pewnie za rok będzie 550 D, czyli odchudzona wersja 5 D w atrakcyjniejszej cenia coś w stylu przejścia 20D w 350 D
pewnie za rok będzie 550 D, czyli odchudzona wersja 5 D w atrakcyjniejszej cenia coś w stylu przejścia 20D w 350 D
No tak, ale HSS jest do d***, bo w uzyciu z krotkimi czasami drastycznie zmniejsza efektywna moc lampy.Zamieszczone przez akustyk
hehehe.. to dopal mi lampa w sloneczy dzien nikonem, zeby wyeliminowac cienie...
350D
A ładnie to tak kopać leżącego?Zamieszczone przez Alzail
Nikon i tak ma dziś swój pogrzeb, po co jeszcze przypominać takei drobiazgi? ;D
Jarek
A co mnie Nikon, Pstrykon czy Smiena obchodzi?!? Przeciez rozmawiamy o 5D.Zamieszczone przez Alzail
Dobrze by bylo miec za 3500 euro 1/500s i jeszcze dodatkowo HSS...
Ale coz, cala kasa w FF... a biedna puszka placze...
;] fakt w 5d zapomnieli (celowo?) o innych waznych rzeczach, niz tylko ff. ale to przeciez nie caritas tylko firma ktora ma na celu zarabianie kasy
350D
1/500s w D70 jest tylko dlatego, ze matryca CCD to umozliwia. w Canonach jest CMOS i ten trik juz nie zadziala. w zamian jest matryca z ISO 100 a nawet czasem 50 i mniejsze szumy. cos za cos... pewnie, ze by sie chcialo, ale po prostu fizycznie nie moznaZamieszczone przez pn_
EDIT: kurcze, zdecyduje sie czy piszesz tu czy tam, bo nie wiem gdzie odpowiadac![]()
Ja wiem, ze tak jest, ale po prostu szkoda, ze za 3500 euro jest tylko 1/200s. Nie zmienia to faktu, ze 5D wyglada na niezly aparat, FF powala, wyobrazam sobie jakosc fotek, tylko gdyby kosztowal 2000 euro, to bylby rewelacja.Zamieszczone przez akustyk
Qrcze, za 2000 to bym chyba kupil...
Pisze tu i tam, bo jestem milosnikiem fotografii, a nie akcjonariuszem ktorejs z firm :-)Zamieszczone przez akustyk
Niestety, tematy sie zbiegly. Ale to dlatego, ze 5D wywolal ogolne poruszenie.
Ciekawi mnie, jako ze nie licze na FF u Nikona w najböizszym czasie, jakie inne parametry bedzie mial D200, zeby moc podjac walke bezkonkurencyjnym w tej klasie cenowo/polkowej 20D.
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 22-08-2005 o 14:39
Nie dziwi Was brak Digic!!! ? Kurcze chyba następny korpus będzie miał foveon zamiast cmos. Miały być lepsze szumy. Ja liczyłem, że będą lepsze sprzętowo nie programowo.
Wizjer 96% - buuu
Pozostaje tylko poczekać na cenę MkIIn. I wszystko się wyjaśni![]()
tez sie dziwie, ze w nowych C nie ma +/- 5 EV tylko marne +/- 2 EV - bo 5 czesto sie przydaje: 1) gdy dobiera sie ekspozycje metoda IRE 2) gdy w manualu patrzy sie, ile jest przeswietlenia/niedoswietleniaZamieszczone przez pn_
zgadzam sie, ze za taka kase to smiech na sali![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl