Strona 95 z 103 PierwszyPierwszy ... 45859394959697 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

marco27
    Guest

Domyślnie

A co w sytuacji w ktorej uzytkownicy lubiacy "bawic sie programani graficznymi" zamieszczaja na NK lub innych portalach przerobione przez nich wasze zdjecia (zwykla zmiana saturation lub zabawa w wyrzucanie niektorych kolorow moze juz dac bardzo kiczowate efekty) i gdy jest tam wasze logo to wychodzi na to, ze zdjecie wasze, a wielu uwaza, ze jak ma zdjecie to moze go zmieniac jak chce.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

grzecznie wtedy proszę o usunięcie takich kwiatków (ostatnio 2 takie przypadki że ledwo poznałem zdjecia) raz dZiewcze usunęło bez słowa drugi raz rozpoczęła sie dyskusja i musiałem powołać sie na prawa autorskie. Po 2 dniach młoda przeprosila że nie wiedziała po czym usunęła zdjęcie, po czym usunęła mnie ze znajomych.. a wszystko w miłej atmosferze sie odbywało i bardzo delikatnie jak z jajkiem postepowalem bo przecież mogą nie wiedzieć. Co do aktualizacji strony- nie robię tego z braku czasu. Drugim powodem,że 90% zleceń mam z polecenia..hmm,a może tyle z polecenia bo nie aktualizuje strony...??

marco27
    Guest

Domyślnie

Tylko nie jestes w stanie odnalezc wszystkich swoich zdjec a przy coraz bardziej dostepnych programach graficznych i czasem bezgusciu klientow mozna sobie zrobic fajna antyreklame dajac im zdjecia z logiem (bez loga z reszta tez, bo ktos zapyta o przerobione zdjecie kto robil to powiedza ze ten fotograf - nie beda wspominac, ze troche przy nim majsterkowali - widzialem ostatnio taki przypadek)
    Jak sie zabezpieczyc przed taka jawna antyreklama?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco27 Zobacz posta
    Tylko nie jestes w stanie odnalezc wszystkich swoich zdjec a przy coraz bardziej dostepnych programach graficznych i czasem bezgusciu klientow mozna sobie zrobic fajna antyreklame dajac im zdjecia z logiem (bez loga z reszta tez, bo ktos zapyta o przerobione zdjecie kto robil to powiedza ze ten fotograf - nie beda wspominac, ze troche przy nim majsterkowali - widzialem ostatnio taki przypadek)
    Jak sie zabezpieczyc przed taka jawna antyreklama?
    Nie masz szans się zabezpieczyć na 100%. Chyba, że nie będziesz oddawał zdjęć w formie cyfrowej. Tylko odbitki lub fotoksiążki. A i tak ktoś to może zeskanować.

Początki nałogu

Domyślnie

Przeraża mnie takie podejście - tropienie klientów na Naszej Klasie. Ja nawet nie mam tam konta : )
    Mam wpisane w umowie, że młodzi w wypadku publikacji zdjęć zobowiązują się do podawania nazwy firmy która zdjęcia wykonała. Proste jak ....

SlawekN
    Guest

Domyślnie

Czemu zaraz tropienie ? - młodzi dodają do znajomych, a później człowiek sam klina na zdjęcie pojawiające się z ostatnio dodanych, bo miło jest poczytać fajne komenty na temat swojej pracy. To chyba normalne by podpisano prace. Jak się komuś pokazuje fajną książkę to nie zakleja się taśmą nazwiska autora, a w przypadku fot - dobrze jest podać imię i nazwisko - to kosztuje kilka ruchów palcami

Początki nałogu

Domyślnie

akurat oceny zdjęć na NK są ... gówno warte

SlawekN
    Guest

Domyślnie

josif - pisałem o komentach a nie o ocenach

Początki nałogu

Domyślnie

no to miałem na myśli komenty
    bo jakiej kupy by ktoś na NK nie powiesił to i tak wszyscy napiszą że cudne : )
    i czytanie tego może człowieka jedynie wprowadzić w błąd : )

SlawekN
    Guest

Domyślnie

Jesli ktoś traktuje komenty na NK jako wyrocznię kierunku rozwoju fotografii..... to gratuluję ;p Wydawało mi się bardzo oczywiste, że komenty na NK należy traktować z wielkim przymrużeniem oka

Strona 95 z 103 PierwszyPierwszy ... 45859394959697 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów