Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 86

Wątek: Rozbieżności w ocenie AF w canon 5D mark II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Do czego to doszło. Użytkownicy wiedzą więcej o użytej technologii niż sam producent.
    Przedstawiciel producenta pozostawił Ci wolność wyboru między:
    - dokładnie ten sam układ;
    - nie ten sam układ, ale jeden krzyżowy punkt AF;
    - 9 krzyżowych punktów AF.

Oczywiście trywializuję, ale w nowej puszce AF chodzi lepiej niż w starej. Nie wiem, co jest przyczyną, może i układ AF ten sam, a coś innego powoduje lepszą celność, ale różnica dla użytkownika obu puszek jest bardzo wyraźna.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do czego to doszło. Użytkownicy wiedzą więcej o użytej technologii niż sam producent.
    Jak czytam to wszystko, to odnoszę wrażenie, że oprócz użytkowników i inżynierów jest jeszcze jedna grupa ludzi. Oni wiedzą najlepiej...
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jak czytam to wszystko, to odnoszę wrażenie, że oprócz użytkowników i inżynierów jest jeszcze jedna grupa ludzi. Oni wiedzą najlepiej...
    Są jeszcze osoby, które testują sprzęt. Jak testują aparat Canona i wyniki wychodzą złe to wiadomo: dostali rozklekotaną puszkę, która przeszła przez wszystkie redakcje w Polsce, a na dodatek nie przeczyścili układu AF. Gdy testują monitor Samsung i wyniki wychodzą zaskakująco blisko dużo droższych monitorów EIZO to też wiadomo: producent wyselekcjonował konkretny egzemplarz, sto razy go skalibrował i dał redakcji do testów.

Jedno i drugie żywcem wzięte z forum CB.

Co się zaś tyczy AF w 5D2 to zadziwia mnie sytuacja, gdy producent chwali się na lewo i prawo kawałkiem gąbki w klapce, a wkłada nowy, lepszy układ AF do aparatu i z uporem godnym lepszej sprawy twierdzi, że zastosowany układ jest stary. W tym miejscu na straży porządku pojawiają się niezawodni użytkownicy, którzy demaskują spisek producenta.

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spisek jest oczywisty, ze skoro jak twierdzi producent uklad jest ten sam... a uzytkownicy mowia, ze AF w nowej piatce lazi lepiej, to: producent spierniczyl cos w sofcie specjalnie aby stare 5D nie bylo za hiper duper wypasne jak na owczesne czasy i nie przebijalo jedynek.. jest to na tyle perfidne i wredne, ze jako uzytkownik starej 5d nie doczekam sie nigdy poprawki na ten soft
    Drugasprawa, to moze uzytkownicy zmieniajacy puche ze starej 5D na nowa lecza w ten sposob swoja psyche coby nie popasc w depreche pozakupowa i sami sobie wmawiaja, ze cos tam lepiej jednak dziala
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Potwierdzam , AF w 5dmkII jest wyraźnie lepszy od 5d i to jest fakt bezsprzeczny , a od wczoraj dla mnie pewny ( ponad 2 lata używałem 5d ) bo osobiscie sprawdzony w trudnych warunkach oswietleniowych przy ISO 3200 , 6400.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Drugasprawa, to moze uzytkownicy zmieniajacy puche ze starej 5D na nowa lecza w ten sposob swoja psyche coby nie popasc w depreche pozakupowa i sami sobie wmawiaja, ze cos tam lepiej jednak dziala
    Ja między wersjami 5tek używałem przez rok dwóch 1ek (wcześniej dwóch 5D przez 2 lata). Teraz na potrzeby porównań bawiłem się trochę używaną pierwszą 5tką.
    Oczywiście to, o czym piszę jest tak niewymierne, że wielu może sobie poużywać. Oczywiście próbują zabłysnąć ci, którzy aparatu nie mają i mieć nie będą.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

To przecież oczywiste ,że dopóki sam nie sprawdzisz to tylko możesz opierać się na słowach innych a przy okazji nieźle innym w głowach namieszać no i niektórym tak już tak zostanie do czasu kiedy sami nie spróbują.
    Ja sprawdzilem i moja psyche jest cała happy :-D.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Przez te całe gadanie siedzialem wczoraj i pstrykalem przy lampce nocnej na 3200 i 6400 masochistyczne testy bocznych , ktorych w zasadzie niemal nie uzywalem ....
    wniosek - teraz bede ich uzywal czesciej.

konrad, sprawdziles af w 5d ii osobiscie ? jesli nie, to umow sie z kims kto ma ta puche.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    tak to są wyznawcy boga ONANA

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Przygotowane przez inżynierów Canona white papers też mamy włożyć między bajki?
    A gdzie "inzynierowie Canona" twierdza, ze AF jest "ten sam" albo "taki sam"?
    Jest "podobny" w sensie rozkladu punktow. Jest wiele przykladow specyfikacji zanizonych. I wreszcie, inzynierowie tych broszurek (zwanych dumnie white papers) nie pisza, tylko pisarze od broszurek pisza broszurki.

Kup se i se sprawdz. You lose.....

The AF systems on both the EOS 50D and EOS 5D Mark II are very similar to the systems on the models they replace, with the same improvements appearing in both new cameras.
    Among these are faster AF data processing made possible by the DIGIC 4 Image Processor, improved AF precision, and AF Microadjustment for individual lenses.

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów