Strona 94 z 103 PierwszyPierwszy ... 44849293949596 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Hihi, naiwniak. Oni nie powielają, oni częstują się dowolnie z Twojej strony a potem z laptopa pokazują Młodym jako swoje. Zastanów się ilu takich wspomagasz? No właśnie.
    Pewnie masz rację ale tak można powiedzieć o każdej dobrej stronie. Tak samo pewnie ktoś podkrada Twoje zdjęcia ze strony i nie ważne ile one mają lat, przecież i tak są bardzo dobre. Z tego wynika, że jedyny sposób to w ogóle nie mieć strony ale przecież nie o to chodzi.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mortiis Zobacz posta
    Pewnie masz rację ale tak można powiedzieć o każdej dobrej stronie. Tak samo pewnie ktoś podkrada Twoje zdjęcia ze strony i nie ważne ile one mają lat, przecież i tak są bardzo dobre. Z tego wynika, że jedyny sposób to w ogóle nie mieć strony ale przecież nie o to chodzi.
    Z mojej już kradli kilka razy i nie zamierzam dostarczać im nowego, lepszego materiału (to znaczy nie wiem, ile razy kradli, kilka razy się wydało). Klienci znajdują mnie po tych zdjęciach, co wiszą, jak później pokazuję im coś innego, mam nadzieję dużo lepszego, to są mile zaskoczeni.

I jeszcze zastanówcie się, jaką przewagę mają takie gnoje. Pozbierają co kto z nas ma najlepszego na stronie i z tak przygotowanym folio ruszają na podbój rynku. Wszyscy jesteśmy bez szans.
    Jarek

Uzależniony

Domyślnie

no to trzeba chyba zacząć na każdym zdjęciu umieszczać adres www albo imie i nazwisko, jakieś znaki wodne i te sprawy...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mnie jeszcze nikt nic nie ukradł (o niczym nie wiem). Może przez to że kładę na zdjęcia dosyć mocną obróbkę i potencjalny "kradziej" odpuszcza bo sam nie umiałby tego zrobić....

Podejrzewam że nie dając na stronę świeżego materiału tracisz zyski jeśli nowe zdjęcia są lepsze...

Logo na zdjęciach w portfolio? Nieee. Zaburza to odbiór. Logo można najwyżej dać na zdjęcia oddawane klientom. Wtedy jak wylądują na NK nie trzeba się upominać o podpisanie autorstwa co jest zapominane nagminnie.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Mnie jeszcze nikt nic nie ukradł (o niczym nie wiem). Może przez to że kładę na zdjęcia dosyć mocną obróbkę i potencjalny "kradziej" odpuszcza bo sam nie umiałby tego zrobić....

Podejrzewam że nie dając na stronę świeżego materiału tracisz zyski jeśli nowe zdjęcia są lepsze...

Logo na zdjęciach w portfolio? Nieee. Zaburza to odbiór. Logo można najwyżej dać na zdjęcia oddawane klientom. Wtedy jak wylądują na NK nie trzeba się upominać o podpisanie autorstwa co jest zapominane nagminnie.
    zabawe z logo zaczalem praktykowac wlasnie po akcjach na Nk zadna fotka nie podpisana i teraz dodadtkowo jeden katalog z miniaturami 600x400 z sygnatura lub podpisem na 1/4 przezroczystosci
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    zabawe z logo zaczalem praktykowac wlasnie po akcjach na Nk zadna fotka nie podpisana i teraz dodadtkowo jeden katalog z miniaturami 600x400 z sygnatura lub podpisem na 1/4 przezroczystosci
    Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.
    tyle ze zdjecia z sygnatura maja trafiac do publikacji na portalach spolecznosciowych oto mi tylko chodzi, mlodzi nie maja z tym porblemu, grzecznie prosze czy moga zamieszczac zdjecia z dodatkowego katalogu, to nie wiem po co o tym dyskutowac, kazdy wporwadza wlasnie prawa i nimi sie rzadzi...

Uzależniony

Domyślnie

ja proponuje podpisywać tylko małe zdjęcia podglądowe zdjęcia, które oddajecie na DVD obok dużych, bo komu z młodych będzie sie chciało zmniejszać zdjęcie na NK jeżeli ma już gotowe małe??

ja tak zaczne robić
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Przemek, ja wcale nie napisałem, że to źle czy niewłaściwie. Skoro osoby zainteresowane robią to na Twoją prośbę to wszystko jest w porządku. Jak obserwowałem swoje zdjęcia u ludzi na NK to też niektórzy podpisywali w opisie, a przede wszystkim dawali link do galerii w sieci, którą robię każdemu.
    Chodziło mi tylko o to, że nie powinno się tego robić na siłę. Ale z tego co piszesz daleki jesteś od tego.

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Przemek, ja wcale nie napisałem, że to źle czy niewłaściwie. Skoro osoby zainteresowane robią to na Twoją prośbę to wszystko jest w porządku. Jak obserwowałem swoje zdjęcia u ludzi na NK to też niektórzy podpisywali w opisie, a przede wszystkim dawali link do galerii w sieci, którą robię każdemu.
    Chodziło mi tylko o to, że nie powinno się tego robić na siłę. Ale z tego co piszesz daleki jesteś od tego.
    chyba czytasz co drugi wers, wyraznie napisalem ze prosze o umieszczanie miniatur no to jak na sile?

pozatym wiem jak niektory pomniejszaja zdjecia i co z tego wyhodzi, a mi podpisanie i zmiejszenie 300 zdjec zajmie max 10 min to czemu z tego nie korzystac i wcale nie na sile a raczej zeby propagowac siebie i widziec ze zdjecie jest podpisane...

Strona 94 z 103 PierwszyPierwszy ... 44849293949596 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów