Strona 14 z 65 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 643

Wątek: Fotografia ślubna - jak zacząć?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majku Zobacz posta
    a jak nie ma lampy zewnetrznej, to uzywaj tej wbudowanej na -3EV(AF lepiej złapie)
    350ka akurat ma tylko -2EV na lampie, po drugie jak walnie "spawarką" po oczach to go ksiądz wywali z kościoła i kariera foto ślubnego się zakończy szybko.. wbudowanej lampy najlepiej nie używać, a przynajmniej wspomaganie AF wyłączyć.. ale ja bym nie włączał bo wyjdzie gorzej niż ISO1600 ciągnięte z RAWa i odszumiane
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Jedyna rada musi sie ubiec do wczesniej wymienionego fortelu;-)
    Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    Co do księdza to ja mówiłem ze całe lata byłem ministrantem (to prawda
    ). Wchodząc do zachrystii nie mów pochwalony albo szczęść Boże tylko powiedzKrólój nam Chryste to takie pozdrowienie ministrantów i dobrze działa na księży

Domyślnie

moment, moment ! znam kolesia, który ze sprzętem 2 mega za "pełną kopertę fotek 9x13" (ok. 200 szt.) zawołał 2000zł. Pannie młodej się podobały bo .... było ich dużo .... wszystko zależy od estetyki klienta

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    moment, moment ! znam kolesia, który ze sprzętem 2 mega za "pełną kopertę fotek 9x13" (ok. 200 szt.) zawołał 2000zł. Pannie młodej się podobały bo .... było ich dużo .... wszystko zależy od estetyki klienta
    Tak jest. Cena za usługę powinna w głównej mierze zależeć od tego ilu pikselowa jest matryca...

Dopiero zaczyna Awatar shutterblade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Ludzie ja także chcę zacząć cykać śluby w swoim mieście :P i jak patrze na portfolio kolesia z mojego miasta który za taki shit :P bo tylko tak moge to okreslic bierze pieniadze to ja sie pytam ???
    http://rafal-klosowski.ksu.pl/index.html
    Czego mam sie do cholery bać??? :P
    Dokupuje stałkę lampe na poczatek myślę 430ex i wiśta wio :P
    Również chcę rozpocząć pstrykanie wesel itp, raczkuję w tej dziedzinie i zadaję mnóstwo głupich pytań ...

PrzemQs - D Z I Ę K I za link uwierzyłem w siebie :grin: to jest doskonały przykład na to, że perły rodzą się w bólach i wszystko ma swój początek :-D

jeszcze raz DZIĘKI

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Wow. Otworzylem linka... zwatpilem...
    Jesli do portfolio daje sie najlepsze fotki to nie chcial bym byc zmuszonym do ogladania reszty.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna Awatar shutterblade

Domyślnie

pokazałem w/w portfolio mojej żonce... no i odpowiedź: "mi się podoba"...

dlatego moje twierdzenie:

---> ponad 90% fotek ślubnych ląduje w szufladzie pt.: "ŁADNE ZDJĘCIA" tylko dlatego, ponieważ żadna z osób mających minimalne pojęcie o fotografii nie ma odwagi sprawić przykrości nowożeńcom wyrażając swoją krytykę

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shutterblade Zobacz posta
    pokazałem w/w portfolio mojej żonce... no i odpowiedź: "mi się podoba"...

dlatego moje twierdzenie:

---> ponad 90% fotek ślubnych ląduje w szufladzie pt.: "ŁADNE ZDJĘCIA" tylko dlatego, ponieważ żadna z osób mających minimalne pojęcie o fotografii nie ma odwagi sprawić przykrości nowożeńcom wyrażając swoją krytykę
    Jesli moja zona dostala by takie fotki z wesela to chyba by teraz siedziala za morderstwo fotografa ale ona ma gust. Nawet co do moich fotografii podchodzi bardzo krytycznie i mowi prosto z mostu ze cos jej sie nie podoba.
    Ale racje masz. Sam nie mial bym serca powiedziec znajomym ze fotograf dal d...

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Wątek kosmicznie długi (jak Droga Mleczna)...

Mam pytanie do fotografów którzy mają "ślubne" doświadczenia:
    - co robicie z torbą z gadżetami w czasie wesela??

Chodzi o to, że w takiej torbie przeważnie są dodatkowe gadżety typu lampa, obiektywy, itp. Czyli warta jest kilka kawałków... W kościele można postawić na ławce gdzieś blisko młodych - raczej nikt nie poniesie. Ale na sali weselnej??
    W bagażniku samochodu trzymać? Też nie byłbym całkiem spokojny.

Jakieś pomysły/sugestie??
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No ja niestety biegam z i tyle. Chyba, ze mozna postawic u kogos, kto poczuje sie choc troche odpowiedzialny za nasza torbe (np. u barmana za barkiem jak jest sam, bo jak wiecej osob tam biega, to juz nie)

Strona 14 z 65 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów