie daj bios-ie Pentaksem tkwi miedzy innymi w tym, ze Canon uwaznie sledzi rynek swoich aktualnych i potencjalnych uzytkownikow i dostosowuje aparaty do nich. i robi to w taki sposob, zeby ich zdoic maksymalnie z forsy.
    Otóż to. Piszę to chyba przy okazji każdej nowej zabawki Canona Sprzęt robią jaki robią (IMHO nienajgorszy, choć QC czasem szwankuje ;-) ) ale specjalistów od marketingu mają po prostu genialnych.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    to nie jest szklo, z ktorego w tym korpusie bedzie sie korzystac nagminnie [...] wiekszego sensu zakladania 17-40mm w pelnej klatce ja osobiscie nie widze
    no no no.. a ja tylko tego uzywam! i nic wiecej! wiec mi tu nie mow ze nie ma sensu... bo sensu to nie ma robienie portretow 85 i 135

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Ale trzymam kciuki, bo bez konkurencji to pewnie i Canon spocznie na laurach.....
    DLATEGO KOCHAMY NIKONA!!!!

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Czacha, wszystko OK, ale to ma kosztować w Polsce ca 15000 PLN. Za co!!!
    ...eeee....s p o k o j n i e ! Niemcy do dzis to kraj jeden z bogatszych w Europie i skoro oni narzekają na cenę - to NIC JESZCZE NIE WIADOMO.Zresztą - zawsze się płaci za nowość.Dla mnie bardziej miarodajne są ceny USA bo nie ma co ukrywać- europejskie zawierają elementy polityki finansowej Unii.A w Polsce - to jeszcze ZUPEŁNIE INNA HISTORIA... :-(((.
    Jak ktoś będzie chciał tę puszkę od Canon Polska - to ze 250 setek zabuli.A jak z prywatnego importu: ja 20D kupiłem za 4250 - nowy, z gwarancją...bo cierpliwie.A na gorąco: no cóż - luksus szpanowania nowym kosztuje...
    Co do "za co" - pogadamy jak będzie w ręku.Ja np cierpie z powodu braku dobrego szerokiego kąta: w analogu kochałem 17-35.Nie przerysowywał, był świetnie skorygowany.Teraz używam 10-22; po przeliczeniu cropa niby to samo - ale nie to samo.Więc - cierpliwie czekam na FF.Zresztą - faktem jest że większy format zmniejszy problemy z ustawianiem ostrości.Ale za to: kieszenie pełne 4gigowych kart....
    No i:
    CZACHA! podpisuję się pod twoim stanowiskiem w sprawie - wszystkimi ręcami!!!

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

PS. Przecietna, nieodosobniona wypowiedz Canoniera na forum niemieckim wyglada tak:

"Ich bin völlig enttäuscht von der Kamera. Mir bringt sie garnix. Die schöne Amateurklasse wird nach oben weggedrückt, oder eben gezwungen nach unten durchgerecht zu werden. Ich finds schade. FF ist der letzte Dreck. Guckt euch die Bilder an. Das ist das Optimum! Mehr geht nicht. Wollt ihr dafür nen Gebrauchtwagen ausgeben? Ich bin echt sauer, was soll dieses Verrenken nur um des FF Willens?
    Bringt doch alles keine Verbesserung."

Nie wybralem jej jakos specjalnie. Po prostu taki jest tam przewazajacy poglad.
    Gdybyś jeszcze zechciał tak....na polski...
    A przy okazji: twoim zdaniem - czy rynek niemieckiego konsumenta nie preferuje fabrycznie nowych produktów?

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Czy rynek niemieckiego konsumenta nie preferuje fabrycznie nowych produktów?
    Trudno powiedziec, bo to i sklepy maja sie dobrze i uzywane na eBayu niezle idzie za przyzwoite pieniadze...

Ale co to ma wspolnego z nasza dyskusja?

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    (...)ale rynkami, gdzie takie body z dobrym szkłem może sobie kupić za jedną wypłatę przeciętny sprzedawca w supermarkecie. I takie sprzedawca, jesli jest ambitnym amatorem (choćby nawet ta ambicja miała się sprowadzać do onanizmu sprzętowego ;-) ) to po prostu pójdzie do sklepu i sobie taką puszkę kupi.
    Gdzie takie rynki sa? Bo zapewniam Cie, ze Niemcy sa bogatym krajem, a sprzedawca w supermarkecie, nawet ambitny amator, onanista sprzetowy itp. 5D sobie za 3500 euro nie kupi, nawet na kredyt, bo za pieniadze zarobione jako sprzedawca w supermarkecie to on tutaj z trudem oplaci mieszkanie i niewyszukane jedzenie.

Strona 14 z 35 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów