Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 342

Wątek: Canon 5D - oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    facet pisze, ze ocenial na ekranie notebooka. gostek uzywa 1ds mk ii wiec mam nadzieje, ze wie co znaczy "ostre zdjecie"
    na duzym LSD ostrosc faktycznie latwiej ocenic. ale jestem dosc sceptyczny do takiej hurra-optymistycznej opinii. to jest pelna dziura, w najdluzszym koncu obiektywu. i jednak z wlaczona stabilizacja. moze przesadzam, ale to raczej nie ma prawa byc ostre jak brzytwa, przynajmniej wedlug wyzylowanych standardow rasowych onanistow sprzetowych.

tak czy siak, wszystko wyjdzie w praniu. narazie ci od krecenia obiektywami w druga strone triumfuja nad zdjeciem przykladowym z 17-40. jesli ten sam korpus z innym szklem o tak nieoptymalnie dobranych ustawieniach potrafi generowac "razor sharp", to ja juz nie wiem o co chodzi. moze w dziale optyki Canona ine bardzo wszyscy w domu zdrowi
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    na duzym LSD ostrosc faktycznie latwiej ocenic. ale jestem dosc sceptyczny do takiej hurra-optymistycznej opinii. to jest pelna dziura, w najdluzszym koncu obiektywu. i jednak z wlaczona stabilizacja. moze przesadzam, ale to raczej nie ma prawa byc ostre jak brzytwa, przynajmniej wedlug wyzylowanych standardow rasowych onanistow sprzetowych.

tak czy siak, wszystko wyjdzie w praniu. narazie ci od krecenia obiektywami w druga strone triumfuja nad zdjeciem przykladowym z 17-40. jesli ten sam korpus z innym szklem o tak nieoptymalnie dobranych ustawieniach potrafi generowac "razor sharp", to ja juz nie wiem o co chodzi. moze w dziale optyki Canona ine bardzo wszyscy w domu zdrowi
    NIE MASZ WIARY W ZOLTEGO INZYNIERA?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

NIE MASZ WIARY W ZOLTEGO INZYNIERA?
    zoltego bo skosnookiego, czy zoltego bo... nie czerwonego? o ktory wariant pytasz :-)
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

zoltego bo skosnookiego, czy zoltego bo... nie czerwonego? o ktory wariant pytasz :-)
    skosnookiego czerwonego oczywiscie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

na duzym LSD ostrosc faktycznie latwiej ocenic. ale jestem dosc sceptyczny do takiej hurra-optymistycznej opinii. to jest pelna dziura, w najdluzszym koncu obiektywu. i jednak z wlaczona stabilizacja.
    ja mysle, ze jesli to szklo byloby nieostre na f4, to nikt by go
    nie kupil. Ja spodziewam sie jakosci 70-200 f4L, Canon udowodnil, ze
    stala f4+L = zwykle dobre szklo :-)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    zgadzam sie. czy ktos juz przyjmuje zamowienia na to szklo? moge robic za krolika doswiadczalnego

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

skosnookiego czerwonego oczywiscie
    no skoro tak

mysle, ze w pewnym momencie uzytkownicy zaczna w koncu cisnac na Canona, zeby powazniej podszedl do szkiel i troche bardziej sie przylozyl. same puszki zdjec nie robia. z denkami w stylu 18-55 tez nie.

ale dopoki to cisnienie sie nie wzmoze, nie mamy nawet co marzyc o jakichs zmianach. w Canonie pierwsze skrzypce gra marketing, a skosnoocy inzynierowie od optyki pojawiaja sie tylko wtedy, gdy cos tam trzeba na rynek rzucic, zeby nie wygladac glupio

po mojemu, to w linii Canona brakuje dobrej optyki szerokokatnej do cropa. bardzo brakuje. takie 15-45/2.8 to szklo o jakim wiele uzytkownikow moze tylko marzyc. o elementarnych stalkach typu 17/2.8 czy 30/1.8 nawet juz boje sie wspominac...
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    zgadza sie. ale miedzy nieostre a "razor sharp" jest sporo miejsca. ja co do tego drugiego mam mieszane odczucia. razor sharp to jest 50-tka macro, po jakims tam przymknieciu. taka sama zylete ma dawac zoom w dlugim koncu na pelnej dziurze??? jak zobacze to uwierze. na razie pozostane sceptyczny. po prostu
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

ja bym sie na twoim miejscu nie przywiazywal do cropa u canona. taki zestaw 24-105 i 5d to przeciez dla ciebie idealny aparat i super ogniskowa, a co bedzie jezeli canon oleje cropa za jakis czas?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

zgadzam sie. czy ktos juz przyjmuje zamowienia na to szklo? moge robic za krolika doswiadczalnego
    Przyjmuja, przyjmuja... Ja sie juz pogodzilem, ze wydam sporo kasy
    na przedmioty z logo Canon ;-), myslalem o 1D MkII N, ale z 12MP.
    Jako, ze sie nie sprawdzilo, to mnie korci wydac te przeznaczone
    wirtualnie $$$ na cos innego :-)

Strona 24 z 35 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów