Strona 93 z 103 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ech.. To był przykład klienta idealnego. Wie, czego chce, dokładnie Ci pokazuje co masz zrobić. Jeśli tylko chce zapłacić Twoją stawkę, to masz z głowy nerwy, czy trafisz w jego gust, czy nie.
    Ambicje chowa się do kieszeni, kotletowanie to praca, nie sztuka. Czas to w końcu zrozumieć.
    Może ty chowasz do kieszeni ja nie, dla mnie poza zarobkiem najwieksza satysfakcja to fajne przyjemne zdjecia ktorymi moge sie pochwalic i moc pokazac innym osobom.
    Nie wiem co rozumiesz przez kotletowanie? bo jesli to jest to ponizej to jest kotletowanie to ja to traktuje jako sztuke.

http://przemekbialek.pl/AiZ/index.html

p.s pieniadze to nie wszystko...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    Nie wiem co rozumiesz przez kotletowanie? bo jesli to jest to ponizej to jest kotletowanie to ja to traktuje jako sztuke.

http://przemekbialek.pl/AiZ/index.html
    Wiesz.. nie chcę być złośliwy, ale to się nie nazywa "sztuka" tylko "permanentne przepalenia".

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    p.s pieniadze to nie wszystko...
    Każde wyjaśnienie jest dobre.
    Wybacz, nie podejmę dalszej polemiki.
    Jarek

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Wiesz.. nie chcę być złośliwy, ale to się nie nazywa "sztuka" tylko "permanentne przepalenia".

Każde wyjaśnienie jest dobre.
    Wybacz, nie podejmę dalszej polemiki.
    raczej nie ma sensu
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

No to mamy dowód na to, że matematyk nie nadaje się do zdjęć ślubnych
    E E E ja jestem inżynier informatyki I publicznie przyznaje się - nie przeczytałem w życiu ani jednej książki do fotografii

Przesada trochę. To tak jakby powiedzieć że Twoje zdjęcia w portfolio są prosto z aparatu po podciągnięciu kontrastów i saturacji. Nieco krzywdzące nieprawdaż?

IMO kicz to w 20% sposób obróbki a w 80% płytki pomysł na ujęcie.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 04-03-2009 o 18:33
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    E E E ja jestem inżynier informatyki I publicznie przyznaje się - nie przeczytałem w życiu ani jednej książki do fotografii
    Ale masz praktykę i wiesz, jak zrobić dobrze klientowi, prawda? Książek mu raczej nie będziesz czytał, za to szybko złapiesz, czego od Ciebie chcą i skrzętnie to sobie zanotujesz, żeby nie zapomnieć.

BTW, zawsze sobie bazgrzę uwagi i spostrzeżenia dla siebie po drugiej stronie umowy. Rzeczy typu: czego chcą, jak wyglądają, na co uważać. Nie robię tego dla przyjemności, tylko po to, żeby się lepiej przygotować.
    Wiadomo, że notatki dla siebie są proste, dosadne i mocno szczegółowe (coś typu: bez kamery, pryszcze, aparat na zębach, wielka ****). No i kiedyś zostawiłem u Młodych kalendarz z takimi umowami. Jak go odbierałem następnego dnia, to byli jacyś mniej rozmowni

Przesada trochę. To tak jakby powiedzieć że Twoje zdjęcia w portfolio są prosto z aparatu po podciągnięciu kontrastów i saturacji. Nieco krzywdzące nieprawdaż?
    Ale skąd. Po pierwsze, w życiu by mi nie przyszło do głowy nazwać moich kotletów "sztuką". Trzeba znać swoje miejsce w szeregu i mieć odrobinę pokory. Po drugie.. przynajmniej od 2 lat nie włożyłem tam ani jednego zdjęcia. A mam nadzieję, że się nadal rozwijam. Sęk w tym, że nowe zdjęcia pokazuję klientom, a nie w miejscach, gdzie ktoś może mi je znów ukraść albo mogą trafić do takiego wątku jak ten.
    Doskonale wiesz, w czym rzecz.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 04-03-2009 o 18:44
    Jarek

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Jakbym Wałęsę słyszał

Domyślnie

Doskonale wiesz, w czym rzecz.
    Wiem, pamiętam. Ja też się doczekałem klona - tym razem tylko podebrał mi tekst "o mnie": www.stanczyk-art.com (slubna->info) vs http://www.marcinbittner.com/omnie.php

Ja wrzucam wszystko jak leci głównie z reportażu bo tego nie sposób powielić. Plenery tylko najfajniejsze - wiadomo żaden fotograf nie jest w stanie pracując 4 razy w miesiacu i częściej wymyślać unikalnych plenerów dla klientów. Ja się nie łudzę i moi klienci też bo im to tłumaczę.

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Jakbym Wałęsę słyszał
    Nawet raz przez płot skakałem żeby dotrzeć na miejsce plenerowe
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 04-03-2009 o 18:53 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja też się doczekałem klona - tym razem tylko podebrał mi tekst "o mnie": www.stanczyk-art.com (slubna->info)
    Hmm - jeśli chodzi o stronę z wyborem tematyki(ślubne/nieślubne) to czuje lekkie deja vu - chyba mam mało oryginalne pomysły.

Ale wcale się nie dziwie bo niestety prawda jest taka ze teraz bardzo wiele stron www jest mniej lub bardziej inspirowanych stronami Kaliny, Habakuka i całej reszty dobrych fotografów którzy są wzorem dla zaczynających. Takie już są wady "popularności"
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 04-03-2009 o 19:52

Domyślnie

http://www.marcinbittner.com/blog/in...p/atak-klonow/ Troche wiecej niz deja vu. Ale ja gromów nie ciskam. Nawet to przyjemne jest. W końcu największą formą uznania jest kopiowanie?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wrzucam wszystko jak leci głównie z reportażu bo tego nie sposób powielić.
    Hihi, naiwniak. Oni nie powielają, oni częstują się dowolnie z Twojej strony a potem z laptopa pokazują Młodym jako swoje. Zastanów się ilu takich wspomagasz? No właśnie.
    Jarek

Strona 93 z 103 PierwszyPierwszy ... 43839192939495 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów