Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 10d problem z lampą

sloik
    Guest

Domyślnie 10d problem z lampą

Posiadam Canona 10d i od jakiegos czasu nie wiem dokladnie od kiedy nie otwiera sie wbudowana lampa. Po podpieciu zewnetrznej na stopke lub studyjnych przez kabelek jest wszystko ok. Duzo wczesniej pojawil sie raz błąd Error-01 ale po wyjeciu bateri wszystko bylo juz ok. Moze ktos mial podobny przypadek i czy jest jakis opis kodów błędów.
    Bede wdzięczny za pomoc z góry dziękuje.
    sloik@poczta.onet.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Stawiam na BASE ASS czyli modół błysku - pewnie jakiś "zimny lut" lub styki od tasiemki wyzwalacza (koszt naprawy jakieś 350 zł na żytniej

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

sprawdz styk na stopce po lewej stronie patrząc od tylu aparatu

Domyślnie

miałem to samo w 300D, myślę że w 10D powinno być podobnie

w sankach lampy są takie blaszki, z prawej strony jeśli dobrze pamiętam, pod ta blaszką jest przełącznik blokady otwierania lampy, mi się zaciął i po odłączeniu zewnętrznej nie wracał do poprzedniej pozycji, wystarczyło go rozruszać i na razie jest ok.

sloik
    Guest

Domyślnie

No i lampa dziala nie wiem dokladnie co sie stalo ale serwis w krakowie na ul. Czapskich naprawil problem za 180 pln i dal 6 miesiecy gwarancji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie podzielili się z Tobą opisem przyczyn awarii? W sumie za prawie 2 stówy warto było może chociaż zapytać...

Uprawnienia umieszczania postów