Strona 169 z 410 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 681 do 1 690 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Czołem,

mam pytanie z trochę innej beczki... Jaką maksymalną odbitkę (o sensownej jakości) będzie można Waszym zdaniem zrobić z JPG (najlepsza jakość, z RAW) z 5DmII ??
    Robiłem sesję z dziećmi i ich mama chciałaby zrobić sobie odbitki wielkości A2 - ma to sens ??
    bez problemu - wydruk A2 z epsona stylus pro 3800 wygląda bardziej niż przyzwoicie
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo odbiorca to moja szwagierka Wiem, że 40x30 to nawet w 300dpi by było, ale nie robiłem jeszcze tak dużych odbitek i nie byłem pewien jak będą wyglądały, zwłaszcza, że zawisną nisko - na wysokości oczu.
    Spokojnie zrobisz A2. Oczywiście jeśli będziesz pamiętał, ze wyostrza się to jednak trochę inaczej niż 15x21 :-D
    Pamiętaj, że przy tej wielkości wydrukach nie podchodzi się do zdjęcia na 30cm, tylko ogląda się z minimum 1 metra. Wtedy nie trzeba 300dpi a kropelki tuszu załatwią resztę.
    Aha, nie wiem, gdzie będziesz drukował, ale nie łaszcz się na najtańsze oferty.
    Ja jeśli potrzebuję czegoś dużego, wysyłam do Qby (skanowanie.com.pl) facet świetnie zna się na rzeczy.
    Jarek

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jerry, hazy
    Już jadę na DNG Converter, szybko i sprawnie zamienia CR2 na DNG.
    Dzięki za rady

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Czołem,

mam pytanie z trochę innej beczki... Jaką maksymalną odbitkę (o sensownej jakości) będzie można Waszym zdaniem zrobić z JPG (najlepsza jakość, z RAW) z 5DmII ??
    Robiłem sesję z dziećmi i ich mama chciałaby zrobić sobie odbitki wielkości A2 - ma to sens ??
    To zależy od jakości technicznej zdjęcia ... super technicznie zrobione zdjęcie z 20D mi udaje się bardziej powiększyć niż spaprane z 5dmkII ... do tego jeszcze dochodzi co jest na zdjęciu ... bujna czupryna modela da znać znacznym rozmyciem ze jest za bardzo powększona a np. jesienne drzewa we mgle można jechać 4x6 metrów i żadna gospodyni domowa nie będzie widziała różnicy :-D
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Spokojnie zrobisz A2. ...
    Pamiętaj, że przy tej wielkości wydrukach nie podchodzi się do zdjęcia na 30cm, tylko ogląda się z minimum 1 metra. Wtedy nie trzeba 300dpi a kropelki tuszu załatwią resztę.
    Jakiego metra? Przy 21 MPx to format A2 (42x60 cm) może sobie pod lupą oglądać i będzie idealnie.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jakiego metra? Przy 21 MPx to format A2 (42x60 cm) może sobie pod lupą oglądać i będzie idealnie.
    no dokładnie.. na oko to około 240dpi chyba można wydrukować.. i jak pisałem testowy wydruk A2 wyszedł co najmniej b.dobrze.. albo lepiej tyle że papier nie miałem najwyższych lotów.. na foto glossy byłoby super extra..

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no dokładnie.. na oko to około 240dpi chyba można wydrukować.. i jak pisałem testowy wydruk A2 wyszedł co najmniej b.dobrze..
    No i ta Wasza onanistyczna przyjemność patrzenia prosto w jedną źrenicę portretu wydrukowanego na A2
    Zmierzałem tylko do tego, że żeby obejrzeć całość dużego zdjęcia, to jednak trzeba się cofnąć..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Jarek zapomniałeś, że to forum cropowców. Jendak coraz więcej ludzi z forum zaczyna drukować i imho na przy zakupach puszek w sklepach, na gasło Canon Board powinni gratis w promocji lupę dodawać..

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

A2 z 5dII to małe piwko.... jeśli ja z 30D trzaskam wydruki 70x100 i są naprawdę dobre. A tu przy wydruczku nowej matrycy bedziesz mógł się onanizowac
    5D mk2 + od 17 przez 24 do 70 a następnie dalej do 200 wszystko L klasie. W atelier lampy 300-1000Ws.

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no dokładnie.. na oko to około 240dpi chyba można wydrukować.. i jak pisałem testowy wydruk A2 wyszedł co najmniej b.dobrze
    No i ta Wasza onanistyczna przyjemność patrzenia prosto w jedną źrenicę portretu wydrukowanego na A2
    Zmierzałem tylko do tego, że żeby obejrzeć całość dużego zdjęcia, to jednak trzeba się cofnąć..
    No nie..

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Jarek zapomniałeś, że to forum cropowców. Jendak coraz więcej ludzi z forum zaczyna drukować i imho na przy zakupach puszek w sklepach, na gasło Canon Board powinni gratis w promocji lupę dodawać..
    następny

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    A2 z 5dII to małe piwko.... jeśli ja z 30D trzaskam wydruki 70x100 i są naprawdę dobre. A tu przy wydruczku nowej matrycy bedziesz mógł się onanizowac
    i jeszcze jeden..
    odnosząc się do powyższych cytatów proszę:
    mnie w te wasze "onanizmy" nie mieszajcie ..

to że ja wiem że trzeba się cofnąć i na ścianę sobie trzeba popatrzeć z pewnej odległości - powiedzmy 2x przekątna - choćby po to żeby całość ogarnąć wzrokiem i oglądać jako "całość" a nie zbiór części..
    ale kolega zadał pytanie to mu odpowiedziałem bo robiłem taką próbę (bo w robocie taka drukarka stoi więc trzeba czasem dysze przepłukać) i wyszło dobrze..
    po drugie to jak ktoś się mniej zna na tym czyli "bratowa czy szwagierka" czy kto tam jeszcze chce ten wydruk a nie jest z "branży" to metoda działania takich odbiorców jest taka że weźmie go i rozwinie - popatrzy z 30cm i powie że "eeee... takie niewyraźne jakieś" i choćbyś wytłumaczył że nikt tego z bliska nie ogląda to nie przetłumaczysz.. bo ona sobie powiesi to na ścianie w pokoju i ktoś może przecież podejść i oglądać z bliska.. a tak to "zajrzy w źrenicę" i spoko - jest ostro i git
    sami wiecie doskonale jak potrafią klienci marudzić to się nie nabijajcie.. skoro ktoś chce takiej informacji to ją dostał i tyle..

Strona 169 z 410 PierwszyPierwszy ... 69119159167168169170171179219269 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów