Strona 162 z 410 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 611 do 1 620 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Petycja do Canona o nowy firmware: http://www.petitiononline...2/petition.html
    Canon nigdy w historii nie wypuścił firmware, który cokolwiek dodawałby do funkcjonalności aparatu, więc i tym razem nie spodziewałbym się że dadzą cokolwiek.
    Pisanie takich petycji jest dla mnie dosyć zabawne, przecież w Canonie nie pracują idioci i bardzo dobrze wiedzą czego oczekują użytkownicy. Paradoksalnie, to że 5D2 nie ma wszystkiego czego sobie życzą autorzy petycji wynika właśnie z tego że Canon zdaje sobie sprawę z faktu że to są rzeczy, których ludzie chcą więc nie można ich dać od razu a trzeba powoli sprzedawać w kolejnych modelach Mk II, IV itd. No ale takie podejście Canona do oczekiwań użytkowników to przecież nic nowego...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Canon nigdy w historii nie wypuścił firmware, który cokolwiek dodawałby do funkcjonalności aparatu, więc i tym razem nie spodziewałbym się że dadzą cokolwiek.
    Pisanie takich petycji jest dla mnie dosyć zabawne, przecież w Canonie nie pracują idioci i bardzo dobrze wiedzą czego oczekują użytkownicy. Paradoksalnie, to że 5D2 nie ma wszystkiego czego sobie życzą autorzy petycji wynika właśnie z tego że Canon zdaje sobie sprawę z faktu że to są rzeczy, których ludzie chcą więc nie można ich dać od razu a trzeba powoli sprzedawać w kolejnych modelach Mk II, IV itd. No ale takie podejście Canona do oczekiwań użytkowników to przecież nic nowego...
    to prawda absolutna:-D. I trochę dziwi mnie w tej petycji fakt położenia takiego nacisku na ficzery, związane z filmowaniem. Tu wyszło szydło z worka :-). Teraz wiemy CO NAJBARDZIEJ zawiodło nabywców, którzy ostrzyli sobie zęby na filmowanie.
    Ja, mając nową piątkę od 4 miesięcy, nakręciłem dwa 1-minutowe filmiki dla sprawdzenia. Nie do tego jest aparat. Tak jak nie do robienia zdjęć jest telefon...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Chyba 3069 (zobacz Menedżer zadań > wydajność).

Żeby nie było całkiem OT, to u mnie pełne Rawy LR2.3 obrabia całkiem szybko.
    Mój system pokazuje 3,5 GB (winda XP).

W LR wszystkie RAWy rzeczywiście przetwarzają się dużo szybciej niż w DPP, ale coś jest na rzeczy - spójrz na linka gietrzy z postu o całowaniu wójta :-D
    tam jest fragment, traktujący o tym, że sRAW mieli się w DPP prawie 3-krotnie dłużej niż duży, pełnowymiarowy RAW...resize zjada sporo informacji..
    Ostatnio edytowane przez ARN ; 13-03-2009 o 11:38 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak to nie wypuścił? A ostatnie firmware do jedynek poprawiające funkcjonalność AF ? :P

No i pamiętajmy o Wasii
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W ogóle na miejscu potencjalnych nabywców następcy 5D2 to siedziałbym cicho a nie składał petycje :-). Im bardziej użytkownicy będą nalegać na jakieś usprawnienia tym większa szansa że ich nie będzie. Tak było z AF w 5D, który był podstawowym elementem do wymiany. Po wypuszczeniu 5D2 pan Canon oświadczył że to właśnie wszystko było do wymiany oprócz AFa :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    to prawda absolutna:-D. I trochę dziwi mnie w tej petycji fakt położenia takiego nacisku na ficzery, związane z filmowaniem. Tu wyszło szydło z worka :-). Teraz wiemy CO NAJBARDZIEJ zawiodło nabywców, którzy ostrzyli sobie zęby na filmowanie.
    Ja, mając nową piątkę od 4 miesięcy, nakręciłem dwa 1-minutowe filmiki dla sprawdzenia. Nie do tego jest aparat. Tak jak nie do robienia zdjęć jest telefon...
    Oczywiście możesz na to tak patrzeć. Natomiast dla osób zajmujących się poważniej filmowaniem 5D mkII nie jest czymś obok czego przechodzi się obojętnie. Sprzęt umożliwiający filmowanie w pełnym HD w tej jakości i to jeszcze z wymiennymi szkłami za tę cenę to na prawdę nie lada gratka. Najbliżej chyba jest PWM EX1 ale nie ma wymiennej optyki i kosztuje 25 tyś zł i ma przetworniki 1/2" .
    Jest jeszcze co prawda dużo tańszy Panasonic AG-HMC 151 ale to już przetworniki 1/3" i to CCD więc jak jest ciemno to przy tej rozdzielczości jest ospa . Oczywiście o wymianie optyki można jedynie pomarzyć.

Niestety 5-tka ma pewne poważne wady jako kamera i w związku z powyższym nie dziw się ludziom, że piszą takie petycje.
    Inna sprawa czy to ma jakikolwiek sens. IMO raczej jest to strata czasu .

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W ogóle na miejscu potencjalnych nabywców następcy 5D2 to siedziałbym cicho a nie składał petycje :-). Im bardziej użytkownicy będą nalegać na jakieś usprawnienia tym większa szansa że ich nie będzie. Tak było z AF w 5D, który był podstawowym elementem do wymiany. Po wypuszczeniu 5D2 pan Canon oświadczył że to właśnie wszystko było do wymiany oprócz AFa :-)
    Poniekąd masz słuszność. Niestety :-?. Też jakoś nie mam nadziei, że coś się zmieni. Musiałaby by im potężnie sprzedaż tąpnąć żeby się obudzili, a na to się zupełnie nie zanosi.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-03-2009 o 13:28
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN
    filmiki dla sprawdzenia. Nie do tego jest aparat. Tak jak nie do robienia zdjęć jest telefon...
    To tylko Twoja opinia. Jak widac rynek na swiecie jest inny, i po kolei wszyscy producenci zaczynaja to dostrzegac.

A propo komorki - zawdzieczmy jej wiele zdjec na TVN24 z miejsc, gdzie cos sie dzieje, nagrania znecania sie w szkolach, nagrania ze strzelaniny w Niemczech, itd. - nigdy bysmy ich nie zobaczyli, gdyby nie aparaty w komorkach.

Twoj tok myslenia przypomina XIXw, kiedy tez ludzie mowili, ze kolej nie jest od transportu...

Troche otwartosci, myslenia w przyszlosc, i myslenia nie tylko wg swoich potrzeb!
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 13-03-2009 o 13:58
    Pozdrawiam!

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    To tylko Twoja opinia. Jak widac rynek na swiecie jest inny, i po kolei wszyscy producenci zaczynaja to dostrzegac.

A propo komorki - zawdzieczmy jej wiele zdjec na TVN24 z miejsc, gdzie cos sie dzieje, nagrania znecania sie w szkolach, nagrania ze strzelaniny w Niemczech, itd. - nigdy bysmy ich nie zobaczyli, gdyby nie aparaty w komorkach.

Twoj tok myslenia przypomina XIXw, kiedy tez ludzie mowili, ze kolej nie jest od transportu...

Troche otwartosci, myslenia w przyszlosc, i myslenia nie tylko wg swoich potrzeb!
    Ale ja nie neguję rozwoju technicznego i bądź łaskaw nie umiejscawiać mnie w XIXw.
    Ja mówię o MOICH potrzebach, oczekiwaniach. Jeśli chciałbym wysłać newsa doTVN24, to też pewnie zrobiłbym go komórką.
    Ale komórką NIE ZROBIĘ landszaftu, który wydrukuję w wielkości np. 40x60cm, żeby powiesić sobie na ścianie, bo się nie da...
    Świat fotografów ślubnych z zainteresowaniem przyjął możliwość filmowania. Ja też się ucieszyłem, ale ja nie jestem fotografem ślubnym, a zwykłym entuzjastą/amatorem fajnych widoczków i czasem portretów, więc nie jest to dla mnie sprawa ważna.
    Odbiję grzecznie piłeczkę - bądź otwarty na inne potrzeby różnych użytkowników.

Krótko mówiac - to są moje potrzeby i moje pieniądze;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    Świat fotografów ślubnych z zainteresowaniem przyjął możliwość filmowania. Ja też się ucieszyłem, ale ja nie jestem fotografem ślubnym, a zwykłym entuzjastą/amatorem fajnych widoczków i czasem portretów, więc nie jest to dla mnie sprawa ważna.
    Odbiję grzecznie piłeczkę - bądź otwarty na inne potrzeby różnych użytkowników.

Krótko mówiac - to są moje potrzeby i moje pieniądze;-)
    Tak tylko na marginesie - 5D mkII do filmowania ślubów się IMHO zupełnie nie nadaje. To jest klasyczne sięganie lewą reką do prawej kieszeni w tym zastosowaniu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak tylko na marginesie - 5D mkII do filmowania ślubów się IMHO zupełnie nie nadaje. To jest klasyczne sięganie lewą reką do prawej kieszeni w tym zastosowaniu .
    Ja zajmuje się i filmowaniem i fotografią. I często robiąc zdjęcia w plenerze przydała by się funkcja nagrania jakiegoś krótkiego klipu bez konieczności angażowania drugiej osoby z kamerą żeby zrobić kilkadziesiąt sekund materiału.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    ...
    I często robiąc zdjęcia w plenerze przydała by się funkcja nagrania jakiegoś krótkiego klipu bez konieczności angażowania drugiej osoby z kamerą żeby zrobić kilkadziesiąt sekund materiału.
    To jest jedna z rzeczy których mi aktualnie brakuje... Krótkie klipy do prezentacji.

Tylko cena zabija :-(:-(
    Ostatnio edytowane przez kisman ; 13-03-2009 o 15:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 162 z 410 PierwszyPierwszy ... 62112152160161162163164172212262 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów