Strona 15 z 35 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 342

Wątek: Canon 5D - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Gdzie takie rynki sa?
    USA, Japonia. Razem grube kilkaset milionów ludzi. W kontekście tych rynków to Europa leży na uboczu planów marketingowych. Pomijając oczywiście Szwajcarię, o której przez skromnośc nie wspomnę ;-)
    Bo zapewniam Cie, ze Niemcy sa bogatym krajem
    Niemcy nie są bogatym krajem (w sensie przeciętnej społeczeństwa, aktualnej sytuacji gospodarczej i co najważniejsze, w porównaniu do w/w :-) ) I jeśli szybko tam się coś nie zmieni to może być tylko gorzej.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    no no no.. a ja tylko tego uzywam! i nic wiecej! wiec mi tu nie mow ze nie ma sensu... bo sensu to nie ma robienie portretow 85 i 135
    rency mi juz z Toba opadaja

ja tez jestem szeroko patrzcy ze wzgledu na wykonywany typ fotografii. 28~35mm to ogniskowe w ktorych domyslnie widze i ktore dla mnie sa standardowe. ale tez oduczylem sie patrzenia za szeroko. w krajobrazie naduzywanie szerokiego kata rodzi banal (vide: http://www.photo.net/photodb/member-...er_id=1652740). nie mozna z tym przesadzac. 28mm to wbrew pozorom jest bardzo szeroko i wcale nie tak latwo zrobic tym dobre zdjecie.

17mm w landszafcie to za duzo. jakbym mial kupowac szklo do puszki typu 5D to nie kupilbym 17-40. po co? w podobnej cenie bralbym jakies 24-70. dostatecznie szerokie (wrecz za szerokie, ale lepiej miec ten zapas na specjalne sytuacje), a optycznie konstrukcja takiego zakresu jest wrecz skazana na lepsza jakosc. po kiego czorta mam sie napalac na ultra-wide, ktory z definicji cierpi w rogach :-)

Czacha, otworz podrecznik fotografii na stronie gdzie jest o ujmowaniu fotografowanej sceny i poszukaj zdania w stylu: "wybierajac kadr nalezy skupic sie na tym co sie fotografuje i nie starac sie umieszczac na sile w kadrze wszystkiego co widac" :-). i moze sprobuj jakas 50-tka pofocic to neprawde nie chodzi o to, zeby na zdjeciu bylo widac gory z przodu i las za plecami :-)
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hehe.. juz ty ojca robic dzieci nie ucz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    hehe.. juz ty ojca robic dzieci nie ucz
    hehe... a propos to ja w lutym bede mial mala coreczke :-)
    niestety, pierwszy potomek wyszedl bez pisiorka tak ze nie bedzie zabawy kolejka (a takie mialem, cholera, nadzieje ). no i pod znakiem zapytania stoi przekazanie pochodni fotografii mlodszemu pokoleniu...

ale i tak jest fajnie. tak ze... "nie ucz ojca..."
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

gratsy! tatku! zobacz jakie foty robia kobity! dasz jej na imie Zosia.. i bedziesz mial w domu maja Zije mysle ze kobiety maja inny sposob patrzenia.. inna wrazliwosc po prostu.. i ich zdjecia sa zupelnie inne.. przez co bardziej mi sie podobaja

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

akustyk - gratulacje

premiera nowego Nikona 01.09.2005, ciekawe czy bedzie FF i rozsadna cena?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

o siet, ale masz stopke oczojebna.. dal bys rade zmienic na inny kolor? nie moge patrzec w monitor tak wali po galach.. plissss..

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Niemcy nie są bogatym krajem (w sensie przeciętnej społeczeństwa, aktualnej sytuacji gospodarczej i co najważniejsze, w porównaniu do w/w :-) ) I jeśli szybko tam się coś nie zmieni to może być tylko gorzej.
    Ja wiem czy nie sa? Patrzac na moich sasiadow, przecietnych zjadaczy chleba, i ich zasoby materialne oraz styl zycia, to smialbym miec inne zdanie.

A co do sytuacji, hihihihi, ja moze mam spaczony obraz, ale w Rhein-Main-Gebiet jest niby 5,5% bezrobocia, a dookola wolne miejsca pracy, dobre zarobki, ludzi brakuje.

A tu gazety pisza, ze jest niby niedobrze. Ciekawe gdzie, moze w nowych landach :-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja wiem czy nie sa? Patrzac na moich sasiadow, przecietnych zjadaczy chleba, i ich zasoby materialne oraz styl zycia, to smialbym miec inne zdanie.
    Ja tam się nie kłócę, nie mieszkałem dłużej w DE. Ale sugerowana cena 5D to w Szwajcarii trochę ponad ustawowa płaca minimalna (odpowiednik tych 8xx brutto w PL). Wydaje mi się, że w pozostałych przytoczonych krajach może być tylko lepiej (pomijając że w US chyba nie ma "płacy minimalnej" ;-)). No chyba że wprowadzimy rozróżnienie między krajem "bogatym" i "bogatszym" ;-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mganko
    premiera nowego Nikona 01.09.2005, ciekawe czy bedzie FF i rozsadna cena?
    FF na pewno nie, rozsadna cena - prawdopodobnie tak. Ja bym strzelal w jakies 2000 euro. Jak puszka bedzie lepsza, to za te cene i z CDD Canona 5D pokona na rynku.

Ale kto wie, Nikon jest dziwny i nieprzewidywalny, zobaczymy z czym wyskoczy.

PS. Ten 1.09 - skad to wiadomo?

Strona 15 z 35 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów